Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

OXI AΠΟΧΗ/ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ


Όχι αποχή όχι άκυρο όχι λευκό

Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να τιμωρήσουν έτσι, τα μεγάλα κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να υπάρχει μεγάλο ...

ποσοστό Λευκών/Άκυρων/Αποχής, ώστε να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.

Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%), τότε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα.
Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (ψηφοφόρους που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, της τάξης του 20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το
ψηφίσουν,συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση.

Αν υποθέσουμε τώρα ότι από τους 100 ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν πάνε να ψηφίσουν, έχουμε δηλαδή αποχή 25%.

Από τους 75 που πάνε στις κάλπες, οι 8 ψηφίζουν λευκό και οι 7 ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο).
Έχουμε λοιπόν ποσοστό 15% λευκά/άκυρα.
Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του συνόλου.
Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 οπαδοί του κάθε κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει. Επομένως,όποιο κόμμα μαζέψει άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ΜΟΝΟ ψήφους σχηματίζει
κυβέρνηση!.
Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχη/λευκά/άκυρα, το πρώτο κόμμα χρειάζεται να πείσει 23 ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα, χρειάζεται μόνο 6.


Με απλά λόγια:
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ/ΛΕΥΚΩΝ/ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Πόσο λιγότερες; Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το 2007 είναι 9.824.223.


Το 42% αυτών είναι 4.126.174. Με τα ποσοστά του προηγούμενου παραδείγματος 25% αποχή και 15% λευκά/άκυρα το 42% γίνεται 2.475.705. Δηλαδή το πρώτο κόμμα χρειάζεται να μαζέψει 1.650.469 λιγότερες ψήφους.
(Στην πράξη λόγω του εκλογικού συστήματος – κατανομή εδρών, εκλογικές περιφέρειες κλπ.– είναι ακόμα λιγότερες).
Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά όσοι σκέφτεστε να ρίξετε λευκό, άκυρο ή να μην ψηφίσετε καθόλου. Εκτός αν δεν σας πειράζει να αποφασίσουν 2 εκατομμύρια οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος, ΠΟΙΟΣ και κυρίως ΠΩΣ, θα κυβερνήσει τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν πιστεύω όμως πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το blog.
Πώς να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας; Ψηφίστε οποιοδήποτε μικρό κόμμα νομίζετε πως σας εκφράζει καλύτερα.


Δώστε τη δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές φωνές αντιπολίτευσης, να ελέγχουν και να υποχρεώνουν την κυβέρνηση που θα προκύψει, να ακούσει τη θέληση του λαού. Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες
και τους φίλους τους. Δώστε στη βουλή τη δύναμη που πρέπει να έχει. Τη δύναμη να
εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα συμφέροντά τους.

Εκτός αν είσαστε πολυεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων, οπότε ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σημασία ποιο, το ίδιο είναι.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πονος και η απογοητεθση ειναι τοση που δεν μας αφησε να σκεφτουμε αυτα που λες πολυ σωστα φιλτατε.Ειχαμε την αισθηση οτι,ο'τι και αν ψηφησουμε αυτοι θα μας ψησουν ζωντανους και θα μας φανε για σουβλακι με τζατζικι.

Ανώνυμος είπε...

...και όλο αυτό το ΠΑΡΑΜΥΘΙ το λέτε Δημοκρατία;
Μϊα απο τις παράμετρους που ακούγεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές είναι για το αν ο κόσμος προσέρχεται στις κάλπες. Τους καίει και τους τσουρουφλίζει το ότι ο κόσμος δεν πηγαίνει και τα ποσοστά αυτά συνεχώς μεγαλώνουν...
Και μία κρίσιμη διευκρίνηση. ΆΛΛΟ Άκυρο ΚΑΙ ΑΛΛΟ αποχή.
Το πρώτο σημαίνει ότι δεν ψηφίζω κανένα απο τα υπάρχοντα κόμματα (γιατί δεν με καλύπτουν πολιτικά) δίνω όμως φήφο στο υπάρχον πολιτικό σύστημα (αφού ψηφίζω)
Το δεύτερο σημαίνει ΑΠΕΧΩ από όλη αυτή την συμπαιγνία, δεν τους αναγνωρίζω το δικαίωμα να μου δίνουν την φοβερή επιλογή για το πως θέλω να μου διαλύσουν την ζωή, με μπλε ή με πράσινους κόκκους; και η εναλλακτική σε αυτό το χάλι να είναι να ψηφίσω "τα μαξιλαράκια" του πολιτικού κατεστημένου (μιλάω για όλα τα υπόλοιπα αστεία κόμματα).
Ακραία θέση; δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω πολύ καλά είναι ότι ο χρόνος δικαιώνει μία τέτοια θέση.
Ωραία, ρε φίλε και τι προτείνεις; Μα, φίλε μου δεν είμαι πολιτικός για να προτείνω και να σου λύσω το πρόβλημα σου (μου). Εγώ γράφω για τον προβληματισμό και την αγανάκτηση για όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ρώτα το εαυτό σου προβληματίσου αληθινά και θα λύσεις τις όποιες απορίες έχεις σχεδόν αυτόματα...

