Τρίτη 24 Μαΐου 2011

GAP προς Σαμαρά: Ψάχνω εναγωνίως συνενόχους... είσαι μέσα;




https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYFnGJ3yWaADccdH603rSIuT12hLkOQGnADCWPr5ns85l1AhL-oXz8gudz7KYIojPRzngYMM8Gnb7eaNAxomGEL1SiK0i4nal3qgLeOUvRbvkLGNV7EGVNo2KpXYpYLEWln_is-6QYRcV-/s320/papandreou_1.jpgΑνοιχτή σε προτάσεις είναι η κυβέρνηση, είπε ο Πρωθυπουργός στον πρόεδρο της ΝΔ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχουν προτάσεις οι οποίες μπορούν να γίνουν κοινός τόπος. Η θέση αυτή της κυβέρνησης μεταφέρθηκε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά, από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις για την επίτευξη του στόχου μείωσης του ελλείμματος κατά 6,4% που είναι ο στόχος ο οποίος πρέπει να επιτευχθεί απαραιτήτως.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά πως όσα ακούγονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας για νέους φόρους, αύξηση ΦΠΑ κλπ., δεν είναι αποφάσεις, αλλά προτάσεις οι οποίες θα συζητηθούν στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στον συνομιλητή του ότι θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα και με πλήρη διαφάνεια. Σχετικά με την πληροφορία ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καλούσε το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για περαιτέρω συζήτηση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει τίποτα σχετικό, αλλά θα ήταν ανοιχτή σε μια τέτοια συζήτηση.

Για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι θα ακολουθηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία και ότι υπάρχει τρόπος να βρεθεί συναίνεση σε συγκεκριμένα θέματα, κατά το πρότυπο της συζήτησης του προϋπολογισμού όπου ένα κόμμα μπορεί να ψηφίζει ορισμένες από τις δαπάνες του όχι όμως και το σύνολό τους.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όλα τα επιμέρους ζητήματα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου θα κατατεθούν στη Βουλή ως ανεξάρτητα νομοθετήματα.