Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής Γλώσσας



Σύμφωνα με τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο, η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της Γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως.... μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις.




Αναλυτικά, τα 28 αυτά σύμβολα είναι τα εξής: 

Το σύμβολο F ονομάζεται δίγαμμα,το ϛ στίγμα,το Q κόππα ενώ το ϡ ονομάζεται σαμπί.

Σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα αριθμήσεως, κάθε λέξη έχει ένα και μόνο ένα άθροισμα, το οποίον ονομάζεται λεξάριθμος.

Έτσι, ο λεξάριθμος της λέξεως ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι: ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 30+5+60+1+100+10+9+40+70+200 = 525.

Η λέξη ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι σύνθετη και παράγεται από τις λέξεις ΛΕΞΙΣ και ΑΡΙΘΜΟΣ, είναι δηλαδή ο αριθμός της κάθε Ελληνικής λέξεως, σύμφωνα με το Ελληνικό σύστημα αριθμήσεως.
Όταν δύο λέξεις ή προτάσεις έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, τότε λέμε ότι έχουμε λεξαριθμική ισοψηφία ή ταυτότητα μεταξύ αυτών.

Οι περισσότεροι λεξάριθμοι κυμαίνονται μεταξύ των αριθμών 200 και 1800, ενώ γενικά οι αριθμητικές τους τιμές βρίσκονται μεταξύ του 1 και του 5000. Έτσι, είναι μικρή η πιθανότητα για δύο λέξεις να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός της ισοψηφίας.

Οι λέξεις ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, διότι: ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ = 200+500+1+10+100+10+20+70+200 = 1111 ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ = 9+5+40+5+30+10+800+4+8+200 = 1111

Η ερμηνεία της προηγούμενης λεξαριθμικής ταυτότητος είναι προφανής, διότι ο ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ είναι ο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ μαθηματικός μηχανισμός της δημιουργίας της ύλης, δεδομένου του γεγονότος ότι τα υποατομικά σωματίδια της ύλης είναι σφαιρικά, αλλά ακόμη και οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν σφαιρικό σχήμα.

Οι λέξεις ΦΩΤΟΝΙΟΝ και ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ ισοψηφούν με τον αριθμό 1850, δηλαδή ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ = 1850, γεγονός που δηλώνει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ότι το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ εις τον τρισδιάστατον χώρον. Πράγματι, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνον το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ, αλλά επιπλέον οι κυματοειδείς καμπύλες της διαδόσεως του φωτονίου είναι ημιτονοειδείς.

Μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις του γεγονότος ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μαθηματική λαμβάνεται από την λεξαριθμική εξαγωγή του αριθμού π=3,14... . Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός π ορίζεται σαν το πηλίκον του μήκους της περιφερείας ενός κύκλου προς τη διάμετρο αυτού.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το σύμβολον π προέρχεται από το αρχικόν γράμμα της λέξεως πηλίκον, διότι το π δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πηλίκον του μήκους της περιφερείας του κύκλου ως προς τη διάμετρό του. Εάν σχηματίσουμε το πηλίκον των λεξαρίθμων (ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ)/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, παρατηρούμε ότι αυτό ισούται με τον αριθμό 3,14 !!! με ακρίβεια τριών ψηφίων. Πράγματι έχουμε: ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ = 338+1016+940 = 2294 ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ = 730, επομένως 2294/730=3,1424657534...!

΄Ομως υπάρχει και συνέχεια, η οποία δείχνει ότι η λεξαριθμική εξαγωγή του π δεν ειναι τυχαία. Η συνέχεια είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του χρυσού αριθμού. Αυτή έχει ως εξής: Από τα μαθηματικά γνωρίζουμε ότι Φ = (+1)/2 = 1,618... .
Σχηματίζοντας το πηλίκον που δίδει τον αριθμό Φ, χρησιμοποιώντας την αρχαία Ελληνική γλώσσα λαμβάνουμε: (Ο ΠΕΝΤΕΠΟΔΟΣ + ΕΝ)/(Η ΔΥΑΣ) = (70+864+55)/(8+605) = 989/613 = 1,61...!

