Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΥΡΕΙ ΠΡΩΤΗ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ



Enikos.gr ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΚΑΪ από Enikos_gr
Κοινωνικό και εργασιακό κραχ θα προκαλέσουν τα νέα κυβερνητικά μέτρα υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα είναι τα τελευταία...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «μακρόσυρτη παρατεταμένη πορεία αδιεξόδου για τη χώρα» ενώ τόνισε ότι «μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ. Η Ελλάδα να αντισταθεί στη υποβοηθούμενη αυτοκτονία από την Ευρώπη. Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια»

Η ανεργία σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα θα φτάσει το 30% έως το τέλος του έτους ενώ τα μέτρα θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κοινωνική λεηλασία .

«Θα ρίξουν λάδι στη φωτιά σε μια χώρα με 5 χρόνια ύφεση, δεν θα είναι τα τελευταία»

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 28 Ιουνίου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, παρατηρώντας ότι τουλάχιστον η ελληνική πλευρά έπρεπε να διεκδικήσει ότι τα 50 δισ. ευρώ που πάνε στις τράπεζες έπρεπε να μην πάνε στο δημόσιο χρέος .

Κατήγγειλε μάλιστα ότι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγματευτική εντολή που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για να σχηματίσει στις 17 Ιουνίου, σε ερώτησή του για το ζήτημα διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι κρίσιμη αυτή η Σύνοδος Κορυφής θα φτιάξουμε αργότερα τη διαπραγματευτική ομάδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «αν είναι να έρθουμε εξουσία και να οδηγήσουμε χώρα στην καταστροφή καλύτερα να μην έρθουμε» και προειδοποίησε ότι βάσει των σχεδίων της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης στόχος είναι «να έχουμε Γερμανώπη» υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία και το αγκάθι τους θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτέθηκε δε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για την απόφασή του να μην τον συναντήσει κάτα το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα». «Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν» σημείωσε.

Για την υπόθεση φοροδιαφυγής επιχειρηματία στην Ύδρα και την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα τόνισε ότι μεγαλοποιήθηκε, και ότι ο κ. Δρίτσας δεν υπερασπίζεται τη φοροδιαφυγή, αλλά αναφέρθηκε «στο σόου της επόμενης ημέρας». «Η φοροδιαφυγή είναι υπαρκτό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς όρους» δήλωσε.

Όσον αφορά την υπόθεση Siemens και τη συμφωνία που υπεγράφη κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι υπέγραψε το κουκούλωμα της και χάρισε 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία. «Να επανεξεταστεί η υπογραφή Στουρνάρα, εμείς θα θέσουμε ζήτημα ζημίας από το δημόσιο και δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία. Ένας τρίτος θα εκτιμήσει τη ζημία και στη βάση αυτής της εκτίμησης θα διεκδικήσουμε δικαστικά από τη Siemens» σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να δοθεί η απολογία Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για «να δούμε ποιοι τα έπαιρναν από τα δυο μεγάλα κόμματα, καθώς ξέρουμε μόνο το 1 εκατ. ευρώ του κ. Τσουκάτου».

«Ποια είναι η λύση για την παράνομη μετανάστευση να πετάξουμε τους μετανάστες στη θάλασσα;» διερωτήθηκε. «Αντί να διαχειριστούμε το πρόβλημα τα βάζουμε με τον αδύναμο, με τον μετανάστη» τόνισε.

πηγή: iefimerida.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ, ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

KATH BROMAI!!!KAI ME TON SKAI KAI TSIPRA!!POU EITAN H ANTIPOLITEFSI???TORA GIATI KSAFNIKA OLA AFTA TA 8EATRA!!

Ανώνυμος είπε...

KATH BROMAI!!!KAI ME TON SKAI KAI TSIPRA!!POU EITAN H ANTIPOLITEFSI???TORA GIATI KSAFNIKA OLA AFTA TA 8EATRA!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΚΡΕ ΑΛΕΞΗ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.ΑΣΕ ΔΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ..ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τσίπρα πρωθυπουργός θα γίνεις.Αλλά αν απογοητεύσεις τον κόσμο βρες μέρος να κρυφτείς και συ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΆΝ ΑΓΌΡΙ ΜΟΥ (;) ! ΕΔΏ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΓΗ ΗΡΏΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ,ΑΝΘΡΏΠΩΝ ,ΕΛΕΎΘΕΡΩΝ ΑΛΗΘΗΝΩΝ ! ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ! ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΦΟΎ ΤΟ ΘΈΛΟΥΝ ΤΌΣΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΝΑ ΦΈΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΤΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ!!!