Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Θέλουν 400 βουλευτές και κάθε 5 χρόνια εκλογές με αποδυνάμωση μικρών κομμάτων!!!!

Απίστευτοι και πολιτικά θρασείς άνθρωποι. Δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Αντί να πάνε σε πιο δημοκρατικές διαδικασίες και να δώσουν περισσότερη εξουσία στους πολίτες, απεναντίας σκέπτονται να...
κάνουν το πολιτικό σύστημα ακόμα πιο υπερσυγκεντρωτικό με το λαό εντελώς στη γωνία, χωρίς καμία πλέον αρμοδιότητα, ούτε καν της δυνατότητας παρέμβασης μέσω των εκλογών.  Διαβάστε το πιο κάτω άρθρο που αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα staparaskinia, από την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, κυρίως για την ΝΔ που επεξεργάζεται τέτοιες αντιδημοκρατικές απόψεις, αλλά νομίζουμε ότι και το ΠΑΣΟΚ με την “δημοκρατική” εκλογή του ενός υποψηφίου, δεν πάει πίσω…

Το άρθρο έχει ως εξής:

“Αλλάζει το σύνταγμα μετά τη συγκρότηση της νέας βουλής με πρωτοβουλία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 5ετής θητεία, αύξηση βουλευτών και…. μεγαλύτερη δύναμη στα 2 πρώτα κόμματα εις βάρος των μικροτέρων οι αλλαγές.

Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές περνά και μέσα από τη διαδικασία αναθεώρησης…. του Συντάγματος, η οποία είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη συγκρότηση της νέας Βουλής με πρωτοβουλία των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Ηδη από τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας – το παλαιότερο think tank – που λειτουργεί στην Ελλάδα και πρόσκειται στη ΝΔ θα αναρτήσει στον διαδικτυακό ιστότοπό του 20 προτάσεις για την τροποποίηση του Συντάγματος που αναφέρονται στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», στις αλλαγές αυτές συμφωνεί η ηγεσία της ΝΔ αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής και αναμένεται να κυριαρχήσουν στον διάλογο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις εκλογές. Μεταξύ των προτάσεων αυτών περιλαμβάνονται:

Αυστηρά 5ετής κοινοβουλευτική θητεία

Προτείνεται σταθερή κοινοβουλευτική θητεία με διάλυση της Βουλής μόνον εφόσον το εγκρίνουν τα 2/3 των μελών του Κοινοβουλίου, κατά τα πρότυπα της ρύθμισης που εισήχθη πρόσφατα και στο βρετανικό κοινοβούλιο. Κατά πάσα πιθανότητα, η θητεία που θα προταθεί θα είναι πενταετής. Εχει επίσης προταθεί, αν κατά τη διάρκεια της πενταετίας προκηρυχθούν για οποιονδήποτε λόγο πρόωρες εκλογές, η κυβέρνηση που θα προκύψει από αυτές να έχει θητεία μόνο για το υπόλοιπο της πενταετίας.

Εποικοδομητική πρόταση δυσπιστίας

Κατά το γερμανικό πρότυπο, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης (άρθρο 34, παρ. 2 του ισχύοντος Συντάγματος) προτείνεται να κατατίθεται μόνο αν περιλαμβάνει πρόταση νέου πρωθυπουργού.

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Προτείνονται αλλαγές έτσι ώστε να καθίσταται δυνατή η εκλογή Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών ή η παράταση της θητείας του απερχόμενου προέδρου, π.χ. για ένα έτος, με απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Επαναφορά της ενισχυμένης αναλογικής

Οπως αναφέρει η πρόταση του ΚΠΕΕ, «οι πρόσφατοι εκλογικοί νόμοι (από τη δεκαετία του ’90 και μετά) έχουν νοθεύσει την αρχική φιλοσοφία της ενισχυμένης αναλογικής, αφού ενισχύουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του πρώτου κόμματος σχεδόν αποκλειστικά εις βάρος του δευτέρου και όχι των μικροτέρων. Αυτό αποτελεί παράγοντα αστάθειας του κομματικού συστήματος. Πρέπει ως εκ τούτου να εξετασθεί η αποκατάσταση της αρχικής λειτουργίας των εκλογικών συστημάτων αυτού του τύπου που, σε μια προσπάθεια δημιουργίας σταθερών μεγάλων κομμάτων με κυβερνητική προοπτική, ευνοεί όχι μόνο το πρώτο αλλά όλα τα μεγάλα κόμματα εις βάρος των μικρών κομμάτων (τα οποία γίνονται αντιληπτά ως οιονεί κόμματα διαμαρτυρίας ή των άκρων).

Αύξηση του αριθμού των βουλευτών

Σε αντίθεση με τις προτάσεις βουλευτών και κομμάτων για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, το ΚΠΕΕ προτείνει αύξησή τους με την αιτιολογία ότι θα αυξανόταν η εκπροσώπηση απομακρυσμένων περιοχών και θα μειωνόταν η εξάρτηση των πολιτικών από τα ΜΜΕ”.

ΤΟ ΒΗΜΑ
 Από:   staparaskinia
Πέτρος Χασάπης

8 σχόλια:

  1. 1000 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ 2000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oxi 2000 Ευρω , τον κατωτατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Καρατζαφερης, Μπακογιαννη: τα παιδια των γερμανων, της Μερκελ, του 4ου Ραιχ... Μαζι ψηφιζουν ξεπουλημα της χωρας, μνημονια και δανειακες συμβασεις... Φτιαξαν 1 κομμα με επικεφαλη τον αντυσυνταγματικο-μαριονετα-goldman sachs-Λουκα Παπαδημο...

    Ψαχνουν τροπους και λυσεις μαζι παρεα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γιατι αρχισε η κατρακυλα τους:
    Οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πριν ψηφισουν τα μνημονια και τις συμβασεις με τους δανειστες-ευρωπαιους γνωριζαν οτι θα πεφταν τοσο πολυ... τι νομιζετε αυτοι δεν ξερουν οτι αυτα που ψηφισαν ειναι καταστροφικα για την χωρα και τους πολιτες? απλα τους πιεζουν οι Ευρωπαιοι (απο πληροφοριες ακουστηκε οτι μεχρι και απειλες δεχτηκανε για την οικογενεια τους και τα παιδια τους)... Οποτε σε συνεργασια με τους ευρωπαιους και γνωριζοντας και οι 2 τους οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα σβηναν (το ΠΑΣΟΚ οπως φαινεται στις δημοσκπησεις 6% παιρνει και η ΝΔ 13%) δημιουργησαν νεα κομματα, πολλες μετακινησεις βουλευτων απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στα νεα αυτα κομματα.... δημιουργηθηκαν πολλα κομματα για να διερεθει ο κοσμος... Οπως ειδαμε προσφατα στις δημοσκοπησεις 10 κομματα μπαινουν στην βουλη... Εχουμε το κομμα του Καμμενου, του Καζακη, της Μπακογιαννη, του Κουβελη, την Χρυση Αυγη, την ΑΝΤΑΡΣΙΑ και αλλα πολλα νεα κομματα και καποια που υπηρχαν και αναδειχθηκαν τωρα... ο κοσμος δεν ξερει τι του γινεται...
    Θα σας πω εγω τι γινεται... Ολα αυτα τα κομματα αμα ψαξετε τις θεσεις του καθενος κομματος ΟΛΑ ειναι υπερ της Ευρωπαικης Ενωσης και του ευρω...(εκτος το ΕΠΑΜ του Καζακη). Δηλαδη αυτο τι σημαινει? Οτι τα κομματα εχουν αυτο το κοινο... Αυτα που περασαν οι Ευρωπαιοι (μνημονια, συμβασεις κ.τ.λ. για να εξαγορασουν τα παντα στη χωρα μας και να μας ελεγχουν) θελουν να ισχυουν για δεκαετιες στην Ελλαδα... Αφου τα φιλαρακια τους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυσκολα θα ξανα κυβερνησουν, δημιουργηθηκαν νεα κομματα με τις ιδιες θεσεις... Αλλωστε τελειωσε η αποστολη που ειχαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφου πλεον μπηκαμε στο ΔΝΤ, ψηφισηκαν τα μνημονια, δανειακη συμβαση και psi και σε λιγο θα χασουμε και την εθνικη μας κυριαρχια... Τελειωσε η αποστολη τους.

    Οι ευρωπαιοι αυτο που φοβουνται ειναι να μην βγει καποιος πολιτικος με παπαρια που θα τους πεταξει ολους εξω απ τη χωρα, κι αυτους και τα χρεη τους και θα βγει απο Ε.Ε. και ευρω... αυτο φοβουνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καταρχην δεν πρεπει να υπαρχουν βουλευτες, διοτι ο κοινοβουλευτισμος δεν εχει καμια σχεση με την δημοκρατια. αν ομως υπαρχουν δεν πρεπει να αμοιβονται ουτε με ενα σεντσι και φυσικα τα εισοδηματα τους να υποκεινται σε πληρη ελεγχο για να μην τα παιρνουν απο τους επιχειρηματιες... και τοτε να δουμε ποσοι θα θελουν να γινουν βουλευτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω και ο ολος ο λαος προτεινουμε να μην ξανα δωσουν εκλογικη συμμετοχη, να μην ξανα μπουν στην Βουλη και να εξαφανισουν απο παντου αυτοι που ψηφισαν τα μνημονια (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,Καρατζαφερης και Μπακογιαννη)...και να μπουνε νεα κομματα στην βουλη (Καμμενος, Καζακης, Χρυση Αυγη κ.τ.λ.).

    Αν νοιαζεστε για το καλο της Ελλαδος εξαφανιστειτε απο μπροστα μας... Η πολιτικη θελει νεα παιδια ανεξαρτητα απο κομματα και παραταξεις... ουτε δεξιοι, ουτε κεντρόοι, ουτε αριστεροι δεν υπαρχουν πλεον...
    Απ την μια πλευρα υπαρχουν οι κλεφτες, οι προδοτες οι μνημονιακοι, αυτοι δηλαδη που ειναι υπερ της Ε.Ε. και του ευρω και απ την αλλη πλευρα αυτοι που ειναι αντι-μνημονιακοι, κατα της Ε.Ε. και του ευρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξυπνάτε έρχεται Χουντάρα.
    Μερικοί παλαιοχουντικοί ονειρεύονταν χρόνια τώρα τα τανκς να ξανακατεβαίνουν στους δρόμους και να κυνηγάνε κομμουνιστές, τώρα το όνειρο τους γίνεται πραγματικότητα, μόνο που μαζί με τους κομμουνιστές τα τανκς θα κυνηγάνε και τους ίδιους και γενικά οποιονδήποτε ιθαγενή πολίτη κάνει το λάθος να παραμένει πατριώτης ( δε μιλάμε για εθνικιστής, εκεί προβλέπεται θάνατος δια βασανηστηρίων).
    Σοβαρά τώρα, έρχεται χουντάρα με κοινοβουλευτικό μανδύα. Μετά τις εκλογές όπου θα προκύψει "ακράια" βουλή, θα επικαλεστούν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ίσως και με θερμό επεισόδιο με τους τούρκους και θα επιβάλουν στρατιωτικό νόμο με κοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφείας (πασοκ, νδ, καρατζαφέρη, κουβέλη, μπακογιάννη αν μπει, οικολόγων αν μπουν) με πρωθυπουργό Παπαδήμο και ενισχύσης Ευρωπαϊκής αστυνομίας για να καταστείλουν τον λαό. Η μεσαία και κάτω περιουσία θα εξαφανιστεί.
    Θα ψηφίσουν νόμους για λαθρομετανάστες που θα λεν:
    1) "Απο δω και στο εξης, όποιος παράνομος περνάει τα σύνορα της χώρας, θα απελάυνεται αμέσως. Το κράτος δεν αντέχει περρισότερους"
    Οι μικροαστοί θα ενθουσιαστούν ΑΡΧΙΚΑ με το παραπάνω νόμο. Η Αριστερά θα αρχίσει να τσιρίζει για "Νταχάου", "Αουσβιτς" κτλ δίνοντας στους μικροαστους την εντύπωση πως: "για να φωνάζουν οι λαθρολαγνοι αριστεροί, ο νόμος πρέπει να είναι πολύ καλός. Άρχισαν να διορθώνονται έστω αργά". Αυτό θα είναι το πρώτο σκέλος του νόμου που ως στόχο θα έχει τον αντιπερισπασμό και την συγκατάθεση της μάζας.
    Το μυστικό όμως που κανείς δεν θα διακρίνει στην αρχή είναι οτι δεν θα εφαρμοστεί καν, διότι μόλις ο χ πακιστανός θα μπαίνει στην Ελλάδα, πως θα μπορεί να ξεχωρίζουν οι αρχές εαν ήταν εδώ απο πριν ή απο μετά την ψήφιση του νόμου; Οι ΜΚΟ θα φροντίζουν να προμηθεύουν όλους χαρτιά οτι είναι στην Ελλάδα απο πριν την ψήφιση του "σκληρού" νόμου.
    2) " Επειδή είναι αδύνατη η αφομοίωση των ήδη υπαρχόντων μεταναστών σε συνθήκες γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθηνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα), θα τους ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΓΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ ΖΩΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ"
    Με το παραπάνω ΜΕΓΚΑ ΚΟΛΠΟ Ή ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ, θα πετύχουν πολλαπλούς στόχους:
    α) Θα στρέψουν τους πολίτες των μεγάλων αστικών κέντρων εναντίων που θα είναι υπέρ του νόμου γιατί " όλα αυτά τα χρόνια εμείς τα τραβάμε όλα.." εναντίων των επαρχιωτών που θα είναι κατά.
    β) Θα αφελληνιστεί η άδεια ύπαιθρος με αποτέλεσμα να μπουν σε ισχύ τα σχέδια διαμελισμού της χώρας. Τώρα η επαρχία είναι ακόμα σχετικά αμιγής εθνικά και δε μπορούν να παίξουν μπάλα π.χ. στη Μακεδονία. Ακόμα και στην Θράκη οι Μουσουλμάνοι είναι 35% Ξάνθη, 60% Κομοτηνή, 10% Έβρο, ούτε εκεί μπορεί να γίνει Κόσοβο με τέτοια ποσοστά, πρέπει να ρίξουμε μαι ενεσούλα Πακιστανών να φτάσουν σύνολο 60 - 70%, Κρήτη και αλλού..
    γ) Θα εδραιωθεί το καθεστώς καθώς οι εθνότητες θα στραφούν η μια εναντίων της άλλης. Διαίρει και βασίλευε.
    δ) Θα ξεπουληθεί η Ελλάδα χωρίς αντίδραση. Οι νέοι "Ελληνες" δεν θα χουν πρόβλημα αρκεί να τρων ένα κομμάτι ψωμί, οι δε παλαιοί το μόνο που θα σκέφτονται είναι το πως θα ξεφορτωθού τους "νέους" γείτονες.
    ε) Το κόμματα του καθεστώτος θα αποκτήσουν νέα πελατία.
    στ) Η εναπομείνασα Ελλάδα θα γίνει επαρχία της Τουρκίας χωρίς μεγάλες αντιδράσεις.

    Το πρόπλασμα για τα παραπάνω υπάρχουν, τα είχε βάλει μπρός ο Γιωργάκης, τα άφησαν στη μέση όμως γιατί ο κόσμος βράζει, μόλις γίνουν οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και έπειτα η ΕΥΡΩΧΟΥΝΤΑ, θα μπεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαμελισμού και υποδουλώσεως ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Αυτά θα τα δείτε - δούμε όλοι πολύ πιο νωρίς απο όσο περιμένουμε. Οχι σε 1 - 2 χρόνια, αλλα σε 5 - 6 μήνες.
    Τελείωσαν με το αναισθητικό που μας δίναν 30 χρόνια, τώρα έφτασε η ώρα για το μαχαίρι ή μάλλον καλύτερα το πριόνι. Όποιος έχει ακόμα τις αισθήσεις του γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει απο δω και στο εξής....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και γιατί να μην μειώσουν τους βουλευτές των Αθηνών και των άλλων μεγάλων πόλεων ωστε να έχει περισσότερη φωνή η απομακρυσμένη Ελλαδα;Πλακα μας κάνουν ρε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1000 βολευτές χωρίς εκλογές και για πάντα με δικαίωμα prima nocta σε κάθε θηλυκιά νύφη κατα τα χριστιανικάμεσαιωνικά πρότυπα και με δικαίωμα επίσχεσης των περιουσιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή