Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αδωνις σχετικά με το βίντεο του Χρήστου Γιανναρά


Συγγνώμη, αλλά πού ακριβώς είπε κάτι ο κ. Γιανναράς διαφορετικό από όσα λέω συνεχώς όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα αν πάτε στον Ευώνυμο να δείτε την ομιλία μου για τα Πρότυπα Σχολεία στην Βουλή, αυτά ακριβώς μά ακριβώς είπα! Μάλλον σε άλλον έπρεπε να κάνετε τις υποδείξεις. Προς στιγμήν νόμιζα ότι θα άρχισε και ο κ. Γιανναράς τις αντιμνημονιακές ανοησίες, αλλά ευτυχώς έπεσα έξω. Όλα όσα είπε τα προσυπογράφω, τίποτε όμως από όλα αυτά δεν έχει να κάνει με το τί θα πράξουμε έως τις 18 Ιουλίου, όπου και τελειώνουν τα λεφτά!
Άδωνις Α. Γεωργιάδης


32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε... Θες να μας τρελάνεις ΟΛΟΥΣ? Το σύνολο του σκεπτόμενου κόσμου μιλάει για στρατό κατοχής στη χώρα, σου έχω παραθέσει ένα κάρο επιχειρήματα , απαντάς επιλεκτικά και συνεχίζεις να μου αναμασάς την πιπίλα μνημόνιο ή τέλος ζωής? Μα τόσο πια... Χάνω πάσα ιδέα. Επίσης δεν έχεις κανένα δικαίωμα να λές σε έναν άνθρωπο που εργάζεται από τα 12 και παράλληλα έβγαλε Πανεπιστήμιο και τελειώνει μεταπτυχιακά (με τον ιδρώτα του και δουλεύοντας) αν έχει εργαστεί... Δεν είμαστε όλοι βουλευτές να τρωμε απο τα έτοιμα κατάλαβες? Λιγάκι σεβασμός για να σε σέβεται και ο άλλος ειδάλλως σε αυτό το υφος θα σου μιλάω και εγώ...
Για τελευταία φορά και για να κλείνουμε... σου λέω οτι αυτά που προβλέπει το μνημόνιο πλήττουν τα μικρά εισοδήματα και τους ανθρωπάκους που ΔΕΝ ευθύνονται για τα χρέη... Αναζήτησε τα στους Μεγαλοκαρχαρίες και τους καναλάρχες που υπερασπίζεις τα συμφέροντα τους... Κατάλαβα πολύ καλά τη θέση σου, λυπάμαι πραγματικά αν και δεν περίμενα κάτι καλύτερο και άσε τα ψευτοδιλλήματα για τους ανόητους ημιμαθείς (όσοι είναι αυτοί πλέον) που κάθονται και πιστεύουν τις ανοησίες που τόσα χρόνια ταΐζετε τον λαό. Δηλαδή την αξιοποίηση όλων όσων σου είπα μόνο μέσω μνημονίου θα την πετύχουμε? Ποια καλή φήμη βρε άνθρωπε μου και ποιος αξιόχρεος όταν μας έχουν καταληστέψει. Να τους πούμε και ευχαριστώ μήπως? Μα τόση ανοησία πια? Η Ολλανδία έχει άνω του 200% του ΑΕΠ χρέος και δεν έχει καταφύγει σε μνημόνιο εμείς όμως το χρειαζόμαστε... Η Ιταλία είναι η επόμενη? Οπως το see you in Lisboa που κυκλοφόρησε ενώ διεψευδαν όλοι οτι δεν υπάρχει περίπτωση? Καλά δεν ακούς τι γίνεται και τι παιχνίδι συμφερόντων παίζεται? Πραγματικά απαξιώ να ασχοληθώ άλλο και να τρωω το χρόνο μου. Περίμενα εκτός από απαντήσεις που δεν έχω πάρει και λιγάκι σοβαρότητα... Μάλλον την ψάχνουμε και αυτή στα κοιτάπια του Στρος Καν με τις ημίγυμνες... Άντε περαστικά μας...
και όπως σου προείπα την απάντηση θα τη δώσει ο κοιμώμενος γίγαντας που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ λαός... Πρώτοι θα είστε εσείς οι και καλά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
και πες και στο λαό ποιοι είναι αυτοί οι "ομολογιούχοι σου φταίνε" που μου γράφεις για να σε καταλάβουν ακόμα καλύτερα... έλεος..

Ανώνυμος είπε...

"αντιμνημονιακές ανοησίες" το ξεπούλημα της πατρίδας.
"έως τις 18 Ιουλίου, όπου και τελειώνουν τα λεφτά" ενώ αν ξεπουληθεί η πατρίδα θα μας φτάσουν για άλλους 3 μήνες που θα ξανάρθει η τόικαμ και τότε παρόμοια διλήμματα και το χρέος μεγαλύτερο, μέχρι τον αφανισμό, μετά θα τραβήξουν και το σωληνάκι του αναπνευστήρα.
Πέφτουν οι μάσκες.
Άλλοι έδιναν την ζωή τους γι΄ αυτό τον τόπο (εκείνοι δεν αγαπούσαν τη ζωούλα τους;) και εμείς τα φωτισμένα μυαλά δεν μπορούμε να επιλέξουμε μια άλλη πορεία επιτέλους παρά μόνο εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα; Ας ζοριστούμε και λίγο, εδώ που μας φτάσατε δε γίνεται αλλιώς.
Στις μέρες μας γράφεται ιστορία, ας διαλέξουμε όλοι πλευρά.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

για να μην μπερδεύεσαι ο ανώνυμος είμαι εγώ... αν βγάλουν οι διαχειριστές και τις προηγουμενες μας συνομιλίες θα φρίξουν οι αναγνώστες από το μέγεθος της υπακοής στα διεθνή αφεντικά...
αναζητήστε τις εδώ...
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_9320.html και εδώ...http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/23-20may11.html

Ανώνυμος είπε...

