Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ ΠΗΘΙΚΑΝΘΡΩΠΟΙ “ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…


Καταλάβατε γιατί ψηφίζουν φασιστικού τύπου μνημόνια με τέτοια ευκολία τα πολιτικάντικα απολιθώματα; Και τα θεωρούν κι’ όλας “φιλελεύθερα”! Ανίκανοι και επικίνδυνοι να φέρουν έστω και ένα Ευρώ στην Ελλάδα… Να δημιουργήσουν έστω και το... παραμικρό έσοδο τα οθωμανικής πρακτικής άσχετα ασπόνδυλα του χαρατσιού και της αδυσώπητης φορολογίας…

ΣΕΚΑΠ> Έφυγαν τρέχοντας οι Ινδοί!..


Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο σε σχόλιό του με τον τίτλο «Live your investment in Greece (!)» εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση για την οδυνηρή εξέλιξη της πρώτης – ιστορικής – προσπάθειας Ινδικής εταιρίας να επενδύσει στη χώρα μας.
Η Αγροτική Τράπεζα με ανακοίνωσή της ενημέρωσε αναφέρει , ότι η Ινδική εταιρία Bommidala απέσυρε τη προσφορά της για την αγορά της Ελληνικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ενώ το επιμελητήριο απαντά στις εξής ερωτήσεις:
Πόσα έχασε η Ελλάδα;
Περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του 50% της εταιρίας και επιπλέον 17 εκατομμύρια ευρώ επενδύσεις. Επίσης στη συμφωνία προβλεπόταν η διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων των εργαζομένων αλλά και η δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας (!).
Και γιατί ναυάγησε η Ινδική επένδυση;
Γιατί ξαφνικά απεκαλύφθη ότι η ΣΕΚΑΠ είχε και άλλα πολλά χρέη, 10 εκατομμύρια ευρώ περίπου σε φόρους, που η Ελληνική πλευρά τους τα απέκρυψε. Επιπρόσθετα, η ΣΕΚΑΠ χρωστούσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ φόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το αποτυχημένο της άνοιγμα στην Αμερικανική αγορά πριν από 14 χρόνια.
Είναι σαφές, ότι, εάν η Bommidalaαγόραζε τη ΣΕΚΑΠ αμέσως το Αμερικανικό δημόσιο θα κάτεσχε περιουσιακά στοιχεία της, αφού η Ινδική εταιρία έχει μεγάλες επενδύσεις στην Αμερική.

Το Ελληνο-ινδικό επιμελητήριο σημειώνει ότι τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, τις επενδύσεις, την ώρα που διανύει την πλέον υφεσιακή περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και προπαντός την ποιότητα ζωής των πολιτών, οι αρμόδιοι παράγοντες της πολιτείας εξακολουθούν να χειρίζονται το λιγότερο με ερασιτεχνισμό τα ζητήματα της ανάπτυξης.
Είναι οι επιλογές τους και τα μέτρα που λαμβάνουν, υπεύθυνα για αυτή την κατάσταση. Αν κάτι χρειαζόμαστε σήμερα είναι η αξιοπιστία. Και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της μέχρι στιγμής ειδησεογραφίας, δεν τη διαθέτουν. Κάποτε θα αντιληφθούν ότι οι επενδυτές δεν είναι υποψήφια θύματα αλλά μελλοντικοί συνεργάτες και εταίροι στην κοινή προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.