Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Δημήτρης Καζάκης Μέρος 1ο Επιστορφή στην Δραχμή συνέπειες Απαντήσεις


Δείτε το βίντεο...




9 σχόλια:

Σιγαλας Μακαριος είπε...

ευγε Καζάκη...

Heavy metal ρε μουνια!!!! είπε...

απο την μια εχουμε τον καζακη που λεει οτι η επιστροφη στην δραχμη με μια σειρα αλλων μετρων θα μας σωσει και απο την αλλη εχουμε ολους τους αλλους οικονομολογους που εχω ακουσει οτι δεν ειμαστε ετοιμοι και κατι τετοιο ειναι καταστροφικο και θα μας γυρισει πισω οικονομικα και γεωπολιτικα στην ελλαδα του 1944.παντως τα νουμερα δεν βγαινουν και ειναι τετοια η δυναμικη του χρεους που αν οι ξεφτιλισμενοι δεν κανουν λογιστικο ελεγχο και να διαγραψουν ενα μερος δεν βγαινει οσα μετρα φορολογικα να παρει οσες ΔΕΚΟ να ιδιωτικοποιησει.το δεκεμβριο οι ανεργοι θα φτασουν το ενα εκατομμυριο,οι περισσοτεροι ανεργοι των τελευταιων 60 ετων.παιδες συγνωμη αλλα την πουτσισαμε!

iapetos είπε...

καλά τα λέει πως τα πας μπροστά όταν δεν μπορείς να κόψεις νόμισμα, μας το έχουν απαγορεύσει με το ευρώ με αυτό το ξενικό νόμισμα, μόνο με την δραχμή μπορούμε να βγούμε από την κρίση όπως έγινε και στο παρελθόν, όπως έκανε η Αμερική έκοψε δολάρια για να στηρίξει την οικονομίας. Τώρα όλοι αυτοί οι καθηγητές οικονομολόγοι πανεπιστημίου το 99% από αυτούς είναι επίσης και σύμβουλοι στης τράπεζες και σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Ανώνυμος είπε...

απο ο,τι ακουγεται η αμερικανικη οικονομια ειναι ενα βημα πριν να πεσει στον γκρεμο. οταν το κανει και το τελευταιο βημα η αξια του ευρω θα ανεβει τοσο πολυ που για να την εξισοροπησει η ΕΚΤ θα αρχισει να κοβει ευρω με το τσουβαλι πραγμα που σημαινει οτι οσες χωρες ειναι στο ευρω θα χεστουν στο ταληρο. αραγε μας συμφερει να βγουμε απο το ευρω; αραγε ο κυριος Καζακης ειναι τοσο πατριωτης η απλα εξυπηρετει τα συμφεροντα των αμερικανων που θελουν να ριξουν την αξια του ευρω με καθε τροπο

Ανώνυμος είπε...

Στον 1.59
Ο Καζακης στην ομιλια του στην Α.Τουμπα ειπε, οτι οι Αμερικανοι θελουν να συνεχισει να υπαρχει το ευρω, γιατι ετσι θα συνεχισει να υπαρχει και το δολλαριο. Καταρευση ευρω σημαινει και καταρευση δολλαριου και γι αυτο εχουν ηδη προτεινει πρωτοι, και οχι ο Καρατζαφερης προχθες, την ταυτοχρονη χρηση δυο νομισματων στην Ελλαδα και αργοτερα και στις αλλες χρεοκοπημενες χωρες. Ετσι διασφαλιζεται η μη καταρευση του ευρω και κατα συνεπεια και του δολλαριου.

Ανώνυμος είπε...

παπαριες καμαρωτες η καταρευση του δολαριου ειναι ζητημα ελαχιστου χρονου

Ανώνυμος είπε...

ριξε μια ματια κι εδω αν εχεις χρονο http://www.antinews.gr/2011/06/05/104624/

Ανώνυμος είπε...

Οι Αμερικανοί δεν θέλουν την κατάρρευση της Ελλάδος. Θέλουν ένα Ευρωνόμισμα για τις χώρες του Νότου που θα είναι υποβαθμισμένο. Για τα P.I.G.S δηλαδή. Ο Καρατζαφέρης έκανε απλώς αναπαραγωγή της σκέψης τους...
Το γιατί το αφήνω στην κρίση σας...!

East είπε...

Το νόμισμα πρέπει να έχει αντίκρισμα, είτε σε χρυσό, είτε άλλο(παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, κτλ).

Το πρόβλημά μας είναι ότι καταναλώναμε χωρίς να παράγουμε. Από την άλλη, δεν είχαμε την ισχύ της Δύσης(η οποία ελέγχει τον μισό πλανήτη, τα πετρέλαια, κτλ) ώστε να μπορούμε να τυπώνουμε νόμισμα και να ζούμε χωρίς να παράγουμε.

Αν τώρα επιστρέψουμε στην δραχμή, η δραχμή θα υποτιμηθεί και όλοι θα φτωχύνουμε.

Πρέπει να αυξήσουμε δραστικά την παραγωγή.

Αν το κάνουμε αυτό, και έχουμε ισχυρή οικονομία, τότε μπορούμε να επανέλθουμε στην δραχμή, και τότε η δραχμή θα είναι ισχυρό νόμισμα.

Αν θέλουμε άμεσα να επιστρέψουμε στην δραχμή, τότε θα πρέπει να κόψουμε χρυσή δραχμή.

Πιθανόν έχουμε δεσμεύσει τον χρυσό της Ελλάδας για να πάρουμε ευρώ(όταν υιοθετήσαμε το ευρώ). Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση που δεν υπάρχουν αποθέματα, το κράτος μπορεί να κόψει χρυσή δραχμή και να την πουλάει(βγάζωντας και κέρδος) σε όποιον θέλει να αγοράσει(εντός ή εκτός Ελλάδας).

Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε δραστική αύξηση της παραγωγής και κρατικοποιήσεις.