Αδωνι σε αυτό το blog οι αναγνώστες δεν είναι λοβοτομημένοι όπως οι ψηφοφόροι σου. Όλοι καταλαβαίνουμε που το πας και η συμπεριφορά σου μας βάζεις σε πολλές υποψίες.

ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Στην καλύτερη των περιπτώσεων oι αποκρατικοποιήσεις, oi περικοπές και οι πώληση φιλέτων θα μας εξοικονομήσουν 15 δις. Οι τόκοι που θα πληρώσουμε το 2011 είναι 18 δις!!! 1-0 το φαγες το γκολάκι.. τώρα ετοιμάσου και για το δεύτερο: Συγκεκριμένες τράπεζες και επενδυτικά κεφάλαια θα πάρουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία ως εγγυήσεις, να βγάλουν αξιόγραφα στην διεθνή αγορά να κερδοσκοπήσουν με τους τίτλους αξιόγραφα και μετά να αφήσουν πίσω τους ερείπια. Η τακτική του Μνημονίοτυ απέτυχε ... και τι κάνουμε εμείς; Βάζουμε νέο μνημόνιο. 2-0 Τελικά θα φας τριάρα... Είπες ότι θα καταψηφίσετε το μνημόνιο2. Πως κι έτσι αφού πιστεύεις ότι είναι σωστά τα μέτρα γιατί θα το καταψηφίσετε; Κολοτούμπα ε κολοτούμπα!

Ανώνυμος είπε...

Tα επιχειρήματα του Αδώνιδος είναι επιπέδου δημοτικού! Λέει.. Για να φτιάξουμε το κράτος μας πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική του μνημονίου δηλαδή αυξηση φόρων απολύσεις στον δημόσιο τομέα άρση πόθεν έσχες κτλ.. Με λίγα λόγια να γαμήσουμε την μικρομεσαία τάξη για να μην υποστούν απώλειες οι τραπεζίτες και να βοηθοήσουμε τους κλέφτες να επενδύσουν τα κλεψιμέικα με την άρση του πόθεν έσχες στην οικοδομή.. Ο,τι να 'ναι παναγία μου.

Παω στοίχημα οτι ο Άδωνις έχει τα λεφτά του στο εξωτερικό.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 4.25 όσο και να μας θεωρούν λοβοτομημένους, κάνουν ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε παιδιά. Το Μνημόνιο δεν μας βάζει νέους φόρους, ο Παπανδρέου τους βάζει. Και τους βάζει διότι με το να χάσει χρόνο και να μήν κάνει αυτά που λέει όντως το Μνημόνιο, έχει πέσει έξω σε όλους τους δημοσιονομικούς του στόχους. Έτσι στον πανικό του, διότι πτωχεύουμε βάζει φόρους που φυσικά θα μας πτωχεύσουν μία ώρα αρχύτερα. Το Μνημόνιο έλεγε για ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μείσωση των κρατικών δαπανών, άνοιγμα των επαγγελμάτων, μείωση της γραφειοκρατίας κλπ τί από αυτά έγινε; τίποτε! Μηδέν! Άρα πώς απέτυχε κάτι που δεν έγινε;...μόνον εσείς το ξέρετε αυτό! Όσον αφορά στους φόρους, η απάντηση του DSC στην Βουλή στον Μάκη Βορίδη, για το γιατί έβαλαν στο Μνημόνιο όλους αυτούς τους φόρους που στραγγαλίζουν την ανάπτυξη είπε: But this was choice of your goverment (μά αυτό ήταν επιλογή της Κυβερνήσεώς σας)...παρόντος του Παπακωνσταντίνου!
Το Μνημόνιο για να το τελειώνουμε επιτέλους δεν λέει τίποτε άλλο, παρά τον τρόπο να γίνουμε ένα σύγχρονο Δυτικού τύπου κράτος.
Τώρα τα περί 18 δις τόκων κλπ να μήν αναμασάτε αυτά που σας λέει ο κ. Καζάκης σαν να είναι καραμέλες! Ο τόκος εάν είναι μεγάλος ή μικρός καθορίζεται από την αγορά. Αν είσαι μάγκας και αξιόχρεος είναι μικρός, εάν σε θεωρούν τεμπέλη και ανεπρόκοπο είναι μεγάλος! Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε την γνώμη που έχουν έξω για μας!
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Modestus είπε...

Παιδιά έχετε δίκιο όλοι που αναρτήσατε τις σκέψεις σας μη το πάτε μακριά. Το blog έβγαλε ήδη τα νέα έξοδα του γραφείου του χοντρο-αντιπροέδρου 200 χιλιάρικα για κινητά και μισθούς που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα μας κοπανάει φόρους στα πάντα και ανεβάζει ΦΠΑ για την πατρίδα και καλά. Γιατί ρε κοπρόσκυλα δεν κόβετε αυτά τα έξοδα στο μισό ο μισθός του βουλευτή και να είστε 150 από 300 για να δώσετε το καλό παράδειγμα ε; Ο κοσμάκης ότι είχε να δώσει το έδωσε βάλτε επιτέλους χέρι στους λεφτάδες να πληρώσουν και αυτοί και δεν μιλάω μόνο για τραγουδιστές κλπ. αλλά για τους μεγαλοκαρχαρίες. Πιάστε τους από το λαρύγγι και νύχτα και θα σας μακαρίζει όλος ο ελληνικός λαός.

