Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η "ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΩ Ο ΜΙΜΗΣ !! Μίμης: “Αν βγούμε από το Ευρώ θα χιμήξουν οι Τούρκοι”



Μαζί με την Δαμανάκη ο αυτοεξευτελισμός για την γενιά του Πολυτεχνείου συνεχίζεται. Μια γενιά για την οποία η Ιστορία  και ο Ιστορικός  έχει φρικάρει με τα έργα της.
Μια γενιά που οδήγησε τους έλληνες στο να απαξιώσουν την προϋπάρχουσα ταυτότητα τους και κόψουν το ένα τους πόδι και τις ρίζες τους. Που μας οδήγησε στο να αποσυρθούμε από την προνομιακή μας περιοχή της μεσογείου και γενικά της κοντινής ανατολής. Μια περιοχή στην οποία κάνουμε μπίζνες και εξάγουμε πολιτισμό και επιρροή από την εποχή του Μ Αλέξανδρου, των ρωμαίων, και των βυζαντινών και μέχρι σήμερα.
Μια περιοχή  στην όποια  σήμερα (και πάλι μετά από αιώνες)  μετακινείται ο δυτικός καπιταλισμός. Μετακινείται  με χώρες υποδοχής του την Τουρκία  του 5% ανάπτυξη, και τα βαλκάνια (έκτος βεβαίως της Ελλάδος).
Μια περιοχή που μαζί με την μεσόγειο είναι ήδη Ιστορικό φιλέτο και στην οποία σύντομα χώρα μας θα κληθεί να “παλέψει”  για τα συμφέροντα άλλων. Των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ρώσων ή των Γάλλων. Και θα παλέψει  δυνατά, μήπως έτσι μπορέσει να τσιμπήσει κάτι και για την ίδια,  κυρίως όμως για να κόψει την  φόρα της Τουρκίας που θα κάνει το δικό της παιχνίδι.
Και πάλι, όταν θα νικήσουν οι Αμερικανοί, θα μας «ξεβγάλουν» με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και άντε το πολύ πολύ, μια επίσκεψη του φυλάρχου μας στον Πλανητάρχη,  με την οποία θα χαρούν οι ιθαγενείς για την σπουδαία μας σχέση.
Μια γενιά που αποχώρησε από παντού και βήμα βήμα έμαθε τις επόμενες γενιές  πώς το κυπριακό είναι (τελικά) θέμα των δυο κοινοτήτων, και ότι το αιγαίο (έλα μωρέ τώρα Εθνικιστή) έχει ψιλογκριζάρει…
Μια Γενιά χωρίς αυτοπεποίθηση που παρέμεινε οπαδός των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου σε όλη της την ζωή. Που αναγνώρισε την αυθεντία, την πρόοδο, την σκέψη, και το δικαίωμα στην ηγεσία μόνο σε όσους έρχονταν απ έξω. Ψωνισμένοι με Χαρβαρντ και  London School of Economics και όχι με ΑΠΘ Μετσόβιο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Δημοκρίτειο ή το  Παν/μιο  Κρήτης
Πνευματικά υποτελείς…
Και μας έκαναν φτωχό συγγενή, μας κέρασαν χλεύη και ξεφτίλα, μας έκαναν βάρος της Ευρώπης για μια χούφτα ευρώπουλα και για να καλύψει τους μεταφυσικούς της φόβους.
Έφτιαξαν μια χώρα χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς όραμα και σχέδιο, που έχασε σταδιακά τους όλους τους στόχους της.  Μια χώρα που βαδίζει σε βέβαιη εθνική καταστροφή οικειοθελώς, με μοναδικό της στόχο να μείνει στο ευρώ και μέρος της καταστροφής της  ως το τέλος. Η πρόταση του Ανδρουλάκη και της γενιάς του που κυβερνά, είναι να είμαστε μέσα στην φωτιά, στο πυρήνα του ηφαιστείου -αν έτσι μας πουν- και μονιασμένοι… καιόμενοι ολοσχερώς ότι και αν γίνει σε βάρος μας.  Διότι αν βγούμε από την φωτιά θα είμαστε μοναχοί…
Έφτιαξαν χώρα  που αποχωρεί από την γειτονιά στην οποία έρχονται επιτέλους οι δουλειές μια χώρα που  αυτοκαταστρέφεται χωρίς εθνικό δικό της σχέδιο.
Και τώρα που αρχίζουμε να μιλάμε και να αναθεωρούμε την στάση μας ψάχνοντας τα βασικά όπως: Μια νέα αφήγηση, ένα απλό σχέδιο για μια νέα πορεία,  ο Μίμης ο Ευρωσκοταδιστής εισβάλει για να μας πουλήσει φόβο με το  τούρκικο καντάρι.
“Αν δεν είμαστε στο Ευρώ θα μας την πέσουν οι Τούρκοι”
 Αντί να καθοδήγει  ή να κάνει κάνει αυτοκριτική. τρομοκρατεί  την σκέψη και το κόσμο. Αυτοεξευτελισμός. Όλο το σκεπτικό της γενιάς της ήττας του 1974 και όλων των επόμενων σε λίγες λέξεις.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ανδρουλάκης κατά την τελετή για την επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού κατά της χούντας από το κατάστρωμα του αντιτορπιλικού ”Βέλος” είπε για το ενδεχόμενο εξόχου απο το ευρώ
”Μα δεν θα επιστρέψουμε στο 2000 με την δραχμή – δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα”. ”Αν δεν βάλουμε γρήγορα ζώνη ασφαλείας στη χώρα, αν δεν κηρύξουμε εθνική συναγερμό, η επόμενη κυβέρνηση, ακόμα και αν έχει τους πιο πατριώτες από τους πατριώτες, δεν θα είναι ελληνική.
Σήμερα θα σας πω ότι δεν θα έχουμε επιστροφή στη δραχμή -θα το πω με μια υπερβολή- θα επιστρέψουμε στη ζώνη της Λίρας. Αλλά δεν θα είναι η Βρετανική Λίρα”…

