Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατό σιιτών ετοιμάζει ο Άσαντ!


Με μια κίνηση-ματ, ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, φέρεται να ακολουθεί το παράδειγμα των αντικαθεστωτικών – σουνιτικών δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς του, δηλαδή τη βοήθεια που απολαμβάνουν από σουνίτες από άλλα σημεία της υφηλίου, κυρίως όμως από τη Βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία...


Πρόκειται για μια ενέργεια που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ολόκληρη τη Μέση Ανατολή προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα και τον φανατισμό ανάμεσα στις δυο εκφάνσεις του Ισλάμ, όπου για παράδειγμα, σουνιτικά στοιχεία όπως ο διαβόητος νεκρός πλέον τρομοκράτης, Οσάμα μπιν Λάντεν, είχε δηλώσει ότι οι σιίτες είναι χειρότεροι από τους Εβραίους, αποκλύπτοντας πέραν πάσης αμφιβολίας το απύθμενο μίσος που επικρατεί!

Εν ολίγοις, στην προσπάθειά του να γαντζωθεί στην εξουσία, ο Άσαντ φέρεται να εξοπλίζει «σιιτικό στρατό», με το επιχείρημα ότι στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται στη χώρα αυτό που συμβαίνει επί της ουσίας είναι η δίωξη των σιιτιών από τους σουνίτες! Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη αφού με τον τρόπο αυτό το συριακό καθεστώς επιτυγχάνει την άμεση εμπλοκή του Ιράν στη διένεξη αφού η Τεχεράνη προβάλλει εαυτόν ως τον πνευματικό καθοδηγητή και προστάτη του σιιτισμού.

Επίσης, ο κίνδυνος δραματικής αποσταθεροποίησης του Ιράκ και ιδίως του σιιτικού Νότου είναι προφανής, με κέρδος για τους σιίτες την περαιτέρω επέκταση του μετώπου. Όπως έχουμε διευκρινίσει σε άλλες αναρτήσεις, αυτό είναι το στρατήγημα των Ιρανών με σκοπό να περιπλέξουν την κατάσταση και να πετύχουν δύο στόχους: Να αποφύγουν την άμεση εμπλοκή αφενός και αφετέρου να αποτρέψουν τις όποιες σκέψεις στρατιωτικής παρέμβασης στην κρίση από την πλευρά της Δύσης και των συμμάχων της.

Το φαινόμενο χρήζει παρακολούθησης, αφού φαίνεται ότι ο θρησκευτικός φανατισμός και το μίσος ανάμεσα σε σιίτες και σουνίτες αξιοποιείται με στόχους κάθε άλλο παρά θρησκευτικούς, αλλά εθνικούς και στόχους αυτοσυντήρησης…
πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι ρε παιδια; μεχρι τωρα οι δυτικοι τι αξιοποιουσαν για να παιξουν το παιχνιδι τους στη Συρια;
αγνα αδολα πατριωτικα αισθηματα των μισθοφορων τους; λιγο πιο προσεκτικος και αντικειμενικος σχολιασμος δεν βλαπτει(γιατι μαζι με την ειδηση σερβιρεται και ο σχολιασμος κατα τα ειωθοτα)γιατι με το μονομερη σχολιασμο ξεπεφτει και η ποιοτητα αυτου που σχολιαζει.