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τις κυριότερες μαθηματικές σταθερές όπως το π και το φ. Όμως και το φ δεν έχει δοθεί τυχαία ως σύμβολο του χρυσού αριθμού, διότι είναι το αρχικόν γράμμα της λέξεως ΦΥΣΙΣ, η οποία έχει τον ίδιο λεξάριθμο με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ και την φράση ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Είναι γεγονός ότι η ΦΥΣΙΣ, αλλά καί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχουν κατασκευασθεί με βάση τον χρυσό αριθμό φ.
Πράγματι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1+50+9+100+800+80+70+200 = 1310 ΦΥΣΙΣ = 500+400+200+10+200 = 1310 ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ = 515+31+391+373 = 1310 .

Η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει λοιπόν τη γεωμετρία της κατασκευής του ανθρώπου, αλλά και τον τρόπο της κατασκευής του.
Πράγματι: ΣΤΥΣΙΣ = ΧΥΜΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ = ΦΥΣΙΣ = 1310, γεγονός που δηλώνει ότι ο άνθρωπος δημιουργείται από την στύση του ανδρικού οργάνου που παράγει το σπέρμα και είναι ένα ον ταυτιζόμενον με την φύσιν, διότι γεννιέται από αυτή και επιστρέφει εις αυτήν.
Για το γεγονός της λεξαριθμικής ταυτίσεως της φράσεως ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ, πρέπει να πούμε ότι το πηλίκον του ύψους του ανθρώπου προς το ύψος του ομφαλού του, δίδει τον χρυσόν αριθμόν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Στα δύο βιβλία του ο Λευτέρης Αργυρόπουλος έχει καταγράψει χιλιάδες παραδείγματα λεξαριθμικών ταυτοτήτων όπως οι προηγούμενες, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας και κατά συνέπεια την αλήθεια.
Πράγματι: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = 64+565 = 629 ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 256+373 = 629, δηλαδή: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 629

Επίσης: Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ = 699 Δια τούτον τον λόγον, ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εστίν ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ

Πηγή:[http://www.afipnisi.org/2011/10/blog-post_2563.html]

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το 6 το 90 και το 900 γιατι λειπει απο την αβ?

Ανώνυμος είπε...

Για να αλλοιώσουν την ελληνική γλώσσα. Αυτό που κάνουν τώρα με τα greeklish.Και έχουν αλλάξει την ορθογραφία σε πολλές λέξεις και συνεχίζουν να το κάνουν. Π.χ κτήριο. Απο το κτήμα= κατέχω. Τώρα το γράφουν κτίριο.Δεν μπορείς να καταλάβεις την ρίζα της λέξης, οπότε ξεχνάς ορθογραφία γιατί τα μαθαίνεις παπαγαλία.

Ανώνυμος είπε...

Ο ερευνητής κος Αργυρόπουλος έχει δίκιο γιατί η γλώσσα αναπτύχθηκε τότε από ανώτερους εγκεφάλους οι οποίοι έθεταν άγνωστους κανόνες κι έφτασαν τον ελληνικό λόγο στην τελειότητα.
Σήμερα μιλούμε με 500 - 1000 λέξεις και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πράγματα γιατί είμαστε πνευματικά φτωχοί και με χαμηλή νοϋμοσύνη. Η ελληνική γλώσσα είναι μαθηματική και ανώτερης διάνοιας.

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι λεξάριθμοι κυμαίνονται μεταξύ των αριθμών 200 και 1800, ενώ γενικά οι αριθμητικές τους τιμές βρίσκονται μεταξύ του 1 και του 5000. Έτσι, είναι μικρή η πιθανότητα για δύο λέξεις να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός της ισοψηφίας.

Όταν αυτός ο κύριος πήρε το πτυχίο του, τι βαθμό πήρε στην Πιθανοθεωρία????? Μάλλον την παγκόσμια φοιτητική σταθερά, για να γράφει τις παραπάνω αρλούμπες....

Στελιος είπε...