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ....ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΣΟΥ....

Ανώνυμος είπε...

Anonyme@7:10
Poso ILITHIOS ise? Ex etias afton ton Anthellinon, ton "Iroon" tis Protis Oras xoris na pesi Sfera,ton Xenolagnon tha Zisis esi ke ta Paidia sou san Douli! (an afti petixoun tous Stoxous tous)

Ανώνυμος είπε...

Μίμη τώρα μας προστατεύουν οι Ευρωπαίοι....;
Kαι τι στο καλό θέλουν στο Σούνιο οι Τουρκικές φρεγάτες αφού πληρώσαμε πανάκριβες Γαλλικές και Γερμανικές φρεγάτες...;
Mίμη πάρε τα κουβαδάκια σου βάλε μέσα το Μνημόνιο και φύγε από δω....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝΑΡΤΕΙ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ!!!Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΡΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ,ΑΣΧΕΤΟ,ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΑΥΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΜΟΥΓΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΡΝΕΙ.
ΨΑΞΕ ΡΕ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΜΙΜΗΣ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ!!!ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΥΦΥΕΣΤΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΜΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

mimi to elikoptero den sas xorai olous....prosexe lipon

Ανώνυμος είπε...

28 Μαΐου 2011 7:48 μ.μ.
ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΝΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ετσι να σας εχουν φοβισμενους και τρομοκρατημενους θελουν για να ξεπουλησουν χαλαρα και ανενοχλητοι την χωρα...σοκ και δεος...

Ανώνυμος είπε...

'Οσο κι αν φανεί υπερβολικό, θα το γράψω. Εμείς(η οικογένεια μας εννοώ) Ανδρουλάκη, καταγόμαστε από την Κρήτη. Και τιμούμε τα παντελόνια που φοράμε.Αν και δεν είμαστε ποτέ υπέρ των πολέμων, αν είναι να μας την πέσουν οι Τούρκοι δεν θα κρυφτούμε και θα αντισταθούμε με όλη μας τη δύναμη. "Μολών λαβέ" λοιπόν. Είναι η φοβερή ιστορική φράση, που πάλι ο απλός λαός θα κληθεί να εφαρμόσει, αλλά και αυτή(η φράση) που θα ξαναπροσπαθήσουν να καπηλευτούν, για άλλη μια φορά, εκ των υστέρων οι νεόκοποι "καλαμαράδες". 'Ισως όμως αυτή τη φορά, να μην είναι πια τόσο εύκολο.
Υ.Γ. Συγχωρείστε μου την υπερβολή, αλλά έχω αγανακτήσει με τον καθένα που βγαίνει και λέει οτιδήποτε, για να μην σπάσει η γυάλα που βρίσκεται και τότε αρχίσουν τα "πραγματικά ωραία"

Ανώνυμος είπε...

den mas les re arxhdi otan tha mas thn pesoun oi tourkoi esu pou tha eisai... bromopousta...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Μίμη εσυ και η Μιμή αγορι μου... εσυ και η Μιμή... καταλαβαίνεις εσύ...

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος αυτός πριν λίγα χρόνια αποκάλεσε τον προθυπουργο ¨γάτα¨. Ο κύριος αυτός ηταν ο λογοφράφος του Φλωράκη ,Ο κύριος αυτός έγραφε κάποτε για την κουμουνιστική ολοκλήρωση ,Ο κύριος αυτός συνομιλούσε με μεγαλοτραπεζίτες σε κάποιο ραδίοφωνο και εκθίαζε το αμερικανικό οικονομικό θαύμα, Ο κύριος αυτός καποια στιγμή διαπίστωσε ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας.
Επιτέλους κ. Ανδρουλάκι πότε θα τα μας αδειάσετε την πολιτική γωνιά , αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος αυτός πριν λίγα χρόνια αποκάλεσε τον πρωθυπουργό ¨γάτα¨. Ο κύριος αυτός ήταν ο λογογράφος του Φλωράκη ,Ο κύριος αυτός έγραφε κάποτε για την κομουνιστική ολοκλήρωση ,Ο κύριος αυτός συνομιλούσε με μεγαλοτραπεζίτες σε κάποιο ραδιόφωνο και εκθείαζε το αμερικανικό οικονομικό θαύμα, Ο κύριος αυτός κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις ρίζες μας.
Επιτέλους κ. Ανδρουλάκη πότε θα τα μας αδειάσετε την πολιτική γωνιά , αρκετά.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κι ο Ανδρουλάκης διαβάζει Ιωσήφ Βατοπεδινό και Παΐσιο......

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ... ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥΜΕ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΜΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν μας κανεις την χαρη ρε παρλαπιπα να αυτοκτονισεις μπας και ησυχασουμε απο τις παπαρες που αμολα, σαν κοπρανα μες την μουρη μας, η καταβοθρα σου που ονομαζεις στομα.......

Ανώνυμος είπε...

Αντάρτες της Πορδής!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kai na ormhsoun ti fobatai afou 8a tin exei kopanhsei k autos se kanena parisaki...

Modestus είπε...

Για πείτε μου ώρε μάγκες που υποστηρίζετε τον Ανδρουλάκη, εδώ και χρόνια που είμαστε στην ενωμένη Ευρώπη, εφόσον η Τουρκία παραβιάζει τα ελληνικά σύνορα με παραβιάσεις γιατί δεν λένε τίποτα οι εταίροι μας; Ε; Δεν είναι σύνορα της ενωμένης Ευρώπης; Όταν μπαίνουν εδώ τόσοι λαθρό γιατί δεν παίρνει το μερίδιο της κάθε χώρα της ευρωζώνης μια και είναι τόσο ψυχοπονιάρηδες αλλά χεστήκαν και ζήτησαν να παγώσουν την συνθήκη του Σέγκεν; Ε; Για πείτε μου ρε αναλυτές του κώ*** που έχετε σημαία τον Ανδρουλάκη από τότε που μπήκαμε στο ευρώ όλα έχουν ακριβύνει στο τριπλάσιο και τετραπλάσιο από ότι κοστίζαν πριν. Και ποιος θέλετε να μας κυβερνάει επιτέλους η γενιά του Ανδρουλάκη που έχει "φάει" τα πακέτα Ντελόρ και όλα τα λεφτά από τα δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα μας τα ζητάν πίσω με τόκο; Ε; Άρα ηλίθιοι είστε εσείς και να πάτε να ψηφίσετε ξανά τον Ανδρουλάκη, καραγκιόζηδες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΜΙΜΗ ΤΟΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΕΔΩ.

ΚΑΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΕ??

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΟΣΚΑΡΙΚΕ...

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΦΥΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

gemoisame efiois malakes kai katandisame edo...paramorfomenous floromalakes