Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ


«οι Έλληνες δεν έχουν καμία πιθανότητα να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους εντός της ευρωζώνης».
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ.....

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ
Χρήστος
Πηγη 

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει εάν χρεοκοπήσουμε

Όλα κρέμονται από μία κλωστή: η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ απέκτησαν οντότητα στις Κάννες, μετά το τελεσίγραφο που απηύθυναν Μέρκελ και Σαρκοζί.
Η Real News, ζήτησε τη συμβουλή οικονομολόγων και παρουσιάζει τις πιθανές, εφιαλτικώς επιπτώσεις μιας άτακτης χρεοκοπίας.

Οι καταθέσεις θα είναι αυτές που θα δεχθούν το πρώτο πλήγμα. Εάν επιστρέψουμε στη δραχμή, η ισοτιμία δεν θα είναι η ίδια με αυτή που είχε εισέλθει η χώρα μας στο ενιαίο νόμισμα. Υπολογίζεται ότι με τη νέα ισοτιμία, οι καταθέσεις θα συρρικνωθούν έως και 75%.

Σημαντικό πρόβλημα θα παρουσιαστεί και στα βασικά καταναλωτικά είδη. Τα σούπερ μάρκετ θα αδειάσουν και η αδυναμία της Ελλάδας να κάνει εισαγωγές θα προκαλέσει έλλειψη διαφόρων ειδών στην αγορά. Ελλείψεις θα παρατηρηθούν σε φάρμακα και μπορεί να κινδυνέψουν ασθενείς που πάσχουν από χρόνια και σοβαρά νοσήματα.
Μετά την κήρυξη πτώχευσης θα υπάρξει στάση πληρωμών. Το Δημόσιο θα χρειαστεί να συρρικνωθεί και θα απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Οι συντάξεις θα σταματήσουν να καταβάλλονται για κάποιο διάστημα και όταν τελικά καταβληθούν θα είναι αισθητά μειωμένες.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές για αρκετές ημέρες, έως ότου κυκλοφορήσει το νέο νόμισμα. Όταν ανοίξουν θα υπάρχει όριο στις αναλήψεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ολική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
Τα δάνεια θα μετατραπούν από ευρώ σε δραχμές, με τη νέα ισοτιμία. Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν διευκολύνσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν οι δανειολήπτες να αποπληρώσουν το χρέος τους όταν αρχίσει να ανακάμπτει η οικονομία.
Τέλος, δραματικές αυξήσεις, αλλά και ελλείψεις αναμένεται να παρατηρηθούν στα καύσιμα, καθώς η χώρα μας βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εισαγωγές.

Ανώνυμος είπε...

Aν επιστρέψουµε στη δραχµή

του Γιάννη Μαρίνου στο ΒΗΜΑ

Λόγω ηλικίας έχω ζήσει τον πόλεµο του ’40 και την κατοχή από Γερµανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους, τη µετακατοχική ανέχεια και τον Εµφύλιο. Έτσι, καθώς άκουσα στην τηλεόραση αρχηγό κόµµατος και πολλούς άλλους να δηλώνουν ότι προτιµούν τη φτώχεια της δεκαετίας του ’50 αλλά µε αξιοπρέπεια, θεωρώ χρήσιµο να σας πληροφορήσω εκ πείρας αλλά εντελώς ενδεικτικά τι σηµαίνουν αυτά και κατά πόσον θα είναι ευχάριστα ως περιγράφονται.

Προηγουμένως να υπενθυμίσω ότι η Ελλάς τελούσε υπό διεθνή οικονοµικό έλεγχο ακόµη και τη δεκαετία του ’70. Τα ανεξόφλητα αλλεπάλληλα δάνεια και οι 3-4 πτωχεύσεις µας, που επισήµως κηρύξαµε, αυτή την αυστηρή εποπτεία είχαν ως επακόλουθο. Επί πολλά χρόνια µετά τον πόλεµο ζούσαµε ως ζήτουλες εξαρτώμενοι από την αµερικανική βοήθεια και το Σχέδιο Μάρσαλ, η διατροφή µας βασιζόταν στη διανοµή ψωµιού και τροφίµων µε δελτία, τα ελάχιστα ευτελή ρούχα µας διακοσμούσαν µπαλώµατα, οι τσαγκάρηδες συντηρούσαν µε επιδιορθώσεις το µμοναδικό συνήθως ζευγάρι παπούτσια που είχαµε, ενώ οι χιλιάδες µανταρίστρες συντηρούσαν µε την τέχνη τους τα ελάχιστα ζευγάρια γυναικείες κάλτσες.

