Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η Μονή Εσφιγμένου διαψεύδει την εμφάνιση του Παϊσίου



Μετά απο επικοινωνία με την Ι.Μ. Εσφιγμένου Αγίου Όρους σχετικά με ανάρτησή μας, μας απάντησε το παρακάτω:
Xαίρετε ἀγαπητοί μας ἀδελφοί! Εὐχαριστοῦμε γιά τήν ἀγάπη σας! ΠΟΤΕ ὁ ἅγιος Γέροντας δέν συμβούλεψε νά...μαζεύουν τρόφιμα οἱ ἄνθρωποι! Ὅλα τά ἀφήνουμε στά χέρια τοῦ Θεοῦ! Αν ἐγώ ἔχω συναγμένα τρόφιμα θά μέ... σκοτώσουν αὐτοί πού δέν ἔχουν σέ περίοδο πείνας! ἄν δέν ἔχω τίποτε, ε! κάπως θα....
. ζήσω, με κανένα χορταράκι!
Ὁ γεροΠαΐσιος, γνήσιος ἐκφραστής τοῦ μοναχικοῦ πνεύματος, θά ἔδινε καί τή ζωή του γιά νά ζήσουν οἱ ἄλλοι!
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν! Κάποιοι καταστροφολογοῦν! νά μήν τούς κάνουμε τό χατῆρι!
Ὁ Γέροντας πάντα ἔλεγε ὅτι ὁ Θεός ἀγαπᾶει... σκανδαλωδώς τήν Ἑλλάδα!

Τι λένε Αγιορίτες μοναχοί για το περιστατικό της εμφάνισης του Παϊσίου
Ταυτόχρονα, επαφές που κάναμε και με μεγαλόσχημους μοναχούς από άλλα μοναστήρια του Αγίου Όρους, δηλώνουν ευθαρσώς την απορία τους πως μπορεί να συμβαίνει αυτό και γιατί ο κεκοιμημένος γέροντας δεν προτίμησε να "εμφανιστεί" σε κάποιον ή κάποιους μοναχούς με μεγαλύτερη "διάκριση"...!
Όπως και να έχει, κι επειδή εμείς σαν ιστολόγιο τοποθετηθήκαμε από τον τίτλο της "είδησης" βάζοντάς του ερωτηματικό (εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τις σαφείς επιφυλάξεις μας), το συγκεκριμένο "περιστατικό" καλεί σε μεγαλύτερη εγρήγορση τον κόσμο της Χριστιανικής Ορθοδοξίας απέναντι σε όλους εκείνους που θα επιχειρήσουν (ηθελημένα ή άθελά τους) να αμαυρώσουν μεγάλα ονόματα της σύγχρονης ορθοδοξίας και του μοναχισμού, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική και πολιτική αρνητική συγκυρία που υπάρχει στην Ελλάδα.
Προς αποφυγην παρεξηγήσεων, λοιπόν, επικοινώνησα προσωπικά με αρκετά μοναστήρια και μοναχούς τους οποίους γνωρίζω επί σειρά ετών (άνω των δέκα) και τους ρώτησα σχετικά. Αυτό το έκανα αμέσως μόλις μαθεύτηκε η "είδηση". Δεν είχαν ιδέα για το περιστατικό.
Τις προηγούμενες ημέρες (χθες και προχθές) επικοινώνησα και πάλι για να μάθω νεότερα. Τις ημέρες που μεσολάβησαν ρώτησαν να μάθουν, οι μοναχοί πήραν τηλέφωνα σε πολλούς μοναχούς στο Όρος και η απάντηση ήταν η ίδια... και πάντα αρνητική. Κανείς δεν γνώριζε τίποτε...!
Προσωπικά, πλέον, πιστεύω ότι κάποιοι (άλλοι άθελα λόγω της μεγάλης τους αγάπης προς τον μακαριστό γέροντα Παΐσιο αλλά και κάποιοι άλλοι ηθελημένα λόγω του μίσους που θρέφουν κατά της Ορθοδοξίας) δημιουργούν τις συνθήκες εκείνες που θα σπιλώσουν τον κεκοιμημένο γέροντά μας.
Οι απορίες των μοναχών (γιατί δεν εμφανίσθηκε σε κάποιον που να γνώριζε τα βασικά προκειμένου να διαπιστώσει εάν επρόκειτο για δαιμονική "επίσκεψη" ή γιατί τις επόμενες ημέρες δεν εμφανίστηκε σε κάποιον που γνώριζε προσωπικά) είναι βάσιμες και το περιστατικό της εμφάνισης του γέροντα πρέπει να μπει πλέον υπό το πρίσμα της αμφισβήτησης. Όχι της άρνησης, αλλά της αμφισβήτησης. Ας αφήσουμε τον καιρό να δείξει και ας αποφύγουμε πιθανή πλάνη (ανθρώπινη ή δαιμονική), ας επισκεφθούμε τους πνευματικούς μας και ας προσευχηθούμε περισσότερο ζητώντας την προστασία της Παναγίας αλλά και του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Είμαστε πολύ "λίγοι" (σε πνευματικό μέγεθος) έως απειροελάχιστοι, για να ελέγξουμε το γεγονός αυτό καθεαυτό και ας μείνουμε σε αυτό, ως γεγονός παραδειγματισμού εγρήγορσης αποφεύγοντας τον σκόπελο (ή την παγίδα) μίας δαιμονικής πλάνης...
Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε το ιστολόγιο "Πενταπόσταγμα" για την ενημέρωση που μας παρείχε


http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_311.html