Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ Τ. ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ Α. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΣΑΜΟ


ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΠΟ 09/2011

Όλο και πιo πολύ επιδεινώνεται η κατάσταση στη Σάμο, με το πρόβλημα του καρδιολόγου, που δεν λέει να επιλύσει το Υπουργείο Υγείας, με χαρακτηριστική απάθεια.
Έχει παρατήσει ολόκληρο νησί στα χέρια ενός και μόνο καρδιολόγου, ο οποίος είναι ανθρωπίνως αδύνατον να εργάζεται 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα...


Αυτό το 24ωρο κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος από ανακοπή. Του γνωστού επιχειρηματία Βαγγέλη Ισιδώρου, με συνθήκες που περιγράφονται ανάγλυφα στην Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 17 Αυγούστου 2012, στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει και την κοινοβουλευτική ευθύνη της εκλογικής περιφέρειας της Σάμου, καθώς το Κίνημα δεν εξέλεξε εκεί βουλευτή.

Προσθέτουμε επίσης, ότι τελεσίγραφο προς το υπουργείο Υγείας, τη Β' Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και τη διοίκηση απέστειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου, ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, έως αύριο 18 Αυγούστου.
Οι εργαζόμενοι, σε διαφορετική περίπτωση, δηλώνουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
Τα χρήματα που τους οφείλονται αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011 και το πεντάμηνο Μάρτιος-Ιούλιος 2012.

Η πλήρης Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ, έχει ως εξής:


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

ΘΕΜΑ: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριε Υπουργέ,

Έκπληκτη έχει μείνει από το πρωί η κοινωνία της Σάμου, στο άκουσμα της είδησης πως ο γνωστός επιχειρηματίας από τον Μαραθόκαμπο Βαγγέλης Ισιδώρου είναι νεκρός!
Αυτό όμως που εξοργίζει περισσότερο φίλους, συγγενείς και τους πολίτες του νησιού είναι ο άδικος τρόπος που έχασε τη ζωή του, ο γνωστός επιχειρηματίας!
Χθες το πρωί, Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012 (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου), ο Βαγγέλης Ισιδώρου ένιωσε αδιαθεσία και έντονο ''σφίξιμο'' στο στήθος.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε είναι πως αρχικά τα συγγενικά του πρόσωπα τον προέτρεψαν να πάει στο Νοσοκομείο της Σάμου, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας πως αφού δεν υπάρχει καρδιολόγος και ο μοναδικός (ο κ. Σπύρου) είναι σε άδεια, δεν υπάρχει και λόγος να πάει.
Έτσι κατευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Εκεί οι γιατροί που τον ''εξέτασαν'', του είπαν πως ο πόνος στο στήθος πιθανότατα να οφείλεται σε κρύωμα από το κλιματιστικό και έτσι του έδωσαν ένα σιρόπι και πήρε τον δρόμο της επιστροφής για τον Μαραθόκαμπο.
Όμως φτάνοντας έξω από ένα βενζινάδικο στην περιοχή του Μαραθοκάμπου έπαθε ανακοπή με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του σε ηλικία μόλις 60 ετών!

Είναι το 2ο περιστατικό σε διάστημα 5 ημερών που κάποιος συμπολίτης μας χάνει έτσι άδικα τη ζωή του από καρδιακό επεισόδιο, αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την παρουσία ενός μόνο καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει 9 μήνες από την περίοδο που γνωστοποιήθηκε η έλλειψη Καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Σάμου.
Μετά την αποχώρηση του δεύτερου καρδιολόγου ο ένας και μοναδικός (κ. Σπύρου) που υπηρετεί σε αυτό έχει φτάσει στα όρια του.
Όπως με ενημερώνει ο πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Σάμο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «Σε καθημερινή βάση ο γιατρός δίνει ομηρικές μάχες, ξεπερνώντας τα όρια του και από επαγγελματική ευσυνειδησία έχει «απαγορέψει» στον εαυτό του να κάνει χρήση της αδείας του, αλλά ακόμη και να κοιμάται!
Έχει φτάσει στο σημείο να εργάζεται εκτός από το κανονικό του ωράριο και τις αργίες και τα νυχτερινά αλλά και υπερωρίες!»
Με αυτό το μεγάλο σε διάρκεια γεγονός, δημιουργείται δυσαναπλήρωτο κενό στο σύστημα εφημεριών και στην ομαλή λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής.
Ιδιαίτερα τώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Σάμου σε πολλές περιπτώσεις έχει μείνει «ξεκρέμαστη» αφού τα φυσικά όρια του γιατρού δεν του επιτρέπουν να βρίσκεται σε 24ωρη βάση στο πόστο του και αρκετές φορές αναγκάζεται σε αναρρωτική άδεια.
Από το γεγονός και μόνο, όπου σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο του Υπουργείου Υγείας, που καθορίζει τις εφημερίες των Καρδιολόγων σε μηνιαία βάση, με 5 παρουσίες και 2 τηλεφωνικές (σύνολο επτά) τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τόσο την ανθρώπινη προσφορά του εν λόγω γιατρού, όσο και τη σοβαρότητα του κράτους πρόνοιας προς τους ασθενείς, πόσο δε μάλλον όταν αυτοί είναι και ακρίτες νησιώτες.

Πριν αρκετούς μήνες σαν «όαση» ήρθε η προκήρυξη του Νοσοκομείου της Σάμου για την κάλυψη της θέσεως του Καρδιολόγου.
Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από 2 γιατρούς, είχε ως αποτέλεσμα να έχουν καταλάβει τις θέσεις που προκηρύχθηκαν, αλλά για κάποιον λόγο να μην έχουν παρουσιαστεί στο Νοσοκομείο.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάστε:

1. Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των αναγκών της Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σάμου;

2. Για ποιον λόγο οι 2 γιατροί καρδιολόγοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δεν τοποθετούνται στο ίδιο Νοσοκομείο;

Ο ΕΡΩΤΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

3 σχόλια:

AKENATON είπε...

ΤΕΡΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ;ΤΕΡΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΡΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΥΣΤΟΜΑΧΙΑΣΕΙ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω κι επαυξανω με τον 6:28.

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ...ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ...ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ???ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ...ΚΑΝΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ....ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ....ΕΡΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!