Εισαγόµενα είδη ήταν...
ελάχιστα και για γενική χρήση (π.χ. αυτοκίνητα δηµοσίας χρήσεως, πετρελαιοειδή). Καθώς οι εξαγωγές µας ήταν πάντα πενιχρές και ο τουρισμός ελάχιστος, δεν υπήρχε συνάλλαγµα για εισαγόμενα που δεν παράγονταν στην Ελλάδα.

Και φυσικά τα ταξίδια στο εξωτερικό ήταν αδιανόητα, καθώς το σχετικό συνάλλαγµα διδόταν µε το σταγονόμετρο. Τα µμικρότερα παιδιά ντύνονταν µε τα αποφόρια των µμεγαλύτερων και σχεδόν όλοι µε δωρεές ξένων φιλανθρωπικών οργανισµών. Αυτοκίνητα ΙΧ και µμηχανάκια ήταν σχεδόν άγνωστο είδος.

Στα σχολεία, µε 80 µαθητές σε κάθε τάξη κάναµε µάθηµα µε το παλτό και τα γάντια, καθώς ούτε καλοριφέρ υπήρχε, τα δε πορτοπαράθυρα έµπαζαν από παντού. Πάντως τα γράµµατα τα µαθαίναµε πολύ καλά και µπαίναµε στο Πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήρια.

Ο κινηματογράφος ήταν η κύρια διασκέδασή µας και κάποια ελάχιστα πάρτι κατ’ οίκον. Τη διατροφή µας εξασφάλιζε όσο µμπορούσε η εγχώρια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, καθώς οι εισαγωγές ήταν αδύνατες χωρίς συνάλλαγµα. Αυτό θα συµβεί και τώρα αν σταματήσει ο δανεισµός µας από την τρόικα, ενώ οι αποδοχές των περισσοτέρων θα υποβαθμισθούν σε επίπεδα πλήρους ανέχειας.

Οι νεότεροι θα µπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα τι σηµαίνουν όλα αυτά αν συνειδητοποιήσουν ότι τέρµα η βενζίνη για ΙΧ αυτοκίνητα και µόνο µε δελτίο κατ’ εξαίρεση, τέρµα οι φραπεδιές, τα φαστφουντάδικα, τα κινητά τηλέφωνα και γενικά τα ηλεκτρονικά και τα σινιέ ρούχα γυναικών, ανδρών και παιδιών. Φυσικά τα εισαγόμενα καλλυντικά αλλά και τα εκ της αλλοδαπής τρόφιµα και φάρµακα θα µειωθούν µέχρις εξαφανίσεως. Θα ξαναγίνουν άγνωστο είδος και οι ξένοι προπονητές και παίκτες ποδοσφαίρου και µπάσκετ, αφού κανένας δεν θα δέχεται να πληρώνεται σε δραχµές. Θα ξεχάσουµε και πάλι τα τουριστικά ταξίδια µας και δεν θα µπορούν οι φανατικοί φίλαθλοι να συνοδεύουν τις οµάδες τους στο εξωτερικό.

Και το σημαντικότερο: οι τράπεζες θα περιορίσουν στο ελάχιστο τα δάνεια, καθώς θα τους λείπουν οι καταθέσεις µας. Και µόνη µας ελπίδα θα είναι να διατηρηθεί ο τουρισμός προς την Ελλάδα, αν δεν τον παρεμποδίζει κι αυτόν το ηρωικό ΠΑΜΕ και οι αγωνιστικές απεργίες. Και θα γνωρίσουμε και πάλι τη χαρά της υποδοχής των εμβασμάτων από τα ξενιτεµένα παιδιά µας, που ήδη άρχισαν να εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Και φυσικά θα εκλιπαρούµε όπως και τώρα τη βοήθεια των ξένων χωρίς αξιοπρέπεια και, το χειρότερο, χωρίς ελπίδα φωτός για το αύριο, αν η βία και το αίµα δεν προλάβουν να µας διαλύσουν ως χώρα.