Κατι τετοια γλωσσικα μ'αρεσουν παρα πολυ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωριζω για τον Κο Αργυρόπουλο, αλλά καλό θα είναι πρώτα να ρίξετε μια ματιά στο εξαίρετο έργο του Κου Μανιά "Τα Άγνωστα μεγαλουργήματα των αρχαίων Ελλήνων".Για όσους δεν έχουν τα 17 ευρώ κοιτούν εδώ

http://www.scribd.com/doc/21010979/ΤΑ-ΑΓΝΩΣΤΑ-ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ-ΤΩΝ-ΑΡΧΑΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-Θ-Μανιάς

Πληρέστατο πάνω στο θέμα αν και 1972...

Ανώνυμος είπε...

Και λίγο πιθανοθεωρία:

Ας υποθέσουμε την χειρότερη περίπτωση ότι οι λεξάριθμοι δηλαδή των λέξεων είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι, και στο διάστημα [200 , 1800] με βάση τον κ. Αργυρόπουλο

Ας επιλέξουμε 85 τυχαίες λέξεις, από τους εκατομύρια λεκτικούς τύπους της ελληνικής (πτώσεις, χρόνοι κλπ).

Η πιθανότητα να υπάρχει τουλάχιστον ένα ζεύγος λέξεων σε αυτές τις 85, που θα έχουν τον ίδιο λεξάριθμο είναι 90%.

Με 121 τυχαίες λέξεις η πιθανότητα είναι 99%.

Ακόμα και στο ακραίο όριο [1 , 5000] που αναφέρει ο κ. Αργυρόπουλος, απαιτούνται μόλις 215 τυχαίες λέξεις για να προκύψει ένα τουλάχιστον ζεύγος λέξεων με τον ίδιο λεξάριθμο με πιθανότητα 99%.

Αν τώρα υπολογίσουμε τα εκατομμύρια λεκτικούς τύπους, αλλά και συνδυασμούς λέξεων (προτάσεις κλπ), είναι προφανές ότι χωρίς πολύ προσπάθεια κάποιος μπορεί να εμφανίσει λεξαρίθμους που θα λένε ότι αυτός θέλει. Μπορεί να θέλει να μας πει π.χ. κάτι για τον σαμαρά ή τον παπανδρέου. Αρχίζει και ψάχνει τους λεξαρίθμους σχετικών λέξεων (Αντώνης, Αντώνιος, Γεώργιος, Γιωργάκης, πρωθυπουργός, πρωθυπουργία, προεδρία, χαος, εκλογες, νικητης κλπ), τσοντάρει και δυο-τρια αρθρα ή αντωνυμίες και εμφανίζει ότι θέλει

Για περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/Birthday_problem

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΩΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΙΖΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.....ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

αρα φιλε 2.34.και εσυ τυχαια ζεις.αυτο θελεις να μας πεις....βρες και εσυ μια ισοψηφια εαν μπορεις...

Ανώνυμος είπε...

...γιατί αρλούμπες ρε 01.49';
..η θεωρία του Αργυρόπουλου προχωρά συνεχώς με την έρευνα.
Άλλωστε, υπάρχει αρχαίος πίνακας με ισοψηφίες στο μουσείο της Σπάρτης.
Η πιθανοθεωρία μάλιστα ενισχύει τον Αργυρόπουλο γιατί δεν γίνεται "μήκος περιφερείας κύκλου/διάμετρος = 3,14 .. Δηλαδή, δεν γίνεται..
Είναι απίθανο να ΜΗΝ είναι μαθηματική η ελληνική, απλώς σήμερα δεν την χειριζόμαστε κατάλληλα.
Α.. ..Πες μας και συ τον δικό σου βαθμό..
Επιπλέον, ο Αργυρόπουλος κατέχει ένα αξεπέραστο ρεκόρ Γκίνες στο πυθαγόρειο θεώρημα.
.. τυχαίο ; ..

Ανώνυμος είπε...

Η "θεωρία" του Αργυρόπουλου εκτός του ότι είναι fringe science, είναι και εξόχως μη επιστημονική.

1. Που είναι οι επιστημονικές δημοσιεύσεις που στηρίζουν τη θεωρία? Υπάρχει κάποια δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό, πόστερ σε συνέδριο, κάτι παρόμοιο τέλος πάντων?