Ανώνυμος είπε...

gamo ton dia reeeeee

Ανώνυμος είπε...

Τότε κύριε Γεωργιάδη γιατί βάλατε στη βουλή των Ελλήνων τους δανειστές ή γιατί όταν βγαίνουν στα μέσα και λένε τί πρέπει να κάνουμε δεν κάνατε μια διαμαρτυρία και να πείτε πως είμαστε κυρίαρχο κράτος;
Αυτό το μπαλάκι με τις ευθύνες μεταξύ Παπανδρέου και τρόικας μη μας το πετάτε, έχουμε το δικό μας μυαλό να κρίνουμε τα πράγματα και δεν ακολουθούμε τυφλά κανένα μη μας μπερδεύετε με άλλους...
Είναι κανείς τόσο χαζός να πιστεύει πώς όταν πάρουν οι ιδιώτες τη ΔΕΗ δεν θα φτάσουν οι τιμές στα ύψη; Και μη μου πείτε τα περί ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού, μόνο τα καρτέλ λειτουργούν εδώ. Και τόσοι οργανισμοί χρωστάνε σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και δεν τους κόβουν γιατί έχουν δημόσιο χαρακτήρα, ο ιδιώτητης δεν θα κάνει αγαθοεργίες. Αυτά δεν τα λέτε. Τι έγινε στις άλλες χώρες που πήγε το ΔΝΤ; Και το νερό είδος πολυτελείας.
Αναλάβετε τις ευθύνες σας ξεπουλίεται ο φυσικός μας πλούτος, δεν είναι δικός σας, ανήκει στη χώρα, εσείς είστε οι διαχειριστές για να φτάσει στις επόμενες γενιές.
Απορώ γιατί κάνετε τον κόπο να γράφετε, είναι η δανειακή σύμβαση αντισυνταγματική ή όχι; Η λέξη μνημόνιο είναι ευφημισμός, το δάνειο είναι τοκογλυφικό.

Σιγαλας Μακαριος είπε...

θα μας τρελλάνεις τελικά... Σου έχω αραδιασει κατεβατά ολοκληρα με αποδειξεις για το ποιοι ειναι πίσω απο το μνημόνιο και εσύ εκεί... Βρες μπας και έχεις υποστεί λοβοτομή...? Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν... Τι πρέπει να γινει τωρα για να καταλάβεις οτι αυτό που γινεται είναι ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ? θες να το πεις οτι δεν ειναι το μνημονιο θες να το βάφτισεις Τζουλια και να αυνανιζεστε ολοι ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ ομαδικώς, τα αποτελέσματα τα ίδια θα ειναι... Δεν είναι λέει επιταγες απο το μνημόνιο αυτα που εφαρμόζει ο ΓΑΠ. Βρε όπως και να είναι, όπως και να το ονομασεις, ληστρική επιδρομή στην μεσαία τάξη και ανοχή στους κεφαλαιοκράτες έχουμε και βύθιση της χώρας στην υφεση και στην επιδρομή των αρπακτικών...
Τα λεφτά σου εσύ που τα έχεις? Στο πυθάρι της γιαγιάς η σε καμιά Ελβετία? Απαντα ειλικρινά ομως, αν σου έχει μείνει ψιγμα ειλικρινειας που με βάση όσα λες δεν το βλεπω...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

Και σε παρακαλώ πες σε ΟΛΟΥΣ εδώ μέσα ποιοι είναι αυτοί οι "ομολογιούχοι σου φταίνε" που μου γράφεις...
Πες μας κύριε Βουλευτά ... Δεν εχεις απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα μου και μου λές άλα για άλλα, απάντα σε αυτό τουλάχιστον να δω τι θα σκαρφιστείς και πως θα το μαζέψεις...

Ανώνυμος είπε...

WishmasteR
Περίμενε, τώρα πουλάει βιβλία στο ΤηλεΑστυ. 20 βιβλία! Με ΤΙ λεφτα βρε Αδωνι; Δεν μας τα δίνεις εδώ σε PDF?

Σιγαλας Μακαριος είπε...

χαχαχαχα σωστός φίλε ανωνυμε 5:30... Δεν μας λέει ποιοι είναι αυτοι οι ομολογιουχοι, πες μας φίλε Αδωνι σε παρακαλώ... Απάντα σε κάτι επιτέλους και άσε την αμπελοφιλοσοφία...

Αδωνι θες να εκδώσεις και το βιβλίο που τελειωνω σε λιγες μέρες? "Οι 300 προδοτες σε νέες περιπέτειες. Ελικοειδής διαφυγή εις τους αιθέρας..." Έχω ήδη εκδώσει ένα με μεγάλη επιτυχία: Αrgentina vs Greece , the first blood...

ANTI-NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. είπε...

Μαζέψτε 10 καλές ερωτήσεις να τις στείλουμε στον Αδωνι να απαντήσει. anti.ntp@gmail.com

Σιγαλας Μακαριος είπε...

