Τρίτη 24 Μαΐου 2011

300 ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ



300 ΑΠΛΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
  300 απλοί Έλληνες Πολίτες χωρίς κομματική ταυτότητα ή και να είχαν, την κόλλησαν πάνω στον καναπέ τους με logo, ακριβώς στο αγαπημένο τους σημείο όταν κάθονται, ξεκίνησαν από εχθές 22/05 την πρωτοβουλία τους, στο πεζοδρόμιο της πλατείας Συντάγματος (απέναντι από τη βουλή και προς την μεριά του Μεγάλη Βρετανία) ζητώντας πολλαπλό Δημοψήφισμα.  
  Θα βρίσκονται εκεί συνεχώς με 6ωρες βάρδιες 24/7 και μέχρι να....
γίνει δεκτό το αίτημα τους.  Ζητούν τη συμπαράσταση και βοήθειά μας με την παρουσία μας, αν όχι με δηλωμένες 6ωρες βάρδιες, για όσο, όποτε και όπως μπορούμε.
  Ας βοηθήσουμε αυτή την Αγνή, πραγματικά Δημοκρατική, Πατριωτική προσπάθεια με όποιο τρόπο μπορούμε (παρουσία, διάδοση για την ύπαρξή τους).  
  Έτσι μας επιβάλλει το Ελληνικό πνεύμα μας να ξεκινήσουμε.  Δημοκρατικά και Ειρηνικά.  Αν μαζευτούμε τόσοι πολλοί και με διαρκή παρουσία, δεν μπορεί, θα αναθαρρήσουν και άλλοι συνέλληνες που περιμένουν να δουν κάτι σημαντικό, ουσιαστικό και πραγματικά, Αγνά Πατριωτικό να συμβαίνει για να πιστέψουν και να συμμετέχουν.
  Μόνο έτσι πιστεύω ότι θα ενεργοποιηθεί και ταρακουνηθεί το σύστημα.  Μεγάλη, ειρηνική και διαρκή παρουσία πολιτών έξω από τη βουλή, με συγκεκριμένα Δημοκρατικά αιτήματα.
  Αν δεν ιδρώσει το αυτί τους και με αυτό (αρκεί να μαζευτεί λαός (και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε καναπεδάκιδες όταν πιστέψουμε ότι πρόκειται για μια Αγνή, Δημοκρατική και Πατριωτική πρωτοβουλία (μακριά, έστω αυτή τη φορά και είθε στο μέλλον, από ατομικά, ομαδικά, συντεχνιακά ή κομματικά συμφέροντα αλλά για το Πατριωτικό μας συμφέρον μόνο))) τότε... θα έχουμε κάθε δίκαιο και υποχρέωση να πράξουμε αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμά μας στην ακροτελεύτια διάταξή του.
___________________________________________________________________
'Αρθρο 120
MEPOΣ TETAPTO - Eιδικές Τελικές και Μεταβατικές Διατάξεις
TMHMA Δ΄ - Aκροτελεύτια διάταξη
'Αρθρο 120 - (Ακροτελεύτια διάταξη)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
___________________________________________________________________
Όχι εκλογές.  Θα είναι μία από τα ίδια.  Γιατί να μας αναγκάζουν να απέχουμε (τόσο μεγάλο μερίδιο του εκλογικού σώματος) από την εκλογική διαδικασία; Γιατί να πρέπει να εκλέξουμε κάποιους που ξέρουμε, πλέον, ότι δεν θα πράξουν προς το συμφέρον της Πατρίδας μας;  Αυτό αποδεικνύεται από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας σήμερα.  Αποδεικνύεται και από όλη την πορεία τους από το ’74.  Πορεία γεμάτη σκάνδαλα, ρεμούλες, αδικία, διακρίσεις και διαφθορά.  Πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν εξυπηρετούν μόνο τα ατομικά και κομματικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας πλήρως για την πατρίδα μας.  Εξυπηρετούν και πιο σκοτεινά συμφέροντα ξένων αφεντών.  Εχθές μας αλλοίωσαν την πολιτισμική μας ταυτότητα και συνεχίζουν.  Σήμερα ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία μας.  Αύριο θα ξεπουλήσουν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και θα επιτρέψουν να περιορισθούν τα εθνικά σύνορά μας χάριν της ειρήνης και της ευημερίας (δηλώσεις Μπενάκη προς Παπούλια κατά την ορκομωσία της πρώτης θητείας του 08/02/2005!!!).  Και μετά από όλα αυτά, αντί για ειρήνη και ευημερία, θα μας αφήσουν εξουθενωμένους, καταχρεωμένους και ανήμπορους βορά στα νύχια των αφεντών τους.
Δημοψήφισμα χρειαζόμαστε (άμεσα, προτού μας ξεπουλήσουν ολοκληρωτικά και οριστικά).  Και μετά το δημοψήφισμα να συγκρίνουμε τη συμμετοχή του λαού μας στο δημοψήφισμα και στις εκλογές.  Για να καταλάβουμε ορθότερα τη βούληση του λαού ως προς το πως επιθυμεί να παίρνονται οι κρίσιμες αποφάσεις.
Χριστός Ανέστη
Κώστας Μ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