2. Ποιο είναι το κριτήριο διαψευσιμότητας? Τι πρέπει να αποδείξει κάποιος δηλαδή για να διαψεύσει τη θεωρία? Εάν δεν υπάρχει τέτοιο κριτήριο, τότε η θεωρία του κ. Αργυρόπουλου έχει την ίδια αξία με τον Μαρξισμό (επιστημονικό υλισμό) και την Αστρολογία.

3. Είναι προφανές ότι το σχόλιο μου περί των γνώσεων πιθανοθεωρίας του κ. Αργυρόπουλου ήταν ειρωνικό. Είμαι σίγουρος ότι όταν ισχυρίζεται ότι "είναι μικρή η πιθανότητα για δύο λέξεις να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός της ισοψηφίας" γνωρίζει πολύ καλά ότι λέει ψέμματα, και μάλλον ο μόνος λόγος που το κάνει είναι για να πουλήσει τα βιβλία του.

4. Και μερικοί λεξάριθμοι για τους πτωχούς τω πνεύματι:
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ = 1524 + 76 = 1600
ΑΛΛΑΝΤΟΠΩΛΗΣ = 1600
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΦΑΛΛΟΣ = 1600
ΛΙΛΙΜ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΚΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΛΙΛΙθ = 1600
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΥθΟΣ = 1600
ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΠΟΡΝΕΣ = 1600
ΣΚΥΛΗΣΙΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ = 1600

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ = 1524 + 1048 = 2572
ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ = 2572
ΤΥΜΠΑΝΟΝ ΟΡΧΙΣΤΡΑΣ = 2572
ΠΑΡΑΚΩΛΗΣΗ ΑΓΑθΟΥ ΣΚΟΠΟΥ = 2572

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ = 1524 + 834 = 2358
ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ = 2358
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΥΟΡΚΗΝ = 2358
(ρε μπας και ανήκει στην αλ κάιντα ο τύπος LOL)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ = 2024 = Ο ΕΝΑΝθΡΩΠΙΣΜΕΝΟΣ θΕΟΣ

Δεν σοβαρευόμαστε καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Την θεωρία αυτή δεν τη εφηύρε ο Αργυρόπουλος.
Την βρήκε από προηγούμενους και την εξελίσσει.
Ο ίδιος λέει ότι προϋπόθεση είναι η εννοιολογική ταύτιση των λέξεων ή φράσεων με μέτρο τη λογική. Όταν μιλάμε κάθε μέρα για κάποιο θέμα, ούτως ή άλλως δεν πετούμε άσχετες λέξεις. Αυτό είναι παρανοϊκό.
Μπορεί ο "Αργυρόπουλος Λευτέρης" = "τύμπανον ορχήστρας" αλλά το ένα είναι εξ'αρχής άσχετο με το άλλο οπότε η λεξαριθμική ανάλυση σταματά.
Όπως δεν ισχύει αν βάλεις τις λέξεις χωρίς λογική σειρά, ενώ υπάρχει αριθμητική ταύτιση.
Επίσης ο ίδιος λέει ότι η θεωρία αυτή εφαρμόζεται πολύ καλύτερα με τα αρχαία ελληνικά, μετά με την καθαρεύουσα και λιγότερο με την δημοτική γιατί έχει αλλάξει η σύσταση της γλώσσας.
Έχω παρακολουθήσει ομιλίες του. Δηλώνει ότι στην πορεία κάνει και λάθη, αλλά προσπαθεί να εξελίξει τις απόψεις του.
Γεγονός ότι σήμερα δεν αποδεικνύεται μαθηματικά αυτή η θεωρία γιατί τα δεδομένα είναι τόσα πολλά και σύνθετα που δεν βγάζεις τελικό συμπέρασμα.
Είναι σαν να έχεις την μαθηματική απόδειξη ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός.
Θεωρώ ότι δεν υπάρχει. Δεν έχω όμως μαθηματική απόδειξη. Άρα υπάρχει. ..Υπάρχει;

Ανώνυμος είπε...

ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!!