ΥΓ.: Τα εκ πρώτης όψεως ανακουφιστικά που αποφασίστηκαν στις Βρυξέλλες µάλλον θα ενισχύσουν το κίνηµα των «Αγανακτισμένων», που επαγγέλλονται την αξιοπρεπή πτώχευση.

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είπε...

Ακούτε τα παπαγαλακια και τους προπαγαδιστές του βηματος κλπ

Ανώνυμος είπε...

Αμήν συνέλληνες..


A.V

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ είπε...

Φυσικα και θα εχουμε πρόβλημα με εισαγωγές.. αλλα μην ξεχνάτε εμεις εχουμε πετρελαιο και αμα το τιτλοποιησουμε αμεσα προεισπράτουμε τα λεφτα... πχ το ιονιο όλο αξίζει κοντα στα 700δις φυσικο άεριο και πετρελαιο. ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ακιβώς,πολύ σωστά 5¨48.Μήν ξεχνάτε και τον απρόβλεπτο θετικό παράγοντα και τα πακέτα αφθονίας που κατέχει αυτός ο παράγοντας.Ήδη είπα πολλά......

Ανώνυμος είπε...

Πριν το ευρώ δεν κάναμε εισαγωγές; Οι εισαγωγές δεν γίνονται με δραχμές, γίνονται με συνάλλαγμα. Όπως γίνονταν πριν το ευρώ έτσι θα γίνεται και όταν με το καλό θα έχουμε ξανά δραχμή. Άσε που υπάρχει και η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες χώρες.

Ανώνυμος είπε...

Βωξίτες, λιγνίτης, αλουμίνιο, σμηκτίτες, νικέλιο, ουράνιο, υδρογονάναθρακες, αιολική, ηλιακή ενέργεια, γεωθερμία, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κηπευτικά, φρούτα, κτηνοτροφικά είδη και ο κατάλογος δεν τελειώνει...... ποιός δωσίλογος επιμένει ακόμα ότι δεν μπορούμε να είμαστε αυτόνομοι και ισχυροί παίχτες στην παγκόσμια γωπολιτική σκακιέρα; Από το βήμα είπαμε; Του ΔΟΛ;

Ξέρω τι έκανες στην ΚΑΤΟΧΗ
Ξέρω τι έκανες στην ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
Ξέρω τι έκανες στην ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
(σε παράφραση του ξέρω τι έκανες πέρισυ το καλοκαίρι)

ΕΓΕΙΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 1940 ΕΝ ΕΤΗ 2011
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ
ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ
ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΗΔΕΝ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΑΝΕΧΕΙΑ ΜΙΖΕΡΙΑ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ
ΦΑΤΣΕΣ ΘΛΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΦΑΓΗΤΟ
ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΧΑΜΟΣ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΜΑΤΙΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥΣ!!
ANTI-NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα εάν είναι στο ΒΗΜΑ για όσους παρακολουθούν χρόνια τώρα τον κ Μαρίνο καλά θα κάνουν να τον ακούνε. Όσοι δεν έχουν να αντιπαραθέσουν λόγο επαρκή ας σωπάσουν κι ας προσπαθήσουν να καταλάβουν τι προσπαθεί να πει στους αδαείς...

Ανώνυμος είπε...

ακουμε ακουμε εσεις δεν ακουγεστε
ακουτε

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ!!!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!!
ΝΑΙ... ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ...
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ...
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
ΕΛΛΑΣ 'Η ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μολών Λαβέ μουνόπανα του κερατά.

Ανώνυμος είπε...

//Ανεξάρτητα εάν είναι στο ΒΗΜΑ για όσους παρακολουθούν χρόνια τώρα τον κ Μαρίνο καλά θα κάνουν να τον ακούνε. Όσοι δεν έχουν να αντιπαραθέσουν λόγο επαρκή ας σωπάσουν κι ας προσπαθήσουν να καταλάβουν τι προσπαθεί να πει στους αδαείς...//

Ασε μας ρε συ προφέσορα.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ 15ΧΡΟΝΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΔΕ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ.

ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ..

aaa είπε...

