Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τούρκοι προπαγανδίζουν ασύστολα, εμείς τι κάνουμε; Καλωσορίζουν τον “ δικό τους” Ηρακλή!


«Επιτέλους ο Ηρακλής επιστρέφει στην πατρίδα του», είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία αναφέρεται σε ένα ρωμαϊκό άγαλμα, ηλικίας 1.800 ετών, που αναπαριστά τον μυθικό Ηρακλή. Το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και εδώ και 40 περίπου χρόνια βρισκόταν στο Boston Museum των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο άρθρο, που αναφέρει ότι το άγαλμα επιστρέφει δικαιωματικά «στην...
πατρίδα του», παρατίθενται και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ertugrul Gunay στο πρακτορείο Anatolia, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιστροφή του αγάλματος και δήλωσε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για την επιστροφή έργων τέχνης που έχουν κλαπεί από τη χώρα». Σύμφωνα με τη Hurriyet, το άγαλμα είχε κλαπεί από την περιοχή των παραλίων πριν από 40 χρόνια και θα επιστρέψει στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο με το οποίο γυρνά από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τη συνήθη πρακτική των Τούρκων: Όταν η διεθνής κοινότητα δεν.. τους κάνει το χατίρι, καταφεύγουν στην προπαγάνδα. Ιδιαίτερα μετά την έναρξη των γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην Κύπρο, φαίνεται πως δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και επιτίθενται με όλους τους δυνατούς τρόπους στην Ελλάδα.
Πηγη 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OI TOURKOI EINE 1,60 ME TA XERIA PSHLA....OI PIO PSHLOI TOURKOI EINE "ELLHNOSPOROI" ARA KONTOPI8ARO....HRAKLHS?
AEI_SIKTIR RE TOURKOI POU LETE KAI ESEIS...
EAN O HRAKLHS EITAN TOURKOS ,TOTE EGW LEGWME APOSTOLOS PAULOS!!!
G Amelethtos

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια στους χριστιανούς "Έλληνες" πατριώτες που δεν αφήνουν την ελληνική ιστοριομυθολογία να πέσουν στα χέρια των αρχαιοκάπηλων γειτόνων μας...εν αντιθέσει για τα των ιουδαίων που σημασία δεν δίνουν εάν τα καταχραστούν οι άλλοι,οι ξένοι(!)...ΕΥΓΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΓΕ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

pragmati einai alhthia gyrizei sthn patrida toy thn ellada giati parolo pou menoyn moggoloi prosorina!!!!h mikra asia einai kai tha einai ellhnikh gh!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εαν τα παιδιά μας μάθαιναν την αρχαία Ελληνική γλώσσα,την αρχαία ιστορία όπως πραγματικά υπήρξε,δε πά να λέγανε.
Το θέμα είναι πώς τα παιδιά μας θα αντιπαραταχθούν με επιχειρήματα απέναντι σε αυτές τις γελοιότητες όταν δεν γνωρίζουν.
Ως πότε στον κόρφο της πατρίδας μας θα φωλιάζουν ηγέτες προδότες?
Και μόνο το γεγονός ότι όλοι διεκδικούν ένα κομάτι από το κατασπαραγμένο πτώμα της δείχνει την αξία της.
Που έλαχε σε ανάξιους απογόνους.
Είχε ένα ρεπορτάζ σήμερα (η ΝΕΤ στο δελτίο των 3.00 μ.μ αν δεν απατώμαι) για ένα σχολείο στο ΜΠρονξ των ΗΠΑ όπου διδάσκονται τα παιδιά Ελληνικά γιατί η καθηγήτρια τους θεώρησε ότι η γνώση απευθείας από την πηγή όλων των διδασκαλιών ,αρχών πασών των επιστημών είναι η καλύτερη μέθοδος για διαύγεια πνεύματος.
Πώς τα καταφέραμε να χαρίζουμε αυτά που μας είναι απαραίτητα για να επιβιώσουμε και που αν κατείχαμε δεν θα φτάναμε σε αυτό το χάλι,ένας θεός ξέρει.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για τον Ηρακλή να ρωτήσουνε τους Ισπανούς και για τις Ηράκλειες στήλες και για την αποικία εκεί που ιδρύθηκε από αυτόν,εάν ήξεραν ή μιλούσαν τουρκικά.