εδώ του έχω γράψει κατεβατά και μου λέει άλλα για άλλα σου στέλνω την συνομιλία για να καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά έχω χάσει πάσα ιδέα για σένα Αδωνι. Παίζεις με τις λέξεις και προσπαθείς να ακροβατείς ανάμεσα από τους κυβερνητικούς χειρισμούς και την αντι-στάση, που την προωθείς με άλλα μέσα...Και έτσι και γκιουβέτσι δλδ...Στην περίπτωσή μας αντί να δίνεται τον αγώνα απέναντι σε μια πραξικοπηματική κυβέρνηση που πάει να τα πουλήσει όλα (αυτό κάνατε ως πριν 2 χρόνια τουλάχιστον), σας φταίει ο Καζάκης, ο Μίκης, ο Μπέης, ο Κασιμάτης και γενικά όσοι μιλάνε και λένε την αλήθεια στον κόσμο για να ξυπνήσουν από το λήθαργο...αυτό κάνετε ουσιαστικά κ.Γεωργιάδη...σας ξυνίζουν όλα τα μεγάλα αντιμνημονιακά ονόματα που ξυπνάνε τον κόσμο και προσπαθείτε να δείξετε δια των λόγων σας το πόσο κοντά στο ΠΑΣΟΚ είστε...Που πήγαν οι πύρινοι λόγοι σας των προηγούμενων χρόνων? Που πήγαν όσα λέγατε στη ΒΟυλή για λιγότερο δύσκολες καταστάσεις από σήμερα? κούγοντάς σας τελευταίων νομίζει κανείς ότι είστε πολύ καλύτερος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ που δεν ξέρει που πανε τα τέσσερα...Αλήθεια ως πότε θα δείξετε μία σώφρονα και σοβαρή πολιτική και θα αφήστε κατά μέρος ανοησίες ότι τα λεφτά τελειώνουν 8 Ιουλίου, ή 35 Φεβρουαρίου, ξέροντας πολύ καλά ότι ούτε ένα τσακιστό ευρώ από τα δάνεια δεν έχει περάσει τα Ελληνικά σύνορα...Και περιμένω να σας δω τι στάση θα ακολουθήσετε στη νέα αυτή ψηφοφορία επί των σοκ και δέος μέτρων που ανακοινώθηκαν...Θα τα ψηφίσετε, λέγοντάς μας ότι είναι αναγκαία? Οχι τίποτε άλλο γιατί μετά από την ανάσταση τα ειδικά δικαστήρια θα έχουν πολύ δουλειά!!!
Με εκτίμηση, αλλά και αποτροπιασμό για την απίστευτη στροφή σας...
Κώστας-Νίκος.

Priapos είπε...

Φίλε ΜΥΚΟΝΙΑΤΟ, όχι 10 αλλά 110 ερωτήσεις έχουμε θέσει στον κ. Γεωργιάδη σε προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά η απάντηση παραμένει η ίδια σε όλες. Μνημόνιο ή χάος! Επιλέγοντας να κωφεύει επιλεκτικά στις ερωτήσεις ουσίας που απευθύνονται στη ρίζα του προβλήματος.

Εγώ προσωπικά, ένα αναμάσημα της επιχειρηματολογίας Παπανδρέου δεν θέλω να ξανακούσω. Όσο κι αν κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για ανικανότητα, αυτό που εννοεί ο κ. Γεωργιάδης (σύμφωνα με τα εδώ λεγόμενά του) είναι οτι, αν ήταν στη θέση του, θα εφάρμοζε ακόμα πιο σκληρά και πιστά το Μνημόσυνο του Ελληνικού Λαού. Κάνω λάθος κ. Γεωργιάδη?

Αυτό που κατα τη γνώμη μου αγνοεί ή αποκρύπτει εντέχνως είναι οτι το Μνημόνιο δεν είναι εδώ για να εκσυγχρονίσει τη χώρα αλλά για να παραδώσει τον πλούτο της σε υπερατλαντικούς μεγαλοτραπεζίτες... Τα επιχειρήματα τα ξανάγραψα αλλού, αλλά απάντηση δεν πηρα... Το παραμύθι του εκσυγχρονισμού είναι το τυρί στη φάκα. Το γνωστό ιδιοφυές τέχνασμα των παγκοσμιοποιητών της δημιουργίας προβλημάτων και της προσφοράς της λύσης με διλλήματα εγώ ή το χάος...

Και για να τελειώνει το παραμύθι κ. Γεωργιάδη, ο εκσυγχρονισμός της χώρας είναι θέμα μιας απόφασης ανεξάρτητα ποιλιτικού κόστους. Μιας απόφασης που δεν πάρθηκε ποτέ ως σήμερα. Δε χρειάζονται ούτε μπαμπούλες, ούτε υποθήκες! Με το μαχαίρι στο λαιμό του Λαού δεν γίνονται εκσυγχρονισμοί, γίνονται εκβιασμοί!

Αυτά,
Priapos

Σιγαλας Μακαριος είπε...

εμένα φίλτατε πρίαπε κατόρθωσε να με εκνευρίσει πάντως όπως βλέπεις και άρχισα την ειρωνεία... κουράστηκα να ρωτάω και να πέρνω για απάντηση τα ίδια και τα ίδια εκβιαστικά διλλήματα...

Θαυμασε τον : """" Οι ομολογιούχοι σου φταίνε που δεν πήγες τόσες δεκαετίες την Γερμανία στα Δικαστήρια;""""

Ποιοι ειναι αυτοί οι ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ Αδωνι?

