Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δημήτρης Αβραμόπουλος:"Η εθνική μας κυριαρχία δεν διαπραγματεύεται"


Αρχηγική εμφάνιση του νέου υπουργού Εθνικής άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σημειώνουμε τρία σημεία από το σύντομο και μεστό λόγο του νέου υπουργού:

«Η εθνική μας κυριαρχία και ο τρόπος άσκησης αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται, ούτε συμπιέζεται.»

«Εκείνοι που εικάζουν ότι οι οικονομικές δυσκολίες και η ....
δεδομένη δημοσιονομική στενότητα θα επιφέρουν μείωση της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα εθνικά δίκαια πλανώνται πλάνην οικτράν.»

«Παραλαμβάνω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα εξαιρετικά κρίσιμο υπουργείο σε περιόδους απειλής για το έθνος και με ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη εθνική προστασία.»

Ήδη ο υπουργός έχει αποσυρθεί στο γραφείο του και συσκέπτεται με τους επιτελείς του.

Παρακάτω παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας

«Δεν σας κρύβω ότι είναι ιδιαίτερη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας και κυρίως τον νέο Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εμπιστοσύνη τους να μου ανατεθεί ένα σημαντικότατο Υπουργείο με μεγάλη ιστορία και εθνική προσφορά.Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον φίλο από τα παλιά, τον καιρό που ήμασταν μαζί, όπως ο ίδιος είπε στην Διπλωματική Υπηρεσία της Ελλάδος και συνάδελφο στην πολιτική τον Πάνο Μπεγλίτη, για το καλωσόρισμά του για τα καλά του λόγια, αλλά και όλους εσάς, την στρατιωτική ηγεσία της χώρας, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό για την εγκάρδια αυτή υποδοχή.

Αναλαμβάνω πραγματικά με αίσθημα ευθύνης και τιμής, ένα εξαιρετικά κρίσιμο Υπουργείο, εν μέσω μιας βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης και μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής κρίσης θεσμών.

Σε όλες τις περιόδους που διέρχεται η χώρα μας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διατηρεί πάντοτε την ύψιστη σημασία του για την προστασία της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας, που εξασφαλίζονται μόνο όταν υπάρχει αξιόπιστη αποτρεπτική ισχύς σε κάθε εξωτερικό κίνδυνο και απειλή κατά της ειρήνης.

Ο ρόλος αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί και σήμερα ύψιστη προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης αλλά και της κυβέρνησης.

Η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια και που έχει άμεσες επιπτώσεις στην
αποστολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και όλων των υπεύθυνων για την άμυνα της χώρας, δεν επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε έκπτωση στις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπλήρωση της αποστολής τους.

Ταυτόχρονα όμως, αποτελεί προτεραιότητα η επικράτηση πνεύματος ελέγχου των δαπανών, νοικοκυρέματος και αξιοποίησης στο μέγιστο βαθμό κάθε δαπάνης που χρηματοδοτείται από την φορολογία των πολιτών, που την περίοδο αυτή, βιώνουν δύσκολες ώρες και σηκώνουν το συνολικό βάρος αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν οικονομικό και ηθικό πόλεμο, στον οποίον καλούμαστε να επιδείξουμε τα γενναία χαρακτηριστικά και τις αρετές της φυλής μας. Ωστόσο, αν και αποτελούμε μέρος του προβλήματος, δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε και από τις σταθερές διαχρονικές αξίες του έθνους μας. Την εθνική συλλογική κληρονομιά και μνήμη απέναντι στο ιστορικό παρελθόν, αλλά και στις προκλήσεις που προβάλλουν στο μέλλον.

Η πορεία μας ως έθνος μέσα στον 21ο αιώνα, είναι κατ’ εξοχήν πορεία αγώνα για το αύριο και την ευημερία, που προϋποθέτει και την ασφάλεια της χώρας και την διαφύλαξη των εθνικών μας κόκκινων γραμμών.

Οι καιροί είναι αβέβαιοι και εγκυμονούν κινδύνους. Παρά το ότι είμαστε ενταγμένοι με προσήλωση και μόνιμο προσανατολισμό σε εκείνες τις σημασίες που συμβάλουν στην σταθερότητα και τους συσχετισμούς δυνάμεων, απολύτως αναγκαίος προκειμένου η πατρίδα μας να διατηρεί φίλους και συμμάχους.

Η εγγύηση της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ακεραιότητας και διατήρησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, διασφαλίζουν πρωτίστως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ο ίδιος ο Ελληνικός λαός.

Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία και αξία παρά την κρίση, οι Ένοπλες Δυνάμεις να στέλνουν αδιάλειπτα το ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι μπορεί μεν να περιορίζεται κατ’ ανάγκη η δημοσιονομική μας ελευθερία, μπορεί να προσφεύγουμε στην βοήθεια των Διεθνών Οργανισμών, αλλά η εθνική μας κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής και αμυντικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, δεν περιορίζεται και δεν συμπιέζεται.

Σας καλώ να διατηρήσετε αμείωτη την διάθεση προσφοράς και αίσθησης καθήκοντος, φρονήματος και κατανόησης σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει επιπτώσεις σε όλους τους Έλληνες πολίτες, που έχει επιπτώσεις σε όλους σας, αλλά και γενικότερα για τον περιορισμό δαπανών σε όλα τα επίπεδα αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Απευθύνομαι στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια και σ’ όσους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες υπηρετούν το έθνος έξω από τα σύνορά μας.

Ο στόχος αυτός θα τεθεί ως κεντρική προτεραιότητα μαζί με την δέσμευσή μας για την διατήρηση υψηλού ηθικού και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι παιδιά του Ελληνικού λαού, αυτοδημιούργητοι που αγκάλιασαν την καριέρα τους ιδεολογικά και που είναι αποφασισμένοι να δώσουν και την ζωή τους ακόμα, έχουν την αμέριστη εμπιστοσύνη μας. Και όπως και εγώ, έτσι κι όλοι μας, έχουμε και την ευαισθησία αλλά και την αμεσότητα για τον κόσμο.

Εξάλλου ο ανθρώπινος παράγοντας όπως και το υψηλό φρόνημα, είναι τα χαρακτηριστικά των ανδρών και γυναικών του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Είναι τα χαρακτηριστικά του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Εκείνοι που εικάζουν ότι ενδέχεται μια θέση αδυναμίας στην οικονομική διαπραγμάτευση να μετατραπεί και σε θέση αδυναμίας σε μια πολιτικοδιπλωματική διαπραγμάτευση, ή σε έναν στρατιωτικό συσχετισμό, πλανώνται πλάνη οικτρά.

Το κράτος έχει συνέχεια. Η μεταβατική κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, διασφαλίζει την συνέχιση της λειτουργίας του έθνους. Κοιτάμε μπροστά και αυτή την συνέχεια σήμερα μπροστά σας, την αντιπροσωπεύει και η σύνθεση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Κύριε Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων,
κύριοι Αρχηγοί,

Σας ζητώ να συνεργαστούμε μέσα στο πνεύμα που σας περιέγραψα με τα όσα σας είπα μέχρι τώρα. Και να ξέρετε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από σήμερα γίνεται κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σας ευχαριστώ».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μας έπεισες...

Ανώνυμος είπε...

αβραααααααμμμμμμμμ-----υπουλος ........το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ

maria είπε...

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ,ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ. Ε ΡΕ ΜΑΣΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ελαμψες δια της αδρανιας σου οτα λεφτα υπηρχαν τωρα τι να περιμενουμε; ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ;

free mind είπε...

Ασε μεγάλε τις κωλοτούμπες.Ξέρει καλύτερα από αυτά ο αρχηγός σου και το συναιτεράκι σας ο Καρατζαφύρερ.
Το καρεκλάκι που εποφθαλμιούσες ,το βούτηξες.
Και κατά τα ειωθότα των σπλάχνων σας (όρα Μπακογιάννη ,Χαννα Διαμαντοπούλου...) είστε πάντα έτοιμοι να συμμαχήσετε με τον διάβολο,για να σώσετε "τη χώρα".
Μόνο ,που χώρα στο δικό σας λεξιλόγιο εννοείται το συμφέρον σας.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε νεοταξίτικο τσιράκι, θα έρθει κι εσένα η ώρα σου.Μπάσταρδοι προδότες,ξέρουμε καλά το ποιόν σας και έρχεται η ώρα για να λογαριαστούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΧΡΗΣΤΕ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΕ. ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΦΕΛΛΟΣ,ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ .....
ΠΟΣΟ ΟΡΝΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ???