Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

''Τι σημαίνει διεδαφική; Σημαίνει η Ήπειρος να συνεργαστεί με την Αλβανία.Αυτό σημαίνει.''.




Το κομμάτι του βίντεο είναι απο την συνέντευξη του Καζάκη στο Κρήτη tv τον Μάρτη του 2011.
Το είχαμε ανεβάσει με τίτλο η καλύτερη οικονομοτεχνική ανάλυση που έγινε ποτέ για την Ελλάδα.
''Δεν σας κάνει εντύπωση οτι στο νομοσχέδιο του Καλλικράτη υπάρχει ο όρος διεδαφική συνεργασία;''

Επειδή έχουμε καλή μνήμη θυμηθήκαμε τα λόγια του Καζάκη στην παραπάνω συνέντευξη.
''Τι σημαίνει διεδαφική; Σημαίνει η Ήπειρος να συνεργαστεί με την Αλβανία.Αυτό σημαίνει.''...


Διαβάστε τώρα και την παρακάτω είδηση που την ψαρέψαμε απο το epirusgate.
Και να μην πιστεύετε δοσίλογους που εμφανίζονται με πατριωτικό προσωπείο,οι οποίοι φυσικά κατέχουν κυβερνητικούς ή άλλους θώκους.

Ιωάννης Κ.Δ



Με στόχο την υλοποίηση στο μέλλον του άξονα Τεπελένι-Μέρτζιανη, οι δήμοι Κόνιτσας και Πρεμετής Αλβανίας υπέγραψαν πριν από λίγες ημέρες πρωτόκολλο συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού, περιβάλλοντος, επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας επισφραγίστηκε μία μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ των δύο δήμων που έχει ως στόχο την προετοιμασία του εδάφους για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.


Σε δηλώσεις του στο ITV ο δήμαρχος Κόνιτσας Παναγιώτης Γαργάλας τόνισε, πως εφόσον υλοποιηθεί ο άξονας Τεπελένι-Μέρτζιανη, η περιοχή της Μέρτζιανης θα αποτελέσει μία ακόμη σημαντική πύλη εισόδου από την Ευρώπη με πολλές θετικές συνέπειες για την Κόνιτσα.Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γαργάλας, για τον άξονα αυτόν υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη που ολοκληρώθηκε, με προϋπολογισμό 54 εκ. ευρώ, έχει γίνει η χάραξη του δρόμου και απομένει μόνο η εύρεση των πόρων χρηματοδότησης.Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που αφορά την συνεργασία των δήμων Κόνιτσας και Πρεμετής έχει να κάνει και με την ετοιμότητα που οφείλουν να βρίσκονται οι δύο δήμοι για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση διασυνοριακών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα Interreg που και πάλι αρχίζει να «τρέχει».Ο κ. Γαργάλας χαρακτήρισε το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο δήμων ως «σταθμό» στην ανάπτυξη των σχέσεων σημειώνοντας, πως πλέον ανοίγονται νέοι δρόμοι σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.Τέλος, όπως έκανε γνωστό και από την πλευρά των Αλβανών υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για συνεργασία με την Κόνιτσα, όχι μόνο από το δήμο Πρεμετής, αλλά και από άλλες πόλεις στα νότια της Αλβανίας που βρίσκονται από την πλευρά του Γράμμου.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
epirusgate