Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Γιατί πρέπει να είναι ο Στρατηγός Γράψας ο νέος ΥΕΘΑ των ενενήντα ημερών !



του Χρήσου Μακρυγιάννη 


Είχα την τύχη να  υπηρετήσω επί πολλά χρόνια με τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγό Κωσταράκο …

 Ο Στρατηγός  Κωσταράκος είναι από τα στρατιωτικά μυαλά που σπάνια είχαμε την τύχη να.... έχουμε στην Πατρίδα μας ανώτατου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικός ,μάχιμος , άριστος γνώστης των Νατοϊκών πραγμάτων, σκέψεων ,αποφάσεων ,ενεργειών .


Το θυμάμαι στο Fort Bliss του Texas να συναγωνίζεται ως νεαρός υπολοχαγός  και να κοντράρεται στα ίσα με άλλους αξιωματικούς των συμμαχικών δυνάμεων και πάντα να διακρίνεται .

Τον ξανασυνάντησα ως Ταγματάρχη Διοικητή της Μονάδος ΧΩΚ όπου έγραψε Ιστορία  .

Απαίτησε και είχε πολύ μεγάλη υψηλή κατάρτιση από τα στελέχη του και δεν δίστασε να τοποθετήσει μικρούς  αξιωματικούς σε βαθμό ως στρατοπεδάρχες και ως αξιωματικούς ελέγχου πυρός .

Άριστος γνώστης της ψυχολογίας του μαχητή κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Μονάδα να είναι μια από τις καλύτερες μονάδες σε συμμαχικό επίπεδο !
 Τοποθετώντας τότε απλά, αλλά ουσιώδη για τον μαχητή πράγματα όπως η τιμητική τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας στην στολή των μαχητών που έπαιρναν μέρος στην πολεμική εκπαίδευση της Μονάδος στο Πεδίο Βολής Κρήτης πέτυχε θαύματα

Δημιούργησε έτσι μια  σειρά αξιωματικών που έπιναν νερό στο όνομα του . Άριστος ,δίκαιος και αγαπητός οι αξιωματικοί του ,είχαν να το λένε μεταξύ τους .

Οργανωτικός αλλά και αυστηρός κριτής  είχε το κάτι που τον ξεχώριζε και φεύγοντας από την μονάδα άφησε άριστη υποδομή η οποία φάνηκε τον χειμώνα του 96 στα… ΙΜΙΑ.

Στα χρόνια που πέρασαν πάντα τον παρακολουθούσαμε και τον καμαρώναμε ..

Η ξαφνική  και απότομη τοποθέτηση σε  Αρχηγό ΓΕΕΘΑ  μας γέμισε χαρά και υπηρηφάνεια αλλά μετά από τις πρώτες ώρες άρχισαν τα πρώτα ερωτηματικά !

 Είναι έτοιμος ο Στρατηγός Κωσταράκος στην ηλικία των 55 χρονών να ηγηθεί στο πόστο του Α/ΓΕΕΘΑ ; Που δεν είναι καθαρά στρατιωτικό πόστο ;

Είναι έτοιμος να διατάξει αν χρειαστεί  το κάτι παραπάνω ; είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την πολιτική εξουσία;

 Θα μου πείτε μα πώς  να συγκρουστεί μετά από την άμεση επιλογή του σε A/ΓΕΕΘΑ και  τη προαγωγή του σε λιγότερο από χρόνο σε Στρατηγό ;

Απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω το  Στρατιωτικό  συμβούλιο να έχει το κάτι παραπάνω …

 Πάμε στον ΥΕΘΑ!  Ο υπουργός Μπεγλίτης απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ..

Ένας Υπουργός Αμύνης είναι περίπου ίσος με τον Πρωθυπουργό ο κ.Μπεγλίτης δεν έχει ούτε την πολιτική πυγμή ούτε το σθένος να είναι ίσος μεταξύ ίσων είναι  δε πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του πολιτικού κόσμου, ενώ η σύγκριση για  το σεβασμό μεταξύ των Αξιωματικών είναι άστα να πάνε …

Ο Μπεγλίτης  χωρίς να μπορεί να πείσει, καταδιωκόμενος από το σύνδρομο του ΑΝΥΕΘΑ  και μη έχοντας τον ανάλογο σεβασμό από τους   Αρχηγούς  προσπάθησε με μια σειρά άστοχων ενεργειών να πείσει για το αντίθετο !

Είναι το ίδιο που στις μάχιμες μονάδες όταν τυχαίνει ο Υποδιοικητής να γίνεται Διοικητής …Τον βλέπεις πάντα Υποδιοικητή !

Σε όλες τις ενέργειές του φάνηκε ο εκνευρισμός του και
 νταηλίκι του …και όχι η ψυχραιμία του !

Μόνο που Αξιωματικοί δεν είναι κομματάρχες και δεν καταλαβαίνουν από αυτά και εδώ αναφερόμαστε σε αξιωματικούς χαμηλών βαθμών και καθημερινών  μαχητών ,όχι χαρτογιακάδων !

Εδώ είναι ή ώρα του Στρατηγού Γράψα είναι η στιγμή που θα δώσει στο Στράτευμα το ηθικό και το τσαμπουκά που του λείπει  !

Είναι η ώρα της δικαίωσης του Στρατηγού που απαλλαγμένος από τα πολιτικά τερτίπια της κ.Μπακογιάννη  τον Αύγουστο του  τότε  … Που πιστεύοντας ότι έγινε χαλίφης στην θέση του χαλίφη παραίτησαν ένα πανάξιο Αξιωματικό για να μην στενοχωρήσουν τα Αμερικανάκια !

Είναι αυτός που αυτήν την στιγμή θα ενώσει το Στρατό με τον λαό και τον πολιτικό κόσμο!
 Θα δώσει όραμα στους Αξιωματικούς και έχοντας μαζί του τον αγωνιστή Α/ΓΕΣ Ζαζιά που θα οργώσει τον ¨Έβρο και τα νησιά,  έχοντας δε τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να ενώσει με τις γνώσεις του και το μυαλό του την Αεροπορία και το Ναυτικό θα πετύχουμε θαύματα !

Ο ΓΡΑΨΑΣ δεν είναι Χηνοφώτης να αφήσει τον Τούρκο πιλότο που σκότωσε το σμηναγό  Ηλιάκη να ζήσει …Θα τον έπνιγε στο Πέλαγος και αυτό θα φτάσει στον πυροβολητή στην Σάμο !.

Αν οι Πολιτικοί θέλουν να ξεφύγουν από την μιζέρια που αυτήν την δύσκολη χρονικά και ιστορικά  στιγμή έχουν    οι Ένοπλες Δυνάμεις και όχι με υψηλό ηθικό που λέει ο άσχετος Μπεγλίτης τώρα είναι η ώρα  της Πατρίδος

Η επιλογή του Γράψα ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης θα απογειώσει το Στράτευμα  χωρίς ο Στρατηγός να έχει πολιτικούς στόχους και ρόλους ,αλλά απλά θα του δώσει ηθικό και τσαμπουκά που τόσο λείπει αυτήν την ώρα από τον Στρατό μας !

Είναι  από αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τους Στρατιωτικούς να ξεχωρίζουν από του άλλους δημοσίους υπαλλήλους κ Υπουργέ των οικονομικών Βενιζέλο , είναι οι άνθρωποι που για ένα τσίγκινο Μετάλλιο έστω και μετά Θάνατο σκοτώνονται στα Βράχια ,στα Πελάγη στον Αέρα …

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/11/blog-post_2483.html#ixzz1d79zydBi

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ Ο ΓΡΑΨΑΣ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΞΕΓΡΑΨΑΣ. ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΟΠΟΤΕ ΑΜΑ ΜΠΕΙ Ο ΓΡΑΨΑΣ ΑΝΑΨΤΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΙΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=u_x8L6-YZo0

Ανώνυμος είπε...

siga to kosproskilo to grapsa...ALLO KOMATOSKILO K AUTO...otan eixe erthei o jefrey sthn Alexandroupoli to 2007 san ipourgos tote,etrexe apo pisw tou san to skilaki...META EPI ND TON EKANAN ARXHGO...siga ton patriwth...

Ανώνυμος είπε...

to 2004 signwmh...FEVROUARIO 2004 eixe erthei o Jefrey sto Provatwna Evrou...

Ανώνυμος είπε...

τι ρε παιδια υπαρχει περιπτωση να γινει αυτο?? τοτε την πατησαμε νομιζω!!

Ανώνυμος είπε...

ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΓΡΑΨΑ ΠΙΣΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μη τρελένεστε.... Τα χατήρια των ανωτέρων του θα κάνει και αυτός.Των πολητικών του προ'ι'στάμενων.Μου έγιναν όλοι ξαφνηκά πολεμοχαρείς και σωτήρες του Έθνους. Στα δύσκολα 'ο,τι του πούν θα κάνει.Και αν έρθει άνωθεν εντολή,θα βρεθεί με μιάς στο σπίτι του κι εμείς εδώ,κουβέντα να κάνουμε....

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 13 ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΝΑΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΝΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΤΕ ΜΩΡΕ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ο Γράψας είναι ο Στρατηγός με τον οποίο θα μπούμε στην Πόλη.
Το έχει προφητεύσει ο π. Παΐσιος εδω και πολλά χρόνια. Και δεν μιλάω για blogs που γραφουν ο,τι θέλουν, αλλά για το βιβλίο του π. Παϊσίου του 1997, που αναφέρει πώς όταν ο Στρατηγός τότε είχε πάει στον γέροντα, ο γέροντας του είχει πει πως θα ειναι αρχηγος του στρατου όταν θα μπουμε στην Πόλη.
Το συζητάω στην παρέα εδω και 10 χρόνια και ενας απο την παρέα εχθες προσπαθουσε να μας βγαλει ολους τους άλλους τρελλους: πότε έχετε πει τέτοιο πράγμα; ποτέ δεν είπατε για τέτοιο όνομα στην παρέα.
Ανοίξτε τα μάτια σας και διαβάστε!! Αλλα καποιοι και νεκρους να δουνε να ανασταίνονται δεν θα πειστούν.

Ανώνυμος είπε...

γραψας μακαρι αν μπει αυτος ο πατριωτης υπουργος εθνικης αμυνης σημαινει οτι βγαινει αληθινη η προφητεια του αγ.παισιου(που στεναχωριεμαι που δεν τον συναντησα γιατι ηταν ενας συχγρονος αγιος και επισης γραψας σημαινει οτι πολυ συντομα θα ερθουν στα χερια μας οι αλησμονητες πατριδες και επειδη εχω καταγωγη απο την γιαγια μου απο το τσεσμε κοντα στη σμυρνη και επειδη τον δυδιμο αδερφο του παππου μου τον σκοτωσαν οι μογγολοτουρκοι και επειδη θελω να κοινωνησω στην αγ.σοφια σου δηλωνω στρατηγε γραψα ως εφεδρος ανθυπολοχαγος του μηχανικου οτι η ζωη μου ειναι στα χερια σας να μας οδηγησετε στην λευτερια μας και την λευτερια της πολης!ευγε στρατηγε εσενα θελουμε για υπουργο αμυνης

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μην αρεσει σ΄ολους κανεις ομως δε μπορει να τον κατηγορησει πως δεν ειναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ΄.

ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ είπε...

ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΠΑΪΣΙΟΣ ΘΑ ΒΟΥΛΩΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΡΩΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ (ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΜΕ ΤΗΝ ΦΘΗΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΤΑΧΑ! ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑ ΤΩΝ BLOGS...
ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ-ΑΥΤΙΚΟΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΑΞΧΟΣ ΤΗΣ 34 ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ( ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΤΟΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΩ ΤΕΛΕΣΕΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΡΑΨΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΜΟΥ (ΕΜΘ ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΖΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΨΕ ΕΙΧΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΟ.

Υ.Γ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΕΜΘ

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ώρε παληκάρια.
Πια Πόλη!
10.000.000 τούρκοι την κατοικούν.Πως θα την ξανακάνουμε Ελληνική;Άντε και την κατακτήσαμε.Πως θα την κατοικήσουμε;Θα πρέπει να αδειάσουμε όλη την Ελλάδα και να μετακομίσουμε εκεί για να είμαστε 50-50.
Σοβαρευτείτε!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο 11:47,ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!ΑΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΡΑ..??? ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ,ΒΑΛΕ ΚΑΙ 1000000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΗΜΕΡΙΣΕΙ-ΠΡΟΦΑΝΩΣ-ΚΑΙ ΑΠ'ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ... ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΕΝΩ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΕΦΥΛΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΜΕΝΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ,ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ,ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΩΝ,ΦΡΕΓΑΤΩΝ+ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ,ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠ'ΤΗΝ ΘΑΛΛΑΣΣΑ ΜΠΑΡΕΝΤΣ(ΑΣΠΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ)ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΙΓΑΙΟ+ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ...ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ-ΕΚΤΟΣ ΑΠΡΟΟΠΤΟΥ-ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...