Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η στάση της ηγεσίας της ΝΔ και του προέδρου της ήταν από την αρχή ως τώρα μια συνεπής στάση κρυπτο-μνημονιακού υποστυλώματος, που δεν μπορούσε να κρυφτεί.


Ορισμένα ΜΜΕ, και διαδικτυακά μέσα, που μέχρι χτες στήριζαν τον πρόεδρο της ΝΔ, με έναν εντελώς προσωπολατρικό τρόπο μάλιστα, και χωρίς να δέχονται καμμία αντίρρηση στους λιβανωτούς ισχυρισμούς τους, τώρα εμφανίζονται να κάνουν “κωλοτούμπα”.
Το πιθανώτερο είναι πως προσπαθούν να απορροφήσουν και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις της λαϊκής βάσης της ΝΔ, που νιώθει προδομένη από τις δηλώσεις του προέδρου της σχετικά με την νέα δανειακή αλλά και την στάση του στο παζάρι της “μεταβατικής” κυβέρνησης. Και αφού ξαναβάλουν...
τους οπαδούς στο μαντρί, να ξανακάνουν άλλη μία “κωλοτούμπα”, και να αρχίσουν και πάλι το λιβανιστήρι.
Ας θυμόμαστε πως όποιος κάνει μία και δύο κωλοτούμπες, θα κάνει και τρίτη και τέταρτη.
Αρχισαν λοιπόν ΗΔΗ να υποστηρίζουν και να διαδίδουν πως για την στάση του προέδρου της ΝΔ στην διαπραγμάτευση για την “κυβέρνηση”, κάποιοι της ηγεσίας της ΝΔ, οι γύρω από τον πρόεδρο δηλαδή, έπαιξαν έναν ρόλο περίπου ύποπτο. Λες και δεν γνωρίζουμε πως πάντα γύρω από την κορυφή ενός κόμματος συνωστίζονται “σύμβουλοι” επί συμβούλων που αντιπροσωπεύουν τα πιο αδίστακτα συμφέροντα. Και βέβαια η ύπαρξη αυτών των μυστικοσυμβούλων που αντιπροσωπεύουν αυτά τα συμφέροντα, φυσικά και δεν αθωώνει τους προέδρους των κομμάτων. Το αντίθετο μάλιστα.
Ο αντικειμενικός στόχος αυτών των ΜΜΕ, και των διαδικτυακών μέσων, είναι να θέσουν τον Σαμαρά και πάλι στο απυρόβλητο της κριτικής της λαϊκής βάσης της ΝΔ και του λαού. Ρίχνοντας τις “ευθύνες” στους “άλλους”.
Διότι φυσικά ο κ. Σαμαράς είναι πολύτιμο κεφάλαιο, με την “αντι-μνημονιακή” πολιτική που εισηγήθηκε και ασκεί. Ενα πολύτιμο κεφάλαιο για την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία των χρηματο-τραπεζιτών και των πλουτοκρατών. Ενα ανάχωμα που κράτησε με νύχια και με δόντια τις λαϊκές απαιτήσεις και την λαϊκή οργή μέσα σε διαχειρίσιμα για το καθεστώς πλαίσια. Πολύτιμη υπηρεσία προς το τοκογλυφικό καθεστώς πράγματι.
Η πολιτική, οι θέσεις, οι κινήσεις και οι χειρισμοί της ηγεσίας της ΝΔ, και του προέδρου της, ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ. Οχι τώρα. Εδώ και ενάμισυ χρόνο. Τα γράφουμε και τα ξαναγράφουμε.
Ιδού μερικές σχετικές αναρτήσεις στον Αναρμόδιο
  • (25-1-2011) Η ΝΔ ασκεί χλιαρή αντιπολίτευση γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί στα συμφέροντα που και η ίδια ως κόμμα εκπροσωπεί και τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί καλύτερα το ΠαΣοΚ
  • (26-1-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είπε “όχι” στο Μνημόνιο μόνο για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής και στην ουσία συμφωνεί πολιτικά με την λογική των μέτρων και του Μνημονίου.
  • (11-2-2011) Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί νόμιμα να ανατρέψει την κυβέρνηση με ένα φύσημα, αλλά δεν το κάνει.
  • (14-2-2011) “Ποτέ δεν είπαμε εμείς (η ΝΔ) οτι θα αμφισβητήσουμε τις υποχρεώσεις της χώρας που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση μέσω της υπογραφής του Μνημονίου”
  • (5-3-2011) Το ΠαΣοΚ δεν θα μπορεί σε λίγο να κυβερνήσει, η ΝΔ δεν θέλει, κι έτσι η συγκυβέρνηση των δύο γίνεται ελκυστική για τις δύο ηγεσίες.
  • (9-4-2011) Η ΝΔ δεν έχει καμμιά μεγάλη διαφορά από το ΠαΣοΚ, εκτός από την “αντι-μνημονιακή” της στάση, που κι αυτήν αν θέλουμε την πιστεύουμε.
  • (4-5-2011) Η αξ. αντιπολίτευση ετοιμάζει “Ζάππειο” όπου θα μας παρουσιάσει το σχέδιό της για αποπληρωμή του Μνημονίου, όταν όλη η ελλάδα παρακολούθησε από την τηλεόραση την απόδειξη για την προμελέτη της παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ.
  • (5-5-2011) Αταλάντευτη η ΝΔ, τα χώνει στον πρωθυπουργό που έφερε δολίως το ΔΝΤ, και για το ΔΝΤ κουβέντα (τι καλό το ΔΝΤ!). Αν κι αυτό δεν είναι μεθόδευση…
  • (13-5-2011) Αν το Ζάππειο 2 ήταν σχεδιασμένο να έχει ως κύριο αποδέκτη τον ελληνικό λαό, θα περιείχε άλλες θέσεις και άλλες προτάσεις. Αν ήταν σχεδιασμένο να ανατρέψει την μνημονιακή πολιτική θα περιείχε διαφορετικό κάλεσμα.
  • (28-9-2011) Η ηγεσία της ΝΔ είναι η ρεζέρβα των τοκογλύφων (και ο λαός το γνωρίζει) και των ξένων επικυρίαρχων της χώρας μας
Μην ακούτε κανέναν. Οι ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων είναι συνέταιροι. Ο ένας κάνει την βρώμικη δουλειά και ο άλλος κάνει πως …αντιστέκεται. Μόνο και μόνο για να κρατούν τον λαό σε ύπνωση και αδράνεια. Είναι παιχνίδι στις πλάτες του λαού και της χώρας παίζουν. Από την αρχή.
Θραξ Αναρμόδιος
olympia.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

11/11/11 Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΚΑΘΥΔΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ΄; ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. ΑΝ ΠΕΡΑΣΗ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΖΕΙ ΤΗΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ . ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΝΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ 17/11/11 ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΡΩΜΟΧΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ. ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΕΓΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΧΕΡΗ ΧΕΡΗ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΜΠΡΑΤΣΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΝΤΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑΤΙ 300 ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΗ 17/11/11 ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .ΣΤΙΣ 16:15 ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΕΛΟΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΩΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ . ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ . ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ 17/11/11 χ.ν.