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία κ.Γεωργιάδη έχει δείξει ότι χώρες που ακολούθησαν την τακτική που προχωράτε (συμφωνώντας) τώρα μαζί με την κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (αποκρατικοποιήσεις, εκποίηση εθνικής περιουσίας, φορολογίες, δολοφονία των μικρομεσαίων και όχι μόνο...), έχουν ως αποτέλεσμα καταστροφικές καταστάσεις, αντίθετα με αυτές που διάλεξαν να γυρίσουν στο νόμισμα της χώρας (αποποιούμενοι το χρέος και πήγαν σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές...βλέπε Ισλανδία) και να εθνικοποιήσουν την περιουσία τους...

Υ.Γ. Αλήθεια πόσο ντροπή αισθανθήκατε κ.Αδωνι, βλέποντας τους νεαρούς Ισπανούς διαδηλωτές να αναρτούν μεγάλο πανό, που έγραφε..."Ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Ελληνες"???

Priapos είπε...

Και θα θέσω ένα ακόμη ερώτημα στον κ. Γεωργιάδη.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ και τον προκαλώ να μου δώσει συγκεκριμένη απάντηση.

Έχει ο καταθέτης στην Τράπεζα ή ο ασφαλισμένος του ταμείου καμία ευθύνη για την αγορά κρατικών ομολόγων απο αυτούς? Έχει αυτός ο καημένος ο πολίτης ευθύνη για το επενδυτικό ρίσκο των ξένων funds να επενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα?
Προφανώς όχι.
Γιατί τότε τον καλείτε να πληρώσει τα σπασμένα? Όποιος επένδυσε, έπαιξε κι έχασε. Με όρους αγοράς μιλάω κι εγώ. Δεν μπορείς κύριε να ζητάς επιτόκιο σήμερα 17,5% και να θέλεις κιόλας η επένδυσή σου να είναι εξασφαλισμένη. Ποιός είσαι δηλαδή? Ο κακομοίρης που σύρθηκε με την συστηματική προπαγανδα στο Χρηματηστήριο και επένδυσε όλο του το βιος σε μια φούσκα ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ??
Και τι σόϊ επιχείρημα είναι αυτό, δε μας ξαναδανείζουν αν τους ρίξουμε κανόνι? Μια χαρά θα ξαναδανείσουν, όπως ξαναδανείζουν την Αργεντινή και τόσες άλλες χώρες που κύρηξαν πτώχευση. Το χαλινάρι του Χρέους δε το αφήνουν τόσο εύκολα...

Το θέμα είναι να δαγκώσεις τη θηλιά όσο είναι ακόμα χαλαρή. Γιατί αμα σφίξει πολύ, όχι να δαγκώσεις δε θα μπορείς, θα παλεύεις να ανασάνεις...

Priapos

manmour είπε...

"Μάλλον μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε παιδιά. Το Μνημόνιο δεν μας βάζει νέους φόρους, ο Παπανδρέου τους βάζει. Και τους βάζει διότι με το να χάσει χρόνο και να μήν κάνει αυτά που λέει όντως το Μνημόνιο, έχει πέσει έξω σε όλους τους δημοσιονομικούς του στόχους. Έτσι στον πανικό του, διότι πτωχεύουμε βάζει φόρους που φυσικά θα μας πτωχεύσουν μία ώρα αρχύτερα"
Άδωνη σου απαντώ διά του IMF.
Έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα ISSUE DEC 2010
http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.cfm?sk=24520.0
Πες μου αναφέρει τα μέτρα που παίρνει ο ΓΑΠ σελίδα 47 (πίνακας 12) ή όχι;
Δεν μιλάμε για ποσοτικοποίηση αλλά γενική περιγραφή.
Για το 2011 (σελ. 46 πίνακας 11) που υπάρχει και ποσοτική περιγραφή πάρθηκαν ή όχι τα μέτρα;
Μίλα με στοιχεία, αν έχεις, για το πρόγραμμα που επιτάσει το μνημόνιο και δεν εκτελεί ο ΓΑΠ.
Τί πέτυχε το πρόγραμμά τους έως τώρα.
Ο κ. Καζάκης μιλάει με νούμερα. Εσείς με τι μιλάτε; Σαν τον Ράπτη πού λέει αοριστολογίες για την τιμή της οδοντόπαστας αν πάμε στη δραχμή; Αν πάμε στη δραχμή τι θα συμβεί στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και κατά συνέπεια στο "ισχυρό" €;

Priapos είπε...

Να κάνω και μια πρότση στους διαχειριστές

Νομίζω θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μια μόνιμη ανάρτηση στην κεντρική σελίδα, η οποία θα ανανεώνεται μετά απο κάποιο όριο σχολίων, έτσι ώστε να έιναι συγκεντρωμένες οι ερωτήσεις και απαντήσεις απο τον κ. Βουλευτή για να μπορεί ο αναγνώστης να βγάζει κάποια συμπεράσματα και να μην χάνονται τα σχόλια στη ροή των αναρτήσεων.

Ευχαριστώ,
Priapos

Priapos είπε...

Wishmaster σε καταλαβαίνω απόλυτα, απλά στην ειρωνία έχει και δικαιολογία να μην απαντήσει...
Το νόημα όλης αυτής της συζήτησης, δεν είναι απλά να πάρουμε προσωπικά απαντήσεις, αλλά και να διαβάζουν οι υπόλοιποι αναγνώστες και να κρίνουν.

Εκλογές έρχονται άλλωστε...

Priapos

Ανώνυμος είπε...

Έχω ήδη απαντήσει διεξοδικά για τους ομολογιούχους και το ποιοί είναι σε άλλη ανάρτηση. Δεν το είδατε προφανώς διότι είναι πιο κάτω και με υβρίζετε διότι δήθεν δεν απήντησα! Απαντώ σε όλα και στα πάντα.
1ον Οι Ομολογιούχοι είναι ξένα Funds μέσα στα οποία είναι από μεγάλες ξένες Τράπεζες, έως ξένα ασφαλιστικά Ταμεία και επενδυτές. Όποιος έχει αγοράσει στην ζωή του Αμοιβαίο Κεφάλαιο γνωρίζει ότι υπάρχουν μέσα σε αυτά και καλάθια με ομόλογα ξένων κρατών. Μέσα σε αυτά έβαζαν και την Ελλάδα, διότι ως μέλος του Ευρώ, θεωρούνταν απολύτως ασφαλής επένδυση. Το κυριότερο όμως είναι ότι το 1/3 των ομολόγων (κατά τον ΟΔΗΧ το 29%) το κατέχουμε εμείς. Είναι οι καταθέσεις μας στις Τράπεζές μας, που έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και οι ασφαλιστικές μας εισφορές που έχουν γίνει επίσης ομόλογα. Ο μεγαλύτερος πιστωτής μας είναι ο εαυτός μας και όταν λέμε να μήν πληρώσουμε τους δανειστές μας, εννούμε να αφήσουμε απλήρωτο τον εαυτό μας. Πρόκειται περί του απολύτου παραλογισμού.
2ον Τα μέτρα του IMF σχετικά με τους φόρους, ήδη εξήγησα ότι ο Ντομινίκ Στρός Κάν σε ερώτηση του Μάκη Βορίδη στην Επιτροπή, παρουσία του κ. Παπακωνσταντίνου και το γιατί τους έβαλε είπε, ότι "αυτό ήταν επιλογή της Κυβερνήσεώς σας". Δηλ όταν ετέθησαν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας και άρχισε η διαπραγμάτευσις, η Κυβένρησις προτίμησε να βάλει φόρους, από το να μειώσει την σπατάλη, για να μήν θίξει τον κομματικό της στρατό. Δεν ξέρω εάν μπορώ να γίνω πιο κατανοητός.
3ον Ναι όλα τα λεφτά μου τα έχω στην Ελλάδα και όχι μόνον τα λεφτά, αλλά και όλη την επιχειρηματική μου δράση. Η χρεωκοπία μας θα καταστρέψει και εμένα. Εσείς δηλ λέτε όλες αυτές τις ανοησίες, ίσως ορισμένοι διότι δεν έχετε στον ήλιο μοίρα και μισείτε όσους έχουν, αλλά θα την πληρώσουμε όλοι.
4ον Ναι, πέραν του Μνημονίου δεν υπάρχει κανένας απολύτως ρεαλιστικός δρόμος εξόδου από την κρίση. Η επιστροφή στην δραχμή, η χρεωκοπία και όλα τ' άλλα που γράφετε ξανά και ξανά θα είναι εάν γίνουν, η απόλυτη καταστροφή κατά την γνώμη μου δε και εθνική, διότι η Τουρκία δεν θα χάσει την ευκαιρία να μας αρπάξει όλα τα νησιά τουλάχιστον, όταν θα είμαστε πάμπτωχοι και το κυριοτερο πλήρως πολιτικά απομονωμένοι. Όλοι όσοι θα χάσουν τα λεφτά τους εξαιτίας μας, και θα είναι πολλοί, θα θελήσουν ασφαλώς να μας εκδικηθούν και το μέσον θα είναι να μήν παρέμβει η Διεθνής Κοινότητα. Εμείς θα έχουμε αεροπλάνα χωρίς ανταλλακτικά και καύσιμα και η Τουρκία θα μας διαλύσει, για να προλάβει την ευκαρία. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι στον σύγχρονο κόσμο δεν μπορείς να γράφεις όλους τους άλλους στα παπάρια σου, για να σώσεις την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μετά να έχεις και απαιτήσεις να έχεις φίλους και συμμάχους.
6ον Ναι το χρέος δεν θα εξοφληθεί ποτέ, κανένα Κράτος δεν θα το εξοφλήσει. Θα δοθεί κάποια στιγμή Ευρωπαϊκή Λύση, αναμφίβολα, το μείζον όμως είναι όταν θα δοθεί, εμείς να είμαστε ακόμη μέσα, διότι εάν μας έχουν πετάξει έξω, που τώρα είναι στο τσάκ, την λύση θα την βλέπουμε από την τηλεόραση.
Παρακαλώ πολύ τους διαχειριστές να μαζέψουν όσες ερωτήσεις θέλουν οι αναγνώστες και να απαντήσω σε όλες, αλλά και εσείς όταν λέω κάτι να το αντικρούετε εάν μπορείτε, όχι να ξαναλέτε τα ίδια. Π.χ. αυτό με τα ομόλογα και τις καταθέσεις μας, κάνετε ότι δεν το ακούτε παρουσιάζοντας την επιστροφή στην δραχμή περίπου σαν σχολική εκδρομή. Δεν είναι έντιμο αυτό.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Σιγαλας Μακαριος είπε...

1)Τι μου φταινε λοιπόν τα κακόμοιρα τα ξένα funds που λιμαίνονται την Ελλάδα... Εσένα τι σου φταίνε οι μισθωτοι του μόχθου και οι μικροσυνταξιουχοι? Υπερασπιζεσαι λοιπόν αυτούς τους τοκογλυφους επενδυνδυτές και ΟΧΙ τους Ελληνες... Τοσο απλά, τόσο κατανοητά. Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις...
2)Απαντήσεις (σε δεκάδες ερωτηματα) δεν έχεις δώσει και μην πας να μας βγάλεις τρελους ολους που το ισχυριζομαστε αυτό. Σου έχω γράψει κατεβατό ερωτημάτων αλλά και άλλα παιδια και απαντούσες επιλεκτικά.
3)Σταμάτα πια αυτή την μικροφοβική εντυπωση που έχεις οτι σε μισεί το συμπαν, ειδικά τα όποια λεφτά σου. Καταντάει γελοία αυτή η αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Να ζηλέψει κανείς τι? Το ύψιστο θεωρητικό σου πεδίο ή την ομορφάδα σου?Ξεκαβάλα λίγο δεν είναι κακό.
4)Τέλος πάψε να καλλιεργείς φοβικά αισθήματα στον κοσμάκη καταντάς γραφικός και επικίνδινος. Τερμα στην τρομολαγνεία και στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η "αρχουσα" τάξη για να εγλωβισει τον κοσμάκη σε φοβικους καταναγκασμούς. Το έχουμε δει το εργο τοσα χρόνια δεν περναει πια...

Σου απάντησα γρήγορα γρήγορα γιατί έχω δουλειά, παρακάλα να μην επανέλθω με περισσότερα και επί της ουσίας και κάτσω και γράψω συγκεντρωτικά τι σε εχω ρωτήσει και πόσο επιλεκτικά απαντας και γινεις ρόμπα τελείως...

Ανώνυμος είπε...

Μήν με απειλείς διότι τρέμω...
Στο ξαναλέω, το ένα τρίτον των ομολόγων το κατέχουν οι ελληνικές Τράπεζες, δηλ είναι οι καταθέσεις μας και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, δηλ είναι οι συντάξεις μας! Να τα χάσουν και αυτοί; το έχω γράψει 100 φορές κάνεις ότι δεν το διαβάζεις! Αλλά θα το ξαναπώ διότι θέλω να το ακούσουν και οι υπόλοιποι όσοι τουλάχιστον έχουν σώας τα φρένας: Χρωστάμε, δηλ το ελληνικό Δημόσιο, στον εαυτό μας! Όταν λοιπόν λέτε να μήν πληρώσουμε τους δανειστές μας, πρακτικά αυτό σημαίνει να φάει το Κράτος όλα μας τα λεφτά! Εάν έχεις κάτι να μας απαντήσεις σε αυτό, πολύ ευχαρίστως εάν όχι, άσε τουλάχιστον τις απειλές.
Ξαναπροτείνω στους διαχειριστές, να αναρτήσουν ένα post όπου να μου θέσουν οι πολίτες αριθμημένα όσα ερωτήματα θέλουν αριθμημένα και να απαντήσω σε όλα ένα προς ένα.
Πρέπει όμως να μήν αφήσουμε χώρο στο παράλογο πλέον, διότι κινδυνεύει η πατρίδά μας. Αυτοί που διακινούν τα σενάρια περί επιστροφής στην δραχμή κλπ είναι ή εντελώς άσχετοι ή εντελώς ηλίθιοι ή απλώς κομμουνιστές και βρήκαν την ευκαιρία νομίζουν να δημεύσουν τα πάντα και να εφαρμόσους τις γελοίες τους θεωρίες εδώ. Κάποτε τους συντρίψαμε στου Μακρυγιάννη, στο Γράμμο και στο Βίτσι, τώρα θα τους ξανακερδίσουμε εδώ. Εκμεταλλεύονται την δίκαιη οργή των πολιτών και διασπείρουν τις άθλιες προδοτικές τους ιδέες σε ανυποψίαστα οργισμένα άτομα. Όπως ακριβώς στον Β' ΠΠ παρέσυραν με τα ωραία συνθήματα της Εθνικής Αντιστάσεως χιλιάδες αγνούς πατριώτες και οδήγησαν την χώρα στον συμμοριτοπόλεμο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την χώρα μας!
Άδωνις Α. Γεωργιάδης

Σιγαλας Μακαριος είπε...

έχεις γίνει κατανοητός, το 1/3 είναι οι καταθέσεις μας και τα ασφαλιστικά ταμεία... Ε, ακόμα χειρότερα...
Εγώ θα κυνηγήσω με "ντουφεκι" αυτούς που τα υποθηκευσαν, για σένα δε ξέρω...
Από την άλλη, ξέρεις πολύ καλά οτι δεκάρα τσακιστή δεν έχει έλθει στη Ελλάδα και όλα πάνε για την εξυπηρετηση τοκοχρεωλυσίων...
Μας φταίνε οι κακοι κομμουνιστές που κυβερνουν τόσα χρόνια, μα τα πιστευεις και τα λες? Που νομιζεις πως απευθυνεσαι?
Εγώ παντως κομμουνιστής δεν είμαι...
Δεν σε απειλώ και δεν σε απείλησα, απλά ΔΙΑΦΩΝΩ μαζί σου οπως πιστευω και η πλειονότητα του Ελληνικού λαού. Σε αυτή την κιβδηλη δημοκρατία που έχουμε λοιπόν κάποια στιγμή θα σας πέρναμε χαμπάρι... Μάλλον ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες...
Εγώ έστειλα ενα μαιλ συνολικά με τις θέσεις μου που συγκεντρωνω οτι σου έχω γράψει και αν το αναρτησουν καλώς. Κάνε και συ το ιδιο για να καταλάβουν ολοι καλυτερα και να τεθούν τα γραπτά προς κρίση των αναγνωστών ...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