300 Σπαρτιάται στας ...Πλαταιάς

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο.... δυστυχως δεν ειμαι κοντα....
αντε να γινει αρχη....

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΙς 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ στο συνταγμα....ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ .....ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤHΣΑΜΕ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ....ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ......ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ....ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.....

ουγκ ο ινδιάνος

Ανώνυμος είπε...

Από πολύ καιρό τώρα, αφουγκραζόμενοι την σάπια κατάσταση περιμέναμε ότι στο τέλος κάτι θα συμβεί και κάτι θα γίνει…


Θεωρούσαμε αδιανόητο μία Ελλάδα πού γέννησε ήρωες να μη έχει σήμερα να παρουσιάσει κάποιους πού χωρίς να είναι εντεταγμένοι σε κάποιο κόμμα, θα προέβαιναν σε πολιτική διαμαρτυρία για τα όσα μας συμβαίνουν, για τα όσα μας επιβάλλουν, και για τα όσα άλλα μας ετοιμάζονται…


Δεν ξέρουμε αν η παραπάνω κίνηση θ΄ αντέξει στον χρόνο, άν θα κρατήσει «όσο καιρό χρειάζεται…», αν θα γίνει και η Ελλάδα Ισπανία…

Όμως, το ότι βρέθηκαν κάποιοι Έλληνες με τέτοιο αγωνιστικό φρόνημα κι΄ άφησαν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, τον ελεύθερο έστω χρόνο τους, για να κατέβουν σε μόνιμη διαμαρτυρία, είναι παρήγορο πού δείχνει ότι η Ελλάδα ζεί και δεν πέθανε, έστω κι΄ αν κάποιοι θέλουν όπως – όπως να την πεθάνουν…


Και πρέπει να γίνει κι΄ αυτό για να συνειδητοποιήσουν επιτέλους και οί πολιτικοί μας ότι οί καιροί της λευκής επιταγής «ψηφιστήκαμε και ότι θέλουμε κάνουμε…» πέρασαν, κι΄ ότι θα πρέπει να μάθουν να σέβονται και τον λαό από τον οποίον πηγάζει η καλοπέρασή τους…


Κι΄ ακόμη, ότι αν θέλουνε να κοιτάζουν ίσα και δίκαια στα μάτια τους Έλληνες πολίτες θάπρεπε και οί ίδιοι να ζητήσουνε περικοπές από τους μισθούς τους, τις ίδιες και περισσότερες πού επέβαλλαν στον λαό κι΄ όχι να καλοτρώνε, να καλοπίνουνε αυτοί και τα παιδιά τους και ο Ελληνικός λαός να εκτελεί τα φιρμάνια και τις συνταγές της Τρόϊκας και της Πεντόϊκας πού αυτοί οί ίδιοι με τις κλεψιές και τις παγαποντιές τους μας φέρανε…

ΠΗΓΗ: http://patrablog.blogspot.com

Patrablog-- άς διορθώσουμε αυτή την πολιτεία….

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παλικάρια μου.
Θα σας ενισχύσω και με την παρουσία μου και όπως αλλιώς μπορέσω.

Μπράβο

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