Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Ιερώνυμου - Λίμπερμαν στη σκιά των δηλώσεων Πειραιώς


 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο αναμένεται να έχει ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος του Ισραήλ κ. Α. Λίμπερμαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς θα πραγματοποιηθεί στην σκιά των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά των εβραίων και των σιωνιστικών κινημάτων.

Πάντως σήμερα η Ιερά Σύνοδος ..........



αναμένεται να απαντήσει στην επιστολή του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος το οποίο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για τις απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Ορισμένοι απο τους 12 ιεράρχες που συμμετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο εκτιμούν οτι θα πρέπει να εκδοθεί ανακοινωθέν με το οποίο θα λαμβάνονται αποστάσεις απο τις απόψεις του κ. Σεραφείμ.

Άλλοι ωστόσο αρχιερείς δηλώνουν οτι θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα ορισμένοι μόνον παράγραφοι της απαντητικής επιστολής που θα στείλει η Ιερά Σύνοδος στο Ισραηλιτικό Συμβούλιο για να μην δοθεί διάσταση στο ζήτημα.

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός οτι ορισμένοι ιεράρχες στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους μπορεί να δηλώνουν ότι δεν συμφωνούν με τις απόψεις του ιεράρχη όμως δεν κρύβουν και τον προβληματισμό τους για το γεγονός οτι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος επενέβη στο ζήτημα και τις καταδίκασε, εμπλεκόμενος στο εσωτερικό, όπως υποστηρίζουν, της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έχουν διεξαχθεί δήλωσε οτι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη των όσων έχει πει και δεν ζητάει την κάλυψη της Συνόδου ενώ παρουσίασε και τις απόψεις του καθώς είναι μέλος της 12μελούς Ιεράς Συνόδου.

Στο μεταξύ πολλά κυβερνητικά στελέχη είναι προβληματισμένα με τις δηλώσεις του ο κ. Σεραφείμ τόσο έναντι των εβραίων όσο και έναντι των μουσουλμάνων και τα προβλήματα που αυτές προκαλούν.

ΠΗΓΗ: ΡΟΜΦΑΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ:
ΣΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ κ. ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΔΕΝ "ΑΦΗΝΕΙ" ΤΙΠΟΤΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ;
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ......ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ...!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ
ΧΑΙΡΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑ.....ΧΑΙΡΕ......!

DIADIM