και για να μην το αφήσω αναπάντητο, το ποιος εκμεταλλευοτάν την οργή των πολιτών με λαικίζοντα πολιτικό λόγο τόσα χρόνια θα τον δεις εφόσον κοιτάξεις στον καθρέπτη...
Επίσης η τρομολαγνεία για την επιστροφή στη δραχμη να σου πώ οτι αυτός που τα έχει χάσει ολα (και δυστυχώς πλεον ειναι σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού που ζει στα ορια της φτώχειας) δεν έχει να χάσει τίποτα. Κανείς δεν υποστηριξε οτι θα ειναι ευκολος ο δρομος αλλά σιγουρα είναι πιο ευκολος απο την απολυτη ξεφτίλα που βιωνουμε σήμερα με το ΔΝΤ. Τουλαχιστον αν ξηλωθειτε από την εξουσία ολη η σαρα και η μαρα και η οικογενειοκρατία και ο λαος αποφασισει να τον κυβερνήσουν πραγματικοί πατριωτες ΕΛΛΗΝΕΣ σε πολύ λίγο καιρό θα δείς μια ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ και οικονομικά ανεξάρτητη και αυτοδύναμη...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

α και που είσαι... σε ευχαριστώ γιατί δειχνεις το δρομο βάζοντας τα με τους κομμουντιστες... Για να σε ενοχλούν αυτοί και ο Τσιπρας κάτι σημαινει αυτό... Γιατι εγώ τους θεωρώ και αυτούς ελεγχομενους... Μηπως να το ξανασκεφτώ?
Α ρε Κανέλη που σας χρειάζεται...

Σιγαλας Μακαριος είπε...

και κάτι τελευταίο έτσι απλά σαν συμβουλή, όταν διαβάζεις ιστορία μάθε να τη μελετάς από ολες τις οπτικές γωνίες και από πολλαπλούς συγγραφείς, μάθε να διαχωριζεις τα κοινά εγκληματα (πχ των συμμάχων Αμερικάνων εναντιον των συμπατριωτών σου) από τα εγκληματα πολέμου(χωρις προς θεού να δικαιολογώ/υπονοώ τίποτα για τα όποια εγκληματα) και το κυριοτερο μη σκεφτεσαι με τα δεδομένα του σήμερα αλλά της τότε εποχής...
Υπάρχει και η άλλη άποψη ξέρεις που λέει οτι σκότωσαν δοσιλογους αλλά η όλη φάση θυμίζει δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα... και αναφέρομαι στην Άκρα αριστερά και την άκρα δεξιά...

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά θαυμάζω το θράσος του Αδωνι Γεωργιάδη και τον επιθετικό και ειρωνικό τρόπο κουβέντας σε ανθρώπους με αγωνία και προβλήματα...(είναι τρόπος δεν έχετε στον ήλιο μοίρα? ΝΤΡΟΠΗ σας) Κ.Γεωργιάδη συμπεριφέρεστε έτσι σε όλους αυτούς που έφεραν την Ελλάδα εδώ? Αλλά τι λέω, αφού κι εσείς εσχάτως με την ψήφος σας οδηγήσατε τα πράγματα εδώ και μη συνεχίζετε τις ίδιες ανοησίες και βρωμιές, γιατί δείχνεται και πολύ άσχετος περί τα οικονομικά και πολύ βαμμένος ενάντια στον κόσμο που αγανακτεί και οργίζεται!!!Μήπως η Βρεττανική εφημερίδα Guardian είναι υπερελληνική και λέει το αυτονόητο για τη δραχμή? http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/guardian_lytrwtikh_gia_thn_ellada_h_xreokopia.872536.html

Μήπως νομίζετε ότι οι Τούρκοι θα σεβαστούν ο,τιδήποτε, είτε είμαστε στην Ευρώπη, είτε είμαστε εκτός, είτε είμαστε χρεωκοπημένοι είτε όχι? Και τι γλώσσα είναι αυτή που χρησιμοποιείται, ξεχνώντας ακόμη και την ιστορία που τόσο λέτε ότι αγαπάτε? Πως είναι δυνατόν να λέτε ότι θα μας διαλύσουν, όταν έχετε στο μυαλό το Ελληνικό και ηρωϊκό μας παρελθόν? Μήπως είμασταν πλούσιοι το 1821, ή σε οποιαδήποτε άλλη επανάσταση? Θεωρώ ότι είστε σε παραλήρημα κ.Γεωργιάδη, θέλοντας κι εσείς με τον τρόπο σας να ακολουθήσετε τις επιταγές των "πατρώνων" σας...Και απαντήστε επιτέλους στην ερώτηση που σας υπέβαλλα...Πες τε μου ένα κράτος που ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα που θέλετε τώρα η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εσείς, που κατάφερε να επιβιώσει...Δεν βλέπετε τα παραδείγματα της Ισλανδίας και της Τουρκίας, η οποία έστειλε στο διάολο τον Ολι Ρεν με πατριωτικό και υπερήφανο τρόπο (ήρθατε εσείς από 5οοοχλμ μακριά να μας πείτε τι θα κάνουμε στη χώρα μας?)και σήμερα έχει ανάπτυξη 8%...Μήπως τελικά θέλετε την Ελλάδα Ψωροκώσταινα για να την κάνετε του χεριού σας...Απλά δεν θα σας περάσει!!!
Πραγματικά θλίβομαι για την κατάντια σας...

Κ.Ν.