Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι προτεραιότητες στις απεθνικοποιήσεις


ΔΕΠΑ- ΔΕΣΦΑ, IBC και ακίνητα του δημοσίου βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος των άμεσων αποκρατικοποιήσεων, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει και σε κινήσεις έκπληξη εντός του Σεπτεμβρίου, ικανές να δώσουν στίγμα προθέσεων και να συμβάλουν στη μεταστροφή του κλίματος στην αγορά...

Αναλυτικότερα, τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη και όπως είπε στη συνέχεια στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη «τον Σεπτέμβριο ξεκινάμε. Θα έχουμε εξελίξεις και θα έχουμε προχωρήσει αρκετά έως το τέλος του έτους».
Στη σύσκεψη συζητήθηκε η λίστα των αποκρατικοποιήσεων για τα ακίνητα του δημοσίου και διαπιστώθηκε σημαντική μείωση των εκκρεμμοτήτων (έχουν μειωθεί σημαντικά από τις 77 που ήταν) που απαιτούν νομοθετική παρέμβαση, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει η μορφή αυτής.
Αμέσως μετά τη συγκρότηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ σε σώμα, θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ (με δεύτερη φάση διαγωνιστικής διαδικασίας με μη δεσμευτικές προσφορές).
Μέχρι τώρα υπάρχουν 14 ενδιαφερόμενοι οι οποίοι στην πορεία εκτιμάται ότι μπορεί και να συμπράξουν. Πιο ώριμη αποκρατικοποίηση θεωρείται το IBC, η οποία θα προχωρήσει σύντομα.
euro2day.gr
olympia.gr