Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Τα "100α ΕΠΙΚΑΙΡΑ" αποκαλύπτουν


Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» συμπληρώνουν αισίως 100 τεύχη. Από το 1ο τεύχος μέχρι το 100ο προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στην ανάγκη του αναγνωστικού κοινού για έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση μέσα από άρθρα, ρεπορτάζ και αναλύσεις.

Η επανακυκλοφορία του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» συνέπεσε με μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο εκδότης, ο....
διευθυντής και όλοι οι εργαζόμενοι στο περιοδικό αντιλαμβανόμενοι την τεράστια ευθύνη που έχει ένα πολιτικό έντυπο για την ενημέρωση των πολιτών κινηθήκαμε στην κατεύθυνση της συμβολής στην εθνική προσπάθεια παρουσιάζοντας αντικειμενικά τα γεγονότα, αποκαλύπτοντας ζητήματα που είχαν ξεχαστεί και επικροτώντας ή επικρίνοντας μέσα από τη «Θέση» του περιοδικού πολιτικές που βοηθούσαν ή υπονόμευαν τη χώρα.

Προσπαθούμε με την παρουσία έγκυρων αναλυτών να δώσουμε στους αναγνώστες μια συνολική εικόνα και να μην βλέπουμε μόνο τη μια «όψη του φεγγαριού». Αποκαλύπτουμε θέματα που Αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της ύλης μας στην οικονομία και τα διεθνή επιδιώκοντας μια συνθετική απόδοση της σύγχρονης πραγματικότητας. Η έμφαση στα ζητήματα πολιτισμού πηγάζει από την πεποίθησή μας ότι ένα έντυπο πολιτικό μέσο δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην πολιτική.

Η εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει, με τους αναγνώστες του περιοδικού να αυξάνονται αισθητά κάθε εβδομάδα, μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε σε μια εποχή που τα έντυπα μέσα υποχωρούν έναντι των ηλεκτρονικών.

Στο τεύχος 100 επιλέξαμε ως βασικό μας θέμα να εξηγήσουμε στους αναγνώστες τι σημαίνει μια ενδεχόμενη χρεοκοπία για τους Έλληνες πολίτες και ποιοι απεργάζονται αυτά τα σενάρια.

Ο Γιώργος Α. Βάμβουκας συγγραφέας και αναπληρωτής καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αφορμή τον έκτακτο κεφαλικό φόρο θέτει βασικά ερωτήματα για τις κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής:

1) Γιατί η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε να επιβάλει αυτό το εξοντωτικό χαράτσι, το οποίο βάπτισε «τέλος ακινήτων»;

2) Μήπως ορθολογική κυβερνητική επιλογή θα αποτελούσε η έξοδος της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και η επαναφορά της δραχμής; Και



3) Κάτω υπό ποιες προϋποθέσεις η ελληνική οικονομία μπορεί να εισέλθει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης, ώστε σε συνθήκες διατηρήσιμης ανάπτυξης, η επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας να καταστεί εφικτή;



Ο Άκης Χαραλαμπίδης αναλύει το λάθος της ΕΚΤ με την αύξηση των επιτοκίων και ο Νότης Μαριάς «αποκαλύπτει» το ρόλο της Γερμανίας σε μια ενδεχόμενη «ελεγχόμενη πτώχευση» της χώρας

Διαβάστε επίσης:


- Μια αποκαλυπτική συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στον Λάμπρο Καλαρρύτη, που εκτός των άλλων εμφανίζεται αιχμηρός κατά των συναδέλφων του, που συζητούν σενάρια κυβερνητικής συνεργασίας, τονίζοντας ότι οφείλουν να κυβερνήσουν και όχι να κατασκευάζουν συνεργασίας.

- Τον άρθρο του Γιώργου Διονυσόπουλου για τη «ναυμαχία» Βενιζέλου – εφοπλιστών. Τι κρύβεται πίσω από την «κόντρα» του υπουργού με το εφοπλιστικό λόμπι, με κύκλους της Ακτής Μιαούλη να κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών για στοχοποίηση του εφοπλισμού, προκειμένου να καλυφθεί η αδυναμία της κυβέρνησης να δημιουργήσει σταθερό φορολογικό πλαίσιο.

- Άρθρα, ανταποκρίσεις και αναλύσεις για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο που φαίνεται ότι προσπερνούν την Αθήνα, αφού η οικονομική και πολιτική κρίση δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται στο τραπέζι της αναδιανομής στην ευρύτερη περιοχή.

- Το σχέδιο της εφεδρείας που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε απόλυση 250.000 δημόσιους υπαλλήλους.
Πηγη 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΟΑΣΗ.
ΕΧΩ ΤΑ 60 (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΤΕΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ (ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΑΡ) ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ.