Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι απλώς κτηνάνθρωποι


«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;» «Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα...
της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση. Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο. Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν... εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε. «Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό. «Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ από enet
Πηγη 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γαμώ τους μπάτσους αλλά η φωτογραφία με το κοριτσάκι στο σύνταγμα που έπαιξε από χθες παντού για εμένα είναι ύποπτη από την στιγμή που είναι κόρη του Ηλία Βρεττάκου, αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ...
Πόσα παιδάκια που κλαίνε έχετε δει στο σύνταγμα τόσους μήνες; Γιατί αυτό συγκεκριμένα εξώφυλλο;

Ανώνυμος είπε...

Οτι γίνεται ενάντια στο "ΚΑΘΕΣΤΩΣ" σας φαίνετε "υποπτο" !!!!!!!!!!!!
Οτι ΚΑΝΕΙ ομως το "ΚΑΘΕΣΤΩΣ" ειναι όλα για να σωθει η χώρα,όλα αθώα και καλά ε?!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια ας μην ειμαστε στενόμυαλοι, δηλαδή τι είναι ψέματα οτι χτύπησαν στο ψαχνό κατ επανάληψη?
ε τώρα αν έτυχε να είναι του Βρεττάκου το παιδάκι τι να γίνει, έτυχε και αυτό

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και η εικόνα του παιδιού είναι σοκαριστική,αλλά τέτοιες και χειρότερες υπήρξαν την 21η Ιουλίου,με ανθρώπους ηλικιωμένους,νέους χωρίς κουκούλες και σακίδια.
Αλλά σκεφτείτε τί πλύση εγκεφάλου κάνουν στις δυνάμεις ασφαλείας,τί ένστικτα δολοφονικά καλλιεργούν που για ένα μισθό και μια σύνταξη δεν διστάζουν να τσακίσουν ότι βρεθεί στο διάβα τους.
Ποιοί?
Αυτοί που ορκίστηκαν να φυλάνε πίστη στην πατρίδα,υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους και που κουρέλιασαν και το σύνταγμα και τους νόμους.
Αυτοί που καρεκλώθηκαν στην βουλή που δεν είναι βουλή των βουλευτών αλλά των Ελλήνων και που πέφτει λόγος σε σκοτεινά παράκεντρα εξουσίας,αλλά όχι στους Ελληνες νόμιμους ιδιοκτήτες.
Οι Ελληνες είναι ανεπιθύμητοι εκεί.
Οι φιλοξενούμενοι εξεδίωξαν με νόμιμο αλλά μη ηθικό τρόπο τους ιδιοκτήτες αυτού του ιερού χώρου που φτιάχτηκε για πατριώτες,αλλά που τον οικειοποιήθηκαν οι εχθροί τους.

Ανώνυμος είπε...

Παραμύθια.
Υπάρχει ποτέ περίπτωση ένας εργατοπατέρας με τόσες γνώσεις και γνωριμίες να το πάθαινε αυτό, δηλαδή να του χτυπούσαν το παιδί και να μην πήγαινε να το δουν 3 τουλάχιστον ιατροδικαστές και να μην έχει κάνει μέχρι τώρα 40 μηνύσεις?

Ανώνυμος είπε...

ναι σιγά ! σιγά μην έβγαλε το παιδι του φόρα παρτίδα ! ε πρέπει να είναι ψυχικά άρρωστος και απάνθρωπος εάν το έκανε αυτό, !
Δεν τον γνωρίζω τον κύριο, αλλά πιστεύω οτι είναι αλήθεια αυτό που βλέπω

Ανώνυμος είπε...

Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία από μόνη της, οι άνθρωποι με τις πράξεις τους της δίνουν αξία.
Κάποιων ανθρώπων η ζωή δεν αξίζει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
Μην ξανακλάψετε λοιπόν για αυτούς και μην τους ανάψετε κανένα σκατοκαντήλι.

Ανώνυμος είπε...

το θεμα ειναι οτι οι μπατσοι εχουν αποφασισει σε ποιο στρατοπαιδο ανηκουν,σε αυτο των ανθελληνων προδοτων....ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ....ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ποσο ηλιθιος πρεπει να εισαι για να παρεις το παιδι σου σε διαδηλωση

GZofSparta είπε...

27 Σεπτεμβρίου 2011 7:00 μ.μ. ορθότατο σχόλιο κι εύστοχο.

Ανώνυμος είπε...

μλκες παίζει να είναι και μόντα η εικόνα,σωστός;

Ανώνυμος είπε...

Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των μπάτσων έχει γίνει πλέον όργανο του τραμπουκισμού της κυβέρνισης του φασιστικού σοσιαλιστικού κόμματος πασοκ, δεν είναι όλοι έτσι. Αλλά ζήτημα να είναι 10%.

Όσο για το παιδί, κακώς το είχε ο πατέρας του εκεί. Ξέρει πολύ καλά ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ οτι ήσυχες διαμαρτυρίες δεν υπάρχουν πλεόν. Υπο τις παρούσες συνθήκες είναι αδιονόητη η ανευθυνότητα του πατερα, και το μόνο που μπορεί καποιος να υποθέσει είναι ότι πήγε να εκβίασει καταστάσεις καθώς και την ανοχή των μπάτσων. Θα έπρεπε να ξέρει ότι πλέον αυτοί δεν υπηρετουν το κράτος και την ασφάλεια των πολιτών, αλλα την τρομοκρατία της κυβέρνισης. Ειναι αδίστακτοι ακόμα και σε ανύμπορους. Έτσι άνοιξαν και το κεφάλι το παιδιού στις πρώτες διαμαρτυρίες.

Θα έρθει η ώρα που θα το πληρώσουν όλοι.