Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πατέρας τριών παιδιών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη Σύμη


Πατέρας τριών παιδιών αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στη ΣύμηΛύγισε κάτω από το βάρος των οικονομικών προβλημάτων που δεν τον άφηναν να πάρει ανάσα, ένας 45χρονος στην ακριτική Σύμη και αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας σε ένα ποτάμι! Για περισσότερο από ένα χρόνο δεν έβρισκε δουλειά και τα λιγοστά έσοδα της συζύγου του, που εργάζεται μόνο το καλοκαίρι, δεν επαρκούσαν για να ζήσουν τα τρία παιδιά τους!



Κάτοικοι της περιοχής είδαν τον τραγικό σύζυγο και πατέρα να βουτάει στον ποταμό "Σαλαχούρη" φωνάζοντας μέσα στην απόγνωσή του ότι θα πήγαινε να συναντήσει τη νεκρή μητέρα του! Με υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να τον ανασύρουν στην επιφάνεια, σοβαρά τραυματισμένο όμως με κατάγματα στα πλευρά. Η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο της Ρόδου ήταν αναγκαία, αλλά το πλωτό του Λιμενικού καθυστερούσε να ετοιμαστεί και επιστρατεύθηκε ένα ιδιωτικό τουριστικό σκάφος για να τον μεταφέρει!

Ο άτυχος οικογενειάρχης βρέθηκε σε αδιέξοδο καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις για να μην λείψει τίποτα από τα τρία παιδιά του, που ένα φοιτά στο λύκειο, ένα στο γυμνάσιο και ένα στο δημοτικό. Η γυναίκα του εργάζεται ως εποχική σε τουριστική επιχείρηση και σύντομα θα σταματήσει να φέρνει στο σπίτι χρήματα. Και ο ίδιος είχε έρθει σε επαφή με το δήμο Σύμης που προσπάθησε να τον περιλάβει στις πρόσφατες προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου, αλλά το ΑΣΕΠ του έφραξε το δρόμο απορρίπτοντας την πρόσληψη επειδή δεν είχε… κάρτα ανεργίας!

Πηγή: protothema.gr