Ο κόσμος είναι σαν το εκκρεμές. όσο τον τραβάς προς μία μεριά κάποια στιγμή θα "φύγει" και θα πάει ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. Ένα απο τα σημάδια αυτά είναι η ολοένα και αυξανόμενη στάση της αποχής απο το εκλογικό πανηγυράκι. Κάποια στιγμή θα στηθούν πολλές κρεμάλες σε αυτή την χώρα για τις προσβολές που μας έχουν κάνει οι αληταράδες που παριστάνουν και τους...εκπρόσωπους του έθνους!...και φυσικά αυτό δεν θα γίνει με...δημοκρατικές διαδικασίες. Να με συμπαθά κάποιος αν νομίζει οτι τον προσβάλω αλλά ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ είναι οι πρώτοι που βίασαν την ίδια την δημοκρατία - και απο κοντά και η κλίκα τους σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής βλ. ψευτοεπιχειρηματίες, δημοσιοκάφροι, διοικητές οργανισμών κ.λ.π. - είναι αυτοί που ασελγούν εις βάρος ενός πτώματος όπως έχει καταντήσει η Ελλάδα, είναι δηλαδή εκτός απο ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΙ. Και εσύ μου λες τώρα για...εκλογές!

Ακούμε τώρα τελευταία στις έγκυρες (!) και αδέσμευτες (πόσα θαυμαστκά να βάλω;) ειδήσεις ότι φουντώνει το σενάριο των πρόωρων εκλογών και κολοκύθια με την ρίγανη. Πόσες χιλιάδες φορές τα έχουμε ξαναζήσει όλα αυτά; ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ. copy - paste η πολιτική ζωή του τόπου.
Το παραμυθάκι συνεχίζεται...εώς πότε;;;

Ανώνυμος είπε...

καλά τα λέει ο παραπάνω ανώνυμος. Αλλά θέλω να ρωτήσω κάτι εγώ. γιατί πρέπει να περιμένουμε τις εκλογές; Γιατί πρέπει να περιμένουμε και το νόμο που θα απαγορεύει την κυκλοφορία στους δρόμους μετά τις 9; δηλαδή γιατί δεν επαναστατούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ; όντας νέος ίσως παρασύρομαι, αλλά πια άλλη λύση υπάρχει;

ΣΑΒΒΑΣ είπε...

διοτι αν για τον καπιταλισμο το χρηματηστηριο εναι
ναος το κοινοβουλιο ειναι εκλησια.
Ποσα δικαιωματα του λαου εχουν χαθει στο κοινοβουλιο.Με (δημοκρατικες)διαδικασιες;;;;;;
H αποχη ειναι διαμαρτυρια εναντια σε αυτους που
πουλησαν και προδοσαν το λαο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΒΒΑΣ ---> ''H αποχη ειναι διαμαρτυρια εναντια σε αυτους που πουλησαν και προδοσαν το λαο. ''

Ωραίο το παραμύθι αλλά ο δράκος πέθανε.
Διάβασε πάλι την εν λόγω ανάρτηση και αν εξακολουθείς να πιστεύειες ότι η αποχή είναι η λύση είσαι απλά ανόητος.

Για να το πω πιο απλά γιατί μόνος σου μάλλον δεν θα το σκεφτείς και ποτέ:

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ! !

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ! ! !

ΛΙΛΑ είπε...

Το ιδανικο θαταν ναχουμε αποχη 100% στις εκλογες να δω τι θακαναν....ομως ειναι ουτοπικο οτι η μειοψηφια των ανεγκεφαλων ελληνων θα καταλαβει τι γινεται κατω απο τη μυτη της!!! ολοι εμεις οι υπολοιποι να σταματησουμε να τους αφηνουμε να μας σερνουν 300 ακατανομαστοι φεουδαρχες του κερατα.πιστευω οτι θα βρουμε τον τροπο ΣΥΝΤΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 7:54 Κανονικα θα επρεπε να σε αποκαλεσω κουκουλοφορο η φασιστα.Διοτι ειναι φασιστικο να μου επιβαλεις να συμφωνησω στην εν λογο αναρτηση.
Θελω να πραμεινω ανοητος.Τα 60 χρονια της ζωης μου,
νομιζω αρκετα για να ξερω τι κανω και τι να αποφασιζω.Στους δρομους πια η διαμαρτυρια εναι ανοδυνη.ΜΟΝΟ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ εχου αποτελεσμα.Μαθε οτι στις καλπες το μονο που αποφασιζουμε εναι ποιος ΤΥΡΑΝΟΣ θα κοψει τη συνταξη,των γεροντων και τελος ποιος θα πουλησει σε καλυτερη τιμη τη
ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ και μια ερωτηση γιατι σε τσουζει τοσο
εσυ το εγραψες;

Ανώνυμος είπε...

