Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Kρίμα για τους νέους μας



Πόσο λυπηρό είναι να βλέπω συμφοιτητές μου να βιώνουν με τόσο φανατισμό τις φοιτητικές εκλογές.
Εδώ και μέρες έβλεπα να ανεβάζουν συνθήματα στο ίντερνετ και σκεφτόμουν: «αυτά τα παιδιά ζουν εδώ; Βλέπουν τι γίνεται; Τους εκφράζει είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα;» Τα έβλεπα λοιπόν και σφιγγόταν η καρδιά μου. Σήμερα όμως αποτελειώθηκα. Είδα στην τηλεόραση να παίζει.... βίντεο με τόσο άγρια φανατισμένο πανηγυρισμό υπέρ του ενός κόμματος που έμεινα παγωμένη. Με αυτά τα παιδιά έχουμε την ίδια ηλικία. Και όμως, έχουν ακόμη παρωπίδες. Προχωρούν τυφλά αυτό που έμαθαν ίσως από τα σπίτια τους. Θα προτιμούσα να υπήρχαν φοιτητικά κόμματα που δε θα είχαν ουδεμία σχέση με πράσινο, μπλε και κόκκινο. Θα είχαν άλλα χρώματα, άλλα ονόματα και θα εξέφραζαν αληθινές απόψεις νέων ανθρώπων που βλέπουν τη χώρα τους να αγγίζει τον πάτο. Δεν έχω ελπίδα πια ότι θα πάμε μπροστά. Κρίμα.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς γεράσαμε πριν την ώρα μας και γλίτωσε η ναολαία

Ανώνυμος είπε...

Διέρει και βασίλευε Παντού! Από τα σχολεία, στις σχολές!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν αλάνες πιά να βγάζουν ΑΝΤΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στα Δεκεμβριανά που κάηκε η Αθήνα ομως βγηκαν ολα στο δρομο.Απο δημοτικά μεχρι και Πανεπιστήμια.Τωρα μούγκα για την πατρίδα τους που τελειώνει.(δεν ψηφίζω κανένα κόμμα της βουλής)

Ανώνυμος είπε...

gw lew nA ekfraseteee tis apopseis sas epitelous kai an den 8eletee mesw kapoias parata3hss monoi sas!!!alla mono logia kai kala luph pros autous pou asxolountai m th voh8eia t foithth!!alla oloi kapoia stigmh tous xrhsimopoihsate g voh8eia!!ekfraste tis apopseis sas..oi suneleuseis einai kei...agwnisteite gia tis idees sas..den mpainei kaneis anagkastika s parata3h..,eisai ekei gt ekfrazesai apo ideologia kai drash!!o agwnass ths parata3hs einai autoss pou epikroteitai apo t foithth kai oxi o fanatismoss!ma8ete,psa3te,asxolh8eitee kai mhn sxoliazetee etc apo apostash!!!kapoies parata3eis...3eroun ti paei na pei agwnas...!

Ανώνυμος είπε...

Άστα και στο δικό μας ΤΕΙ τα ίδια κάνουν. Είδα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και έπαθα πλάκα: Μα καλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ΝΕΟΙ κιόλας που υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ; Ε δηλαδή έλεος...
Και καλά οι φοιτητικές, αλλά εκείνο που δεν μπόρεσα να χωνέψω ήταν ένα γεγονός στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Βρίσκω ένα φίλο μου στο ΤΕΙ,30+ χρονών, από δεύτερη σχολή, σκεπτόμενο, που πάντα έλεγε την άποψή του στα μαθήματα, είχε προσωπικότητα δηλαδή, του λέω "τι θα κάνεις, θα πας να ψηφίσεις;" (είναι από Κρήτη) "ναι, άστα" μου λέει, "βάζει ο αδερφός μου υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ και ...πρέπει να πάω" !!!! Δηλαδή ΕΛΕΟΣ. Αν τέτοιοι νέοι πουλιούνται έτσι λόγω οικογένειας, φιλίας κλπ ε πού να πάμε μπροστά. Σκάω και μόνο που το σκέφτομαι.

Ανώνυμος είπε...

9:57 εισαι καμμενος κ συ...κομματοσκυλο καποιας καμμενης κ σαπιας παραταξης. Ξυπνα φιλε στο πανεπιστημιο πας για να μαθεις, να σπουδασεις κ να μαθεις πως να εξασκεις το επαγγελμα σου. Δεν πας για να γινεις μελος καποιας κολημενης κ κομματοποιημενης παραταξης, δεν πας για να εκφρασεις τις πρασινο-μπλε-κοκκινες ιδεολογιες και αποψεις σου, δεν πας για να παρεις μερος σε "δραση" κ σε καταληψεις, δεν πας για να παρεις μερος σε υποκινουμενους αγωνες απο κομματα.
Αυτο ειναι κ θα ειναι το ελληνικο σαπιο πανεπιστημιο. Αντι ο φοιτητης να επικεντρωνεται στα μαθηματα του κ σε "αγωνες" με περιεχομενη την επιστημη, την τεχνολογια, την φιλοσοφια κτλ, αναλωνεται σε κομματοποιημενους αγωνες, φανατιζεται, και τελικα περνει τον λαθος δρομο της καμμενης νοοτροπιας του μεσου ελληνα, που προσπαθει να πετυχει κατι στην ζωη του μεσα απο την αναξιοκρατικη και βυσματικη θεση που του υποσχονται ολες αυτες οι κομματοσκυλες παραταξεις. Γιαυτο καταντησαμε ενα κρατος σχεδον 2 εκατομυριων δημοσιων υπαλληλων, αχρηστων, χαραμοφαιδων, που το μονο που ξερουν ειναι να κρυβονται πισω απο ενα σκατοκομμα(παντα μιλαω για την πλειψηφια. υπαρχουν κ εξαιρεσεις) και πισω απο συνδικατα και συλλογους-παραταξεις.

Οσο για το θεμα οτι υπαρχουν ακομη κ σημερα ατομα που στηριζουν τα ιδια κομματα(σιγουρα υπαρχουν και ειναι πολλα), μετα απο οσα εχουν κανει στην χωρα ολα αυτα τα χρονια, το μονο που εχω να πω ειναι οτι ειναι ατομα κατακαημενα που δεν μπορουνε να σκεφτουνε μονα τους. Το μυαλο τους εχει παθει τοσο μεγαλη ζημια που πλεον τα παντα στρεφονται γυρω απο το κομμα το οποιο στηριζουν. Η ζωη τους ειναι αυτο το κομμα. Ζουνε μονο κ μονο για ψηφιζουν αυτο το κομμα. Ειτε γιατι ετσι μαθανε απο διαφορες παραταξεις, ειτε γιατι ετσι τους ειπε ο μπαμπας κ η μαμα, ειτε γιατι το ειπε η τηλεοραση. Εχουν υποστει τετοια πληση εγκεφαλου που πλεον δεν εχουν την δυνατοτητα να σκεφτουνε σαν ελευθεροι ανθρωποι. Ειναι καθαρα δουλοι του ιδιου τους του εαυτου κ μετα αυτων τον κομματων. Ακομη κ αν τους πει το κομμα σκυψε το κεφαλι να στο κοψω, θα το κανουν!