Αναφερομαι στον κ Μαρινο που εσκεμμενα καλλιεργει κλιμα τρομοκρατιας. Και γω γεννηθεις το 52 και απο φτωχη εργαζομενη οικογενεια, σε αστικο κεντρο.
Σαν υπερβολικα μας τα λετε κ Μαρινο. Τη δεκαετια του 60, ηταν μια κανονικη κοινωνια που δουλευε και ζουσε με ολα τα καλα της εποχης. χωρις βεβαια υπερκαταναλωση και μετρημενα. Αλλα ζουσε ο κοσμος κανονικα χωρις αγχος και δουλειες υπηρχαν οταν καποιος ηθελε να δουλεψει. Βεβαιως και υπηρχαν οι φτωχοι που λετε. Με μπαλωμενα ρουχα κπλ. Γιατι μηπως τωρα δεν υπαρχουν? Επειτα, δεν εβλεπες τοσο κοσμο να ψαχνει και να τρεφεται απο τα σκουπιδια. Κι ουτε ο κοσμος αυτοκτονουσε οπως σημερα. Αυτο ειναι φρουτο συγχρονο. Και προπαντων η αναπτυξη ηταν μεγαλη. Κι ουτε χρειαζοσουν τις τραπεζες για να ζεις απο καρτες. Δουλευες και ζουσες απο τη δουλεια σου. Και τα παρτυ που λετε, Καθε βραδυ και σε καποιο σπιτι εβλεπες να γινεται και μαλιστα με ανοιχτες πορτες και παραθυρα. Δεκαδες παρτυ το μηνα. Και η νεολαια διασκεδαζε πολυ καλυτερα πιστεςψτε με. Δεν ειχε αναγκη ουτε απο ναρκωτικα ουτε απο ορθαδικα. Στις καφετεριες ηταν και στα σφαιριστηρια και οτι ηθελε. Και ονειρα ειχε και στοχους και προοπτικες. Και ποσα αλλα δε θα μπορουσα να πω για κεινες τις εποχες. Ας μη μιλησω για τη δεκαετια 70 και 80. Πληρης αναπτυξη και πολυ καλα περνουσε ο κοσμος. Αφηστε λοιπον οι κινδυνολογοι και μην αναφερεστε με λαθος στοιχεια στο κοσμο που δεν ξερει. ενα ειναι γεγονος. Οτι το ευρω μας κατεστρεψε, παει και τελειωσε! Ολοι οι μεγαλυτεροι συμφωνουμε σ αυτο.
Βεβαια, ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα, γυριζοντας στη δραχμη, θα ματωσουμε για 2-3 χρονια αλλα μετα με καλη διαχειριση θα ερθει η αναπτυξη και ο κοσμος θα ζει καλα. Αντιθετα, με τις προυποθεσεις που μας βαζουν για να συνεχισουμε με το ευρω, για μια ζωη θα ειμαστε σκλαβωμενοι, δουλικα καποιων κυκλων, και ενα λαο εξοντωμενο σε μια χωρα ξεπουλημενη. Πρεπει να ειναι πολυ μισελληνας η πουλημενος ενας σκεπτομενος για να δεχεται τετοια καταστροφη. Ας μη μιλησουμε για γενικη καταστροφη της εννοιας του Εθνους την απωλεια της ταυτοτητας μας και κομματιων της χωρας. Αυτα.....

Ανώνυμος είπε...

δλδ ρε Μαρινο και καθε Μαρινο πριν το ευρω ζουσαμε σε σπηλιες και τρωγαμε βολβους? ασε μας ρε παπαρα και συ.δεν ειμαστε 12χρονα ολοι να μας πρηζεις με τις παπαγαλιες σου...

Ανώνυμος είπε...

Όσοι αδαείς περιμένουν τη δραχμούλα ας έχουν στο νου τους ότι μέχρι να δουλέψει η ελληνική παραγωγή για να τραφούμε και να ντυθούμε θα περάσουν χρόνια γιατί κάποιοι φρόντισαν να τα κλείσουν τα ελληνικά εργοστάσια ή να τα ξεπουλήσουν στους ξένους. Οι αγρότες παίρνουν ακόμη επιδοτήσεις για να παράγουν προϊόντα για τις χωματερές, άντε αυτοί να στρωθούν και να παράγουν τρόφιμα. Παιδιά με τη δραχμή θα περάσουν 10 χρόνια μέχρι να συνέλθουμε. Θα αντιμετωπίσουμε πολλούς χειμώνες σαν το 1941.

Ανώνυμος είπε...

8.59 καλυτερα να περασουμε 10 χρονια πεινας αλλα με ελπιδα αργοτερα παρα να ειμαστε αιωνια υπο κατοχη.προδοτες ε προδοτες

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ποια ηγεσία θα μας οδηγήσει έστω και με τη δραχμή στην ανάπτυξη; Μας έκανε ζημιά το Ευρώ αλλά θα μας σώσει η δραχμή;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΧΜΙΚΟΥΣ...
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΔΗ...
ΤΟ ΑΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΠΕΙ Η ΕΕ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΟΚ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ. ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΖΗΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ.
ΠΕΡΙΣΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΣΙΤΑΡΙ ΑΔΙΑΘΕΤΟ ΣΑΠΙΖΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ. ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΑΝΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ.
ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΖΑΜΠΑ, ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΥΡΩ ΕΝΑ ΠΟΡΤ-ΜΠΑΓΚΑΖ ΓΕΜΑΤΟ.
ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΗΣΤΕ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ 4%, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 85%, ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ;;;
ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ 10-15 ΕΥΡΩ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΡΓΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.
ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΟΥΛΑ ΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΟΥΜΕ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΝΤΠ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ(ΟΡΥΚΤΑ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ).
ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΑΠ, ΦΑΠ, ΜΑΠ, ΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΌΪ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.
ΥΓ.ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ(45 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΜΑΙ) ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

aaa είπε...

Με τις προυποθεσεις και τους ορους και τον υπερδανεισμο που μας τον διογκωνουν εσκεμενα, εχουμε μελλον; Καλο θα ηταν να μπορουσαμε να μεινουμε στο ευρω. Αλλα δεν υπολογιζετε οτι η πτωχευση ειναι δεδομενη. Και μετα τι? Κατεστραμενοι και ξεπουλημενοι? Ειναι θεμα λογικης επιλογης. Ξερουμε πολυ καλα, οτι και μεις και τα παιδια μας θα δουλευουν για να πληρωνουν τους δανειστες και οχι για τη χωρα και μας. Και το χρεος θα αυξανεται......Μεχρι να μας πεταξουν... αν υπαρχει ακομα η ΕΕ.

EVAGGELOS SIACHALOS είπε...

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ
ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ!!!
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Aδερφια ας ακουμε ο ενας τον αλλο παντα τι εχει να μας πει.
Να μην γινομαστε κατηγοροι ουτε να κρινουμε ευκολα.
Θα ειναι δυσκολα πολυ.
Καλά τα θυμάτε ο κυριος Μαρινος ισως να το παμε κ ακομα χειροτερα το πραμα,εχω ακουσει πολλες φορες τον παππου μου για αυτα..1927 γεννημενοςστη ημαθια εχει πολλα βιωματα.

Εχουμε να πληρωνουμε χρεολυσια..οχι στους Γερμανους αλλα ο καθενας στον εαυτο του.Δεν μας λειψαν τα χρηματα εμας τους νεοτερους κατι αλλο μας ελειψε.Και ας μην κρινουμε ευκολα τους παλιοτερους για τη μετεπειτα σταση ζωης των γιατι αυτούς τους ελειψαν.
Και εδω ειναι, τωρα που εχουμε μεγαλη ευκαιρια, μας χαριζεται αδερφια.
Ολοι οι απανταχου ανθρωποι που διψαμε για δικαιοσυνη πανω απο τον ευατο μας με τη βοθεια του Θεου ευχομαι να ξεπερασουμε την καταιγιδα που ερχεται, στηριγμενοι απαντες μοναδικα σε ενα στοχο και σκοπο και ιδεα και ονειρο και ΕΛΠΙΔΑ

και ας απλωθει παλι το Φως απ την ΕΛΛΑΣ να μαθει το βασανισμενο γενος μας οτι μπορουμε να ζουμε πια χωρις ΝΟΜΟΥΣ αφου ο μονος νομος ειναι γραμμενος ΜΕΣΑ ΜΑΣ
αμην αδερφια