Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ακδροδεξιά αντιποντιακή πρόκληση στη Θεσσαλονίκη!



Αίσχος και ντροπή. Ξεφτίλα με όλη τη σημασία της λέξης. Δυο τρεις γραφικοί ακροδεξιοί αντιμακεδόνες του ύφους Νακρατζά, άξιοι συνεχιστές του Τουρκικού ΥΠΕΞ, αναλαμβάνουν να …’διαφωτίσουν’ το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια εκδήλωση του Γιωργου  Γιαννόπουλου, εκδότη του

περιοδικού ‘Ένεκεν”  που θα γίνει αύριο Πέμπτη  23-6-2011 με ομιλητή τον Όμ. Ταχματζίδη και θέμα “‘Πόντιοι” και Εβραίοι.
Μνήμη χωρίς παρελθόν. 80 χρόνια από τον εμπρησμό του Κάμπελ”, όπου ευθέως  συνδέει με τους Πόντιους τον αντισημιτισμό, αλλά και το αντιεβραϊκό  πογκρόμ που έγινε στο  συνοικισμό του Κάμπελ. Το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ φτιάχνει μια φασιστική εκδήλωση με τους γνωστούς γραφικούς ακροδεξιούς εχθρούς των Ποντίων. Η Π.Ο.Ε. πρέπει να παρέμβει άμεσα και να καταδικάσει τη ρατσιστική επίθεση των ακροδεξιών της παρέας Νακρατζά. Αυτών που αρνούνται τη γενοκτονία των Ποντίων, αυτών που υποστηρίζουν την ακροδεξιά λογική της συλλογικής ευθύνης.
Κύριε Παρχαρίδη περιμένουμε αντίδραση

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια είναι η απάντηση...


http://www.greektube.org/content/view/14927/2/

"Ο πυρρίχιος είναι ένας πολεμικός χορός. Ίσως το πιο σημαντικό είδος πολεμικού χορού. Η πυρρίχη ήταν ένας γρήγορος, εντυπωσιακός, μεγαλοπρεπής χορός. Χορευόταν από ζεύγη χορευτών που φορούσαν πανοπλία, ασπίδα και σπαθί ή δόρυ και μιμούνταν τις κινήσεις των πολεμιστών σε επίθεση ή άμυνα. Ο πυρρίχιος χορός ξεκίνησε από τις δωρικές πολιτείες και ήρθε και στην Αθήνα τον έκτο αιώνα π.Χ.
Οι πόντιοι τον χορεύουν με τις παραδοσιακές τους στολές, με σπαθιά και φυσικά την υπόκρουση της ποντιακής λύρας, που συνοδεύεται από το νταούλι. Τα ακούσματα σε συνδυασμό με το χορό σε κάνουν να νιώθεις δέος και όταν κάποιος νιώθει το χορό και ξέρει την παράδοση και την ιστορία ανατριχιάζει".
(πηγή: olympia )

Έρχεται η ώρα σας..

A.V

Ανώνυμος είπε...

* Συγνώμη για τον Νταλάρα στο τέλος του βίντεο..
Προτίμησα να δώσω τη διέυθυνση από ελληνικό κανάλι και όχι από το youtube..


A.V

Ανώνυμος είπε...

πρωτον, απο ποτε ο αντισημιτισμος ειναι κακο πραγμα?δευτερον, πολυ περιεργα πραματα γονονται εκει πανω εσχατως..τριτον, ο ποντιακος ελληνισμος, οπου ανηκω κ εγω, θα παρει τις κεφαλες αυτων, των γυναικων τους και των παιδιων τους...εφ οσον καλλιεργειτε μισος, θα αναγκαστειτε να λαβετε τα δεοντα...

μετα τιμης, Ηλιας