Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ξεκινά η Κύπρος την άντληση φυσικού αερίου και αρχίζει το ματς…


Η αμερικανική εταιρείας Noble Energy επισπεύδει τις διαδικασίες για εξόρυξη φυσικού αερίου στο “οικόπεδο 12″ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης, επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Το κυπριακό Υπουργικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, τον εξουσιοδότησε να ....
διαβουλευθεί με την εταιρεία για παράκαμψη της χρονοβόρας διαδικασίας των προσφορών για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, με στόχο η γεώτρηση να αρχίσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.
«Εφόσον ικανοποιηθούμε, μπορούμε με υπεύθυνο τρόπο να επισπεύσουμε, υπό προϋποθέσεις, τη διαδικασία και να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα» τόνισε ο κ. Πασχαλίδης. Η εφημερίδα στο δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο εξοπλισμός θα εξασφαλιστεί από απόθεμα που διατηρεί η Noble στο Ισραήλ, προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην αγορά του μέσω προσφορών.
Η Noble διαβεβαιώνει ότι έτσι θα καταστεί δυνατή – από τον Αύγουστο – η αξιοποίηση γεωτρύπανου που αυτή την περίοδο χρησιμοποιείται στην ισραηλινή ΑΟΖ, με συνέπεια να εξοικονομηθούν δεκάδες εκατομμύρια και θα αρχίσει η γεώτρηση το φθινόπωρο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργασίες θα μετατεθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αυξημένο κόστος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έρογλου : Αιτία πολέμου μονομερής εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων από τους Ελληνοκουπρίους

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι κύκλοι και κέντρα ερευνών στην Ελλάδα να «καλλωπίσουν» την εικόνα της Τουρκίας, η πραγματικότητα τους διαψεύδει με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κύπρου σε εμπρηστικές, άνευ προηγουμένου, δηλώσεις προέβη ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος ορθά κοφτά δήλωσε ότι η μονομερής εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων πόρων από την Ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι αιτία πολέμου. Οι δηλώσεις αυτές δημοσιεύτηκαν στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βολκάν» και ειπώθηκαν από τον Ντερβίς Έρογλου κατά τη διάρκεια συνεδρίου με θέμα την εισβολή.

Όπως γράφει η εφημερίδα ο Ερογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι θελήσουν να σφετεριστούν, δήθεν, τις υποθαλάσσιες φυσικές πηγές της νήσου, η ενέργεια αυτή θα θεωρηθεί αιτία πολέμου. Επιπλέον σε δηλώσεις του ο Έρογλου υποστήριξε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί ένα νέο συνεταιρισμό που να μην παραμερίζει την προ του 1974 περίοδο και να βασίζεται στις παρούσες πραγματικότητες, όπως ισχυρίστηκε.

Ο «νέος συνεταιρισμός» θα προβλέπει δύο περιφέρειες, δύο κοινότητες, δύο συνιστώντα κράτη με ισότιμο καθεστώς, ενώ ισχυρίστηκε ότι στόχος της Ελλάδας είναι να περικυκλώσει την Τουρκία και από το νότο και ότι η χώρα αυτή έχει δήθεν βλέψεις στην Τουρκία και Κύπρο ενώ αναφέρθηκε και στη στρατηγική σημασία της Κύπρου.

Τελικά όσο και να επιθυμεί η τουρκική πολιτική ελίτ να δείξει στον υπόλοιπο κόσμο και πιο ειδικά στην ΕΕ, ότι η Τουρκία είναι ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος, δεν μπορεί να αναιρέσει τον πυρήνα της διαχρονικής ταυτότητας του τουρκικού κράτους που είναι ο ιμπεριαλισμός και η ευκολία με την οποία χρησιμοποιεί την απειλή της άσκησης βίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Πηγή:http://truth.freeforums.org


«Γεννάδιος και Ιωακείμ, δύο Ρεθύμνιοι άγιοι Μοναχοί», Στυλ.Παπαδογιαννάκη, θεολ. καθηγητού, Ρέθυμνο 2002
Μοναχός Γεννάδιος (1880-1983).

Προφητείες - Οράματα και προβλέψεις



Ελληνοτουρκικός Πόλεμος


Ο Μοναχός Γεννάδιος, όπως και πολλοί ασκητές της εκκλησίας, ήταν πνευματοφόρος και Χριστοφόρος. Εξ αιτίας αυτής της θείας χάριτος επροφήτευε, έβλεπε οράματα και έκανε προβλέψεις, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης από τα παρακάτω που θα γραφούν. Με αφορμή την μεγάλη αποστασία του ανθρώπου από τον Θεό, εδίδασκε, ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου:

Πρώτα θα παραχωρήσει ο Κύριος να γίνει παγκόσμιος πόλεμος, διότι ο κόσμος δεν μετανοεί. Ο πόλεμος αυτός θα είναι και ο τελευταίος, επειδή η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.Ένα μικρό κρατίδιο θα είναι η αφορμή του παγκόσμιου πολέμου. Ίσως το κρατίδιο αυτό να είναι η Κύπρος. Όταν έγινε ο κατακλυσμός του Νώε, οι άνθρωποι επνίγησαν εις τα νερά. Τώρα θα πνιγούν εις το αίμα.

Εις την Κωνσταντινούπολη θα γίνει μακελειό μεγάλο, και η θάλασσα θα κοκκινίσει από αίματα σφαγμένων ανθρώπων. Τριχρονίτικο δαμάλι (μοσχάρι) θα πλεύσει στο αίμα, όπως λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις προφητείες. Τούτο δηλώνει την μεγάλη σφαγή, αιματοχυσία και καταστροφή που πρόκειται να γίνει. Ο ουρανός θα γεμίσει αεροπλάνα και θα ρίχνουν φωτιές (βόμβες) εις τους ανθρώπους.