Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού

 ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ...



»Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού. »Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι... Έλληνες Ευρωβουλευτές. »Το χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση.
 
«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.
»Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.
»Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.
»Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

»Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών. Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.

»Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

»Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων».


--
Πηγή: Sitel

7 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

    ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ; ΒΓΗΚΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΧΡΟΝΟΠΥΛΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΡΙΠΛΟ ΜΕΝΤΕΣΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τελος θα φανε και αυτοι καλα.Γλαροσουπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ
    ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ === ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΝΟΝ == ΨΗΛΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ
    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ === ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΛΕΞΩ == ΔΙΩΧΝΩ, ΑΠΟΘΩ (ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ Ή ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ) ΚΑΙ ΑΝΔΡΑΣ
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ, ΑΠΟΘΕΙ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΑΝΔΡΕΣ
    ΦΙΛΙΠΠΟΣ == ΣΥΝΘΕΤΗ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΣ
    ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΙΠΠΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπόψιν, το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ είναι οίκος εκδοτικός και απευθύνεται σε ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΛΟΥΣ...δηλαδή την στήριξη της κατίναας για αυτό το προσβλητικό βιβλίο....η αποψη μου: ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μια δυο διορθώσεις στο φίλο 6:20 μ.μ. Φιλικά πάντα. Μην παρεξηγηθούμε...

    1) Μακεδνός το αρσενικό, μακεδνόν το ουδέτερο.
    2)Το Αλέξανδρος προέρχεται ετυμολογικά από το ρήμα αλέξω (όχι απαλέξω) , που σημαίνει εμποδίζω, αλλά και προστατεύω και τη λέξη ανήρ (γενική: του ανδρός). Κατά συνέπεια Αλέξανδρος δεν είναι αυτός που απωθεί ή πολεμάει άνδρες, αλλά αυτός που τους προστατεύει, δηλαδή ο ηγέτης των ανδρών.
    3) Το όνομα Φίλιππος προέρχεται ετυμολογικά από το πρόθεμα φιλ- που έχει κοινή ρίζα με τη λέξη φίλος, χρησιμοποιείται όμως ως α' συνθετικό για να δηλώσει προτίμηση ή αγάπη για κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά και πάλι η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή