Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η Αλβανία επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορα στα 12 ναυτικά μίλια...

...με σχέδιο νόμου στη Βουλή!

Με αυτό το άκρως παραστατικό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η αλβανική εφημερίδα Shekulli, το οποίο αναπαριστά τον "Ελληνικό κίνδυνο" στο νότο της Αλβανίας.

Η ίδια εφημερίδα είχε ασχοληθεί και παλαιότεραμε το ζήτημα της απουσίας νόμου για τα σύνορα της...
Αλβανίας και μάλιστα, με το ίδιος ακριβώς πρωτοσέλιδο. Όπως είχε δημοσιοποιηθεί τότε, οι παλιοί νόμοι που καθόριζαν επακριβώς τα σύνορα της χώρας καταργήθηκαν με τον νεότερο νόμο, έτσι ο νόμος του 2008 κατάργησε όλους τους προηγούμενους νόμους (1970, 1976,1980 και 2001), όμως στον συγκεκριμένο δεν γίνεται καμία αναφορά στα όρια του Αλβανικού κράτους.

Η εφημερίδα επαναφέρει το ζήτημα με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατεβάζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, για την αλλαγή του νόμου 9861/2008 "Για την εποπτεία και τον έλεγχό των συνόρων του κράτους", πρωτοβουλία την οποία φέρεται να υπογράφει ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΚ, Gramoz Ruçi, γνωστός για τους "αγώνες" του κατά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, η Αλβανία οριοθετεί τα σύνορά της βάση των διεθνών συνθηκών που έχει αποδεχθεί καθώς και διμερείς και πολυμερείς συνθήκες που έχουν εγκριθεί από το κοινοβούλιο, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η πρόθεση των εμπνευστών της τροπολογίας για μονομερή οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στα 12 ναυτικά μίλια, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στο ήδη ανενεργό, σύμφωνο Ελλάδας-Αλβανίας για τα "θαλάσσια σύνορα". [Εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, (τουλάχιστον όχι τόσο απλοϊκά) αν σκεφτεί κανείς ότι η απόσταση ανάμεσα στην Κέρκυρα και τα Εξαμίλια (Αγ. Σαράντα) είναι μικρότερη των 6 ναυτικών μιλίων].


Πηγή

9 σχόλια:

  1. e re poutsa pou tha fate kolloellines gamo tin ortodoxia paliorastistes mounakia tha sas gamisoume...sas gamame tora 20xronia kai sas aresei o poutso mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα ρε βρωμιαρη πουστοαλβανε να μας γαμησεις.λιγδιαρηδες γαμω τη σκατορατσα σας!χορτασατε ψωμι στην ελλαδα και βγαζετε και γλωσσα καριολια!ελα να μας τα πεις απο κοντα αυτα ρε πουστρα.ελα να σε βγαλω το λαρυγγι βρωμιαρη απλυτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΠΟΥ ΠΗΔΑΓΕΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΦΑΣ ΨΩΡΙΑΡΗ....ΚΑΙ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΡΑΧΑΝΑ.....ΝΑΙ ΓΑΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΓΑΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟ....ΛΙΓΟΥΡΗ ΘΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πουτσα που θα φατε κωλοαλβανακια δεν την φανταζεσται....Γαμω την πιστη σας και τα καζανοκέφαλά σας μαλακες αγραματοι που δεν ξερετε τι σας γινεται...ελατε να μας κλασετε τα αρχιδια....Ο.Υ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παλιοβρωμιαρη 6.09 αφου εχεις την αντιληψη αυτη για εμας για πιο λογο εισαι ακομα εδω και δεν φευγεις για την πατριδα σου.Μηπως νομιζεις οτι θα μας λειψεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλβανέ τράβα στο λαγούμι σου βρωμόζωο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαζεψε την προβατίσια φάτσα σου και τα πεταχτά σου αυτιά και πούλο ... 20 χρονια σας γαμαμε στα χωράφια και στις οικοδομές μαλακες Αλβανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 6:09 χθες στην πλατεια ηταν ο πατερας σου και εκανε τσιμπουκια στους Ελληνες.

    ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ.
    ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή