Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Οι συνιστώσες βαρίδια για την πρωθυπουργία Τσίπρα…


Οι Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χάνουν συνεχώς την ισχύ τους και τη δυνατότητα παρέμβασης. Χρησιμοποιήθηκαν στις δύσκολες εποχές, προκειμένου να μπορέσει κυρίως ο ΣΥΝ να έχει κοινοβουλευτική παρουσία. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και...
ουσιαστικά είναι πλέον άχρηστες. Η ηγετική ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του ΣΥΝ, έχει τραβήξει πλέον ξεκάθαρη γραμμή για την εξουσία της χώρας και ο κ. Τσίπρας για την πρωθυπουργία. Στην πορεία αυτή οι διάφορες συνιστώσες με τις ιδεολογικές εμμονές τους είναι βαρίδια και μοιραία θα παραμεριστούν, όπως παραμερίστηκαν και από τον Α. Παπανδρέου κάποια άλλα ιδεολογικά βαρίδια στο παρελθόν. Η εξουσία έχει μόνο ένα πρόσωπο.

Μόλις δόθηκε η ευκαιρία στην ηγετική ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, εξ αιτίας της καθίζησης του υπολοίπου πολιτικού συστήματος, αρχικά αποφάσισε να λεηλατήσει…. τους ψηφοφόρους της Αριστεράς με το σύνθημα «Κυβερνώσα Αριστερά». Με το σύνθημα αυτό κατάφερε να προσελκύσει όλους τους χρόνια απογοητευμένους αριστερούς ψηφοφόρους, εξ αιτίας της μη προοπτικής εξουσίας από τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα και κυρίως το ΚΚΕ.

Αφού λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να φύγει από τη ζώνη του 3% και να εξασφαλιστεί σε μεγαλύτερα ποσοστά, στη συνέχεια η ηγετική ελίτ (και αυτό θα το πάει μέχρι το τέλος, μέχρι την κατάληψη της εξουσίας) άρχισε να λεηλατεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ανακινώντας στο υποσυνείδητό τους την ιδέα του «χαμένου Παραδείσου» της 3ης του Σεπτέμβρη. Φυσικά και επειδή μόνο οι αναφορές στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη δεν επαρκούν, ο ΣΥΡΙΖΑ προσλαμβάνει τα παλιά και πεινασμένα για εξουσία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία και γνωρίζουν πολύ καλά να χειρίζονται τα δίκτυα πολιτικής πατρωνίας.

Όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου (με τη βοήθεια και αριστερών στελεχών) λεηλάτησε τους ψηφοφόρους της Αριστεράς με αριστερή φρασεολογία, έτσι και σήμερα ο Τσίπρας (με τη βοήθεια στελεχών του ΠΑΣΟΚ) λεηλατεί τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, με φρασεολογία της 3ης του Σεπτέμβρη.

Μέσα σε όλη αυτή την πολιτική κινητικότητα, την οποία μάλιστα ενισχύουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ένα πράγμα θα πρέπει να έχουμε υπόψη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ανακατάταξη στις θέσεις εξουσίας μέσα στο πολιτικό σύστημα, με τα ίδια μάλιστα φθαρμένα υλικά. Εκείνο όμως που χρειάζεται η χώρα δεν είναι μια αναδιανομή των θέσεων εξουσίας μέσα στο ίδιο το πολιτικό σύστημα, αλλά αλλαγή του ίδιου του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος, μέσω της αλλαγής των όρων δόμησής του, δηλαδή μέσω αλλαγής του Συντάγματος.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να το ακούσετε από την απόλυτα συστημική ηγετική ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο στόχο πλέον έχει την νομή της εξουσίας.

Πέτρος Χασάπης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΥΡΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΕΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ?? ά καλάααααααααααααα ..........!!

Makis είπε...

ε ενταξει ρε παιδια ας αντιμευωπισει και καμμια δυσκολιουλα το χαϊδεμενο τεκν(ό) των μηντια και του σι εν εν...τετοιο δρομο στρωμενο με ροδοπεταλαπρωτη φορα ειδα.....να μην εχεις ουδεμια ικανοτητα.να λες μονιμως ανοησιες και να σε βγαζουν αρχηγο μνησττητι μου κυριε μου ....

Ανώνυμος είπε...

Can you play baccarat in the US?
Baccarat players all over the world can play online in their own homes, apartments or 안전한 바카라 사이트 condo. Baccarat is an exciting table game