Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Αμερικανοί κομμάντος στο Πολυτεχνείο του 1973



15 Νοεμβρίου 1973 :

"...Μέσα σε μια ώρα, έξι πρεσβείες είχαν λάβει ανάλογα μηνύματα. Φυσικά, οι βάσεις της Νέας Μάκρης, του Ελληνικού στην Αττική και στις Γούρνες στην Κρήτη, έλαβαν το μήνυμα, προσυπογραμμένο από τον σταθμάρχη . Μετά από αυτό, οι βάσεις τέθηκαν σε...
συναγερμό. Το ίδιο βράδυ, η βάση της Νέας Μάκρης συνδέονταν κωδικά με το αεροπλανοφόρο "Ιντεπέντεντ", που θα έφτανε στην Ελευσίνα για να αποβιβάσει εκατόν ογδόντα δυο κομμάντος... με προορισμό την Αθήνα...."
"...Η ομάδα των 182 αντρών κάτω από την διοίκηση του πλωτάρχη Τάλμποτ που είχε φθάσει εκείνο το βράδυ στην Αθήνα , ήταν -ας το πούμε- ένα τμήμα της νεοσύστατης τότε Ελαφράς ταξιαρχίας του στρατού των Ηνωμένων Πολιτείων..."
(ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΙΓΑΣ: "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ '73 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ", ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ, ΑΘΗΝΑ, 1996, σ. 179 - 180).

Η ομάδα αυτή είχε αποβιβαστεί από το αεροπλανοφόρο, σε φουσκωτές βάρκες που τους έβγαλαν στην στεριά. Όλα τα μέλη της ομάδας φορούσαν στολές παραλλαγής, βελγικής κατασκεύης. Τα πρόσωπά τους ήταν βαμμένα σε ομοιόχρωμες αποχρώσεις κι έτσι αφομοιώνονταν με τις σκιές τόσο τέλεια σαν να ήταν αόρατοι... Επιβιβάστηκαν σε στρατιώτικα καμιόνια και μεταφέρθηκαν σε διάφορα μέρη της Αθήνας αναμένοντας εντολές. Φυσικά όλα αυτά έγιναν σε συνεργασία με τους άντρες του Ιωαννίδη και εν αγνοία του Γ. Παπαδόπουλου. Στόχος των Αμερικανών και του Ταξιάρχου Ιωαννίδη ήταν να περικυκλωθεί το πολυτεχνείο από δικά τους στρατεύματα. Ενώ οι προβοκάτορες που βρισκόταν μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο προσπαθούσαν να μαζέψουν και να κρατήσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούσαν γύρω από αυτό. Με σκόπο να χυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα γινόνταν. Μόνο έτσι θα έπεφτε ο Γ. Παπαδόπουλος, ώστε να σχηματιστεί η νέα στρατιωτική κυβέρνηση του Ιωαννίδη.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Ιωαννίδης στην απολογία του στον τακτικό ανακριτή σχετικά με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου κατέθεσε ότι: " ... Η ανατροπή του Γ. Παπαδόπουλου αποτελούσε σχέδιο που προετοιμάστηκε πολύ πριν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.."

http://iokh.blogspot.com/

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

edo synagogeio

ΟΡΟΣΕΙΒΙΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!! Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΣΗΕ ΝΤΑΓΙΑΝ, ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΜΑΤΙ.Η ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ,ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ.
ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΕΣ ΒΑΡΚΕΣ ΑΛΛΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΣ,ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΘΑΛΑΜΗΓΟ.ΑΥΤΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο "ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΑΣ" ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το χάος του «Πολυτεχνείου» τον Νοέμβριο του 1973, προεκάλεσαν εντός Αθηνών αλλά ΜΑΚΡΑΝ του Πολυτεχνείου δυο ΛΟΧΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.....

http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/11/1973.html

Ανώνυμος είπε...

Πολυτεχνείο 1944,κάτι που δεν μας έμαθαν, όταν οι Άγγλοι

Στις 5 Δεκεμβρίου 1944
ένα βρετανικό τανκ γκρεμίζει την πύλη του Πολυτεχνείου.
Φοιτητές και σπουδαστές, σκοτώνονται και τραυματίζονται.Τα βρετανικά αεροπλάνα βομβάρδιζαν ισοπεδώνοντας γειτονιές,όπως και το ναυτικό τους.
Γι αυτό "το άγνωστο Πολυτεχνείο" δεν μάθαμε τίποτα στα σχολικά μας βιβλία.
Ακούστε τη μαρτυρία του Φοίβου Τσέκερη που τραυματίστηκε σοβαρά στο "Άγνωστο Πολυτεχνείο" στο ραδιο9 Δ.Καζακης

Ήταν πριν τα Δεκαμβριανά, τότε που μετά τους Γερμανούς, είχαμε τους Άγγλους που φέρανε από το Κάιρο με αεροπλάνο της raf τον σκατόγερο-αγγλόδουλο της δημοκρατίας, Γ.Παπανδρέου για πρωθυπουργό, τον παππού του Τζέφρυ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ , ΚΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΝΟΝ , ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΣΩΝΙΑ .
ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΙΝΟ ΘΑΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π.

Ανώνυμος είπε...

prodoti ioannidi apo 1970 etimazes to politexnio ...

Ανώνυμος είπε...

Aναμεσα στους ξενους στρατιωτες ηταν πολλοι ισραηλινοι με επικεφαλης τον γιο του μοσε νταγιαν.