Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Πότε ήρθε η δημοκρατία στην Ελλάδα;



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΤελικά η δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα το 1974 ή ήρθε το 1981;

Ήρθε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ή ήρθε με τον Ανδρέα Παπανδρέου;
Μήπως δεν ήρθε ....
καθόλου ; Μήπως ήρθε ,είδε και έφυγε;
Την ώρα που η Ελλάδα ζει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της οι Έλληνες βουλευτές αντί να ασχοληθούν με το μέλλον της χώρας συζητάνε μία ώρα στη βουλή τη χρονική στιγμή της άφιξης της δημοκρατίας. Ο Πάγκαλος είναι όμως πανέξυπνος φίλοι μου .Γάμησε τη συζήτηση που λέμε…σκέφτηκε τι να πω για να ψαρώσει ο Αντωνάκης και τα άλλα παιδιά και πέτυχε διάνα. Αποχώρησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. από το κοινοβούλιο και επιστρέψανε σαν στρατιωτική μονάδα σε παράταξη . Τους ευχαρίστησε ο Βενιζέλος ,τους ευχαρίστησε ο Γιωργάκης,πήρε το λόγο ο Αντωνάκης και είπε πως ο Πάγκαλος είναι απαράδεκτος. Πως μαλώνουμε με τα φιλαράκια μας ; Μία τέτοια κατάσταση .
Μήπως θα έπρεπε να συζητάνε για το πότε έφυγε η δημοκρατία από την Ελλάδα που είναι και πιο επίκαιρο;
Έφυγε το 2010; Ή έφυγε το 2011; Μήπως δεν ήρθε ακόμα και ήταν απλά μία ψευδαίσθηση δημοκρατίας;
Σε μία χώρα στη οποία το πολιτικό κατεστημένο κλείνει τους δρόμους και χρησιμοποιεί εκατοντάδες αστυνομικούς για την ασφάλεια των πολιτικών υπάρχει δημοκρατία;
Η Βουλή είναι το κτίριο του Λαού. Τι θέλουνε να ρίξουμε την πόρτα της όπως η Χούντα είχε ρίξει την πόρτα του Πολυτεχνείου; Εκεί να δεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο το 1974 και μετά είχαμε το δικαιωμα να επιλέγουμε ποιος θα μας κλέβει οπότε η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία ξεκινάει από τότε. Το διάστημα 67-74 ανέλαβαν την εξουσία κάποιοι χωρίς να τους επιλέξουμε αλλά δεν μας έκλεψαν. Δυστυχώς η δημοκρατία μας είναι για κλάματα!

Ανώνυμος είπε...

i pragmatiki dimokratia emfanistike proti fora me ton gero tis dimokratias ton giorgo papandreou (ton pappou oxi ton theio tou tzefri) h moni PRAGMATIKH sosialistikh-kentroa epoxh pou eide h ellada htan tote kai meta ton riksane oi diktatores!!kai eixe pei xarakthristika o giorgos"pote min empisteuteite ton gio mou τον andrea"

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν ήρθε...

Ανώνυμος είπε...

δημοκρατια?τι ειναι αυτο τρωγετε?

Ανώνυμος είπε...

6:55
αυτός που άνοιξε τις φυλακές μετά το 1930 στη Μακρόνησο;
πολύ "δημοκράτης".

Ανώνυμος είπε...

i pragmatiki neo epohitiki xounta ilthe to 74.giati auta etimazontan hronia prin na rimaxoun tin ellada.i dictatoria tou 67 itan aplos ''odontokrema'' mrosta se auto pou exoume tora.autoi itan aola hazoi me agnoi ''oi aprilianoi'' oi simerinoi einai epagelmaties.kai min xehname to 74 i ellada to 74 eihe 0 hreos.kai tora piname.mia hara itan tote.

Μαμά στο Δρόμο είπε...

Πώς δεν έκλεψαν οι δικτάτορες; Δεν έχετε ακούσει για το "Τάμα του λαού"; Τι έγιναν όλα αυτά τα χρήματα; Και πολλά άλλα επίσης, για τα οποία δεν έγινε ντόρος...