Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Προετοιμαζόμαστε για τη διάλυση του Ευρώ δηλώνει ο Φιλανδός υπ. Εξωτερικών


Η Φιλανδία προετοιμάζεται για τη διάλυση της Ευρωζώνης, δηλώνει στην Daily Telegraph ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Έρκι Τουομιόγια. Οι αξιωματούχοι μας, έχουν ετοιμάσει ένα είδος επιχειρησιακού σχεδίου για παν ενδεχόμενο ανέφερε ο βετεράνος πολιτικός και μέλος των Σοσιαλδημοκρατών της Φινλανδίας, ένα...
από τα έξι κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας. Ο Φνλανδός υπουργός Εξωτερικών σημειώνει ότι παρότι δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το Ευρώ, πρόκειται μόνο για θέμα χρόνου.
Θέμα χρόνου
Όπως διαπιστώνει:
«Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης».
Κατά τον ίδιο, αυτή είναι η απόλυτη καταστροφή.
«Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη».
Σύμφωνα πάντως με τον Φινλανδό υπουργό Εξωτερικών, η διάλυση του Ευρώ δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργήσει καλύτερα.
Στα χέρια του το εξώφυλλο του Economist
Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Έρκι Τουομιόγια κρατούσε στα χέρια του το πρόσφατο δεικτικό εξώφυλλο του Economist «Είσαι σε πειρασμό Αγκελα;» με τη φωτογραφία της Γερμανίδας καγκελαρίου, να διαβάζει το βιβλίο «πώς θα διαλύσει το ευρώ»
Και όπως παρατήρησε:
«Αυτό σκέφτονται παντού οι άνθρωποι» αλλά, όπως είπε, « υπάρχει ένα consensus ότι η διάλυση της Ευρωζώνης θα κόστιζε περισσότερο βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα από την διαχείριση της κρίσης».
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας διατυπώνει σκληρή στάση για τα πακέτα διάσωσης στην Ευρωζώνη την ώρα που προσπαθεί να κρατήσει την συνοχή του ετερόκλητου συνασπισμού δυνάμεων που την συγκροτούν.
Για την χώρα μας αλλά και για την Ισπανία έχει ζητήσει εμπράγματες εγγυήσεις για τα πακέτα διάσωσης.
ert.gr
olympia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ετσι! Να φυγει αυτη η χωρα απο'κει ωστε ν'ακολουθησουν και οι υπολοιποι! Αυτα τα 2 τερατουργηματα πρεπει να καταστραφουν μια και καλη αν θελουμε να δουμε ασπρη μερα!