Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΓΝΤΟΥΠ!!! 15 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ...



ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ;;;


Ποινές κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο επίορκους εφοριακούς, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπλοκή στο μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α., δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από.... επιχειρήσεις που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.

Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος Φ.Π.Α. της Α' Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης (είναι ήδη κρατούμενη για παρόμοιες υποθέσεις στις δικαστικές φυλακές Διαβατών) κι έναν ακόμη υπάλληλο που κατά καιρούς «χρημάτισε» διευθυντής στην εν λόγω εφορία.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου πάντως κάθισε κι ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ενδυμάτων και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορούσε την παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α. ύψους 1,2 εκατ. ευρώ (400 εκατ. δρχ.) την περίοδο 1998 έως 2002.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μόνο ο επιχειρηματίας και ο γιος του, που κρίθηκε αθώος για την υπόθεση, ενώ οι δύο εφοριακοί δικάστηκαν δια πληρεξούσιων δικηγόρων.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην διευθυντής της παραπάνω εφορίας διαφεύγει της σύλληψής του. (zougla)


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωστή τακτική της κυβέρνησης σε συνεργασία με τα ΜΜΕ. Όποτε πρόκειται για κάτι σημαντικό όπως το περιεχόμενο της περιβόητης συμφωνίας 26-27 Οκτωβρίου, γίνονται συλλήψεις, σκάνδαλα και αποκαλύψεις, ώστε να αποπροσανατολίσουν το λαό απο το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σκάνδαλο που είναι αν μή τι άλλο η νέα κυβέρνηση.
Θυμηθείτε τι γινόταν στο backround την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ ασχολούνταν με τα θέματα : Julia Alexandratou, στημένοι αγώνες, υποκλοπές της ΕΥΠ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα ας τους δούμε μέσα στη φυλακή και μετά το συζητάμε πάλι.
Τα λεφτά που έχασε το δημόσιο θα τα διεκδικήσουν; Κατάσχεση της περιουσίας των ευεργετηθέντων της απάτης μέχρι του ποσού που έκλεψαν συν τους νόμιμους τόκους (και ακόμα πιο σωστό και συν αποζημίωση για τη ζημία που προκάλεσαν στο κράτος) είναι νομίζω επιβεβλημένο. Εδώ είναι η ουσία.
Αν δεν επιστρέψουν τα λεφτά στα ταμεία όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ

Ανώνυμος είπε...

Όλο Θεσσαλονίκη ακούω.Στην Αθήνα φαίνεται είναι αγγελάκια