ενωση κεντρωων λεβεντησ ο μονοσ τιμιοσ του 0.3 %%%

Λιμάνι ΛΑΥΡΙΟΥ είπε...

30 ψήφοι στους 100 έγκυρους, δίνουν (30/100=) 30% στο 1ο Κόμμα, αλλά,

30 ψήφοι στους 60 έγκυρους (λόγω ΑΠΟΧΗΣ-ΛΕΥΚΟΥ-ΑΚΥΡΟΥ), δίνουν (30/60=) 50% στο 1ο Κόμμα, και με τον Ληστρικό Εκλογικό Νόμο, ξεπερνάει το 60% και γίνεται Αλλαζονική Κυβέρνηση, με την Αμέτοχη Φαινομενικά, αλλά Καθοριστική Ουσιαστικά συμπεριφορά μας.

Μοιάζει σαν να είμαστε 100 άτομα σε ένα Καράβι που κινδυνεύει να βουλιάξει και τα 40 άτομα π.χ. δεν ενδιαφέρονται για να συναποφασίσουν. Οπότε, από τα υπόλοιπα 60 άτομα (έστω και με Απλή Αναλογική 50%+1), αποφασίζουν τα 31 άτομα, ότι για να ελαφρύνει και να μη βουλιάξει το Καράβι, θα πετάξουν στη θάλασσα τα αδιάφορα 40 άτομα και αργότερα και τα υπόλοιπα 29 άτομα της "μειοψηφίας".

Δεν υπάρχει επομένως άλλη (μη βίαιη) λύση: ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή στις επόμενες ("τελευταίες" πριν τη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ παραμόρφωση) Εκλογές και Ψήφο στα "Μικρά" Κόμματα.
http://apohi-lefko-akiro.blogspot.com

iakovos pantelakis είπε...

apohh h monh lysh dexioi kai aristeroi idioi einai sto fai.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι Λεβεντης χαχα
ψηφιστε κανεναν τρελο μπας κ τους παρει το κεφαλι...
Η αποχη μπορει να σημαινει διαμαρτυρια κτλ κτλ, αλλα δεν εχει πρακτικα αποτελεσματα.
Ετσι οπως ειναι το εκλογικο συστημα, η μονη λυση ειναι να παμε ολοι να ψηφισουμε.
Το τι να ψηφισει ο καθενας, προσωπικη μου γνωμη ειναι οτιδηποτε εκτος απο τα 2 κομματα.
Οχι οτι τα αλλα ειναι καλυτερα(ολα πουλημενα ειναι κ τα αλλα, καποια λιγοτερο καποια περισσοτερο), αλλα ρε παιδια επιτελους μια γαμ@@@νη ανατροπη! Μια αλλαγη στον κωλοπολιτικο χωρο επιτελους. 35 χρονια τα ιδια σκατα...

Σας δινω τον λογο μου οτι εαν στις επομενες εκλογες ξαναβγουν τα ιδια, θα πηδηχτω απτο παραθυρο!!!
Εκτος αν βαλουν τους λαθρομεταναστες να ψηφισουν...τοτε δεν ξερω αν θα πηδηξω απο το παραθυρο, αλλα απτην ταρατσα σιγουρα...

Ανώνυμος είπε...

''iakovos pantelakis είπε...

apohh h monh lysh dexioi kai aristeroi idioi einai sto fai.
11 Απριλίου 2011 11:44 π.μ. ''
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΒΑΛΤΟΣ Η ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!! ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕς ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥς ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο καραγκιόζηδες είστε..
Όσο μεγαλώνει το ποσοστό των ψήφων σε άκυρα κόμματα που μένουν εκτός βουλής, τόσο μικραίνει και το ποσοστό αυτοδυναμίας που χρειάζεται το πρώτο κόμμα.. με την ανάρτηση σας αυτή λοιπόν, είτε εσκεμμένα είτε όχι.. πάλι τον δικομματισμό ενισχύετε..
ΖΩΑ!

pirineos είπε...

Δε νομίζω Τάκη... που λέει και ένα σποτ, αν νομίζετε ότι παίζει ρόλο η ψήφος μας τότε λυπάμαι που θα διαλύσω τον γυάλινο κόσμο σας.
Οι κυβερνήσεις είναι Φυτευτές από ξένα κέντρα!
Η αποχή είναι μονόδρομος άστους να βγουν με 3% τουλάχιστον να καταλάβουν ότι δεν τρώμε κουτόχορτο.