Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σημαντικό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την κατάσταση στην χώρα μας


Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που συντελούνται στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και οι οποίες καταπονούν τον Ελληνικό Λαό. Αυτή την ώρα της ευθύνης, η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί με πατρική αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό για να τονίσει και υπογραμμίσει ότι:

Α. Στην κλίμακα των αξιών της ζωής, δεσπόζουσα θέση έχει η αγάπη προς την Πατρίδα. Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος, εκφράζει την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος και της ευημερίας του Λαού της, της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλοτίμου των πολιτών.
H Εκκλησία δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τον Λαό, για τις ανάγκες του οποίου πάντοτε νοιαζόταν και τις οποίες και σήμερα, καθημερινά αγωνίζεται να ικανοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Αυτή την αξία της αγάπης προς την Πατρίδα πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.
Β. Ο Λαός μας στο παρελθόν συμπεριφέρθηκε με θαυμαστή ωριμότητα, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από αυτή την αλληλεγγύη για να στηριχθούν οι αδύναμοι, να ανακουφισθούν οι άνεργοι και να μην ολιγοψυχίσουν οι εμπερίστατοι και οι παντοειδώς πληττόμενοι από αυτή την πρωτοφανή κρίση, και ιδίως οι νέοι.
Γ. Οφείλουμε να ατενίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Όλοι, όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον, με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και αξιοποιήσεως όλου του υλικού και πνευματικού πλούτου του τόπου.
Δ. Ας μην λησμονούμε ότι Κύριος της ζωής και της ιστορίας είναι και παραμένει ο Ζων και Αληθινός Θεός. Αυτός δεν εγ­κα­τα­λεί­πει τον κό­σμο και κυ­ρίως αυτούς που ελ­πί­ζουν σε Αυ­τόν και του εμ­πι­στεύ­ον­ται τη ζωή τους.
Προς Αυ­τόν στρε­φό­μα­στε, ζη­τών­τας προ­στα­σία και βο­ή­θεια.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
Πηγη 

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥΤ..... ΕΚΚΛΗΣΙΑ!! ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ρε Χριστοδουλε?

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση : Ποίοι δεν έχουν καταλάβει καθόλου την οικονομική κρίση;
Απάντηση : Η εκκλησία και οι πολιτικοί.
Και τι μας συμβολεύουν ;
Οι μεν προσευχή και οι δεν λιτότητα.
(Είχε δίκιο η Σαπφώ Νοταρά)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=p3dZnPHLOfQ&feature=share

Σιγαλας Μακαριος είπε...

περίμενα κάτι πιο ουσιώδες από την ηγεσία της εκκλησίας...

Παιδιά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, μπορείτε να εκφράσετε δυσαρέσκιά αλλά δεν είναι ανάγκη να βρίζετε...

Ευτυχώς που υπάρχει και ο Πειραιώς και τα λέει έξω από τα δόντια...

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!Εχουνε πολυ πλακα τελικα , αυτα τα μαυροντυμενα κορακια.Παλουκωμα ολοι τους.

Ανώνυμος είπε...

"Όλοι, όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον..."
γιατί δεν έβγαλαν και το 1821 μια τέτοια ανακοίνωση άραγε;
Ένας συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος, αλλά όχι πολύ βλάξ.

Ανώνυμος είπε...

EKΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ = ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ....ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ "ΠΟΡΝΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΡΡΙΨΑΝΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΡΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ, ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. ΣΩΣΤΑ ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2000 ΧΡΟΝΙΑ : ΑΛΛΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΣΑΣ...ΤΑΦΟΙ ΑΣΒΕΣΤΩΜΕΝΟΙ....-ΜΑΤΘΑΙΟΣ 23:27

Ανώνυμος είπε...

Σκατομασώνοι του κερατα..

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω πολλούς παπάδες που θέλουν παλουκωμα και ξέρω κι άλλους τοσους που έχουν αγάπη. Δικαιωμα σας να μην σας ενδιαφερει η αγάπη, αλλά να μην τους βρίζετε. Εσυ που εβρισες την Εκκλησία, εβρισες και όποιους απ' το λαο ανηκουν σ'αυτή. Η αναζητηση της αληθείας πρέπει να γίνεται σε πολλά μέτωπα, αλλιώς πιανεσαι κορόιδο κι εκεί που βρίσκεις τους άθλιους, αναμεσα τους διακρινεις τον εαυτό σου.

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ?

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες! ...κι εκεί που βρίσκεις τους άθλιους, ανάμεσά τους διακρίνεις τον εαυτό σου...
Συμφωνώ απόλυτα!!!

Ανώνυμος είπε...

ακυρε 21 Ιουνίου 2011 12:43 μ.μ. δεν εχεις ιδεα τι λενε οι γραφες ετσι ? ο χριστος ειπε οικοδομω την εκκλησια κ δεν θα χαθει ποτε.........κρυφο-αιρετικε!!!

Ανώνυμος είπε...

δε χρειαζονται βρισιες, στην εκκλησια απο ολα βρισκεις ανεξαρτητα αν πιστευεις ή οχι(εχω οπως σχεδον ολοι μας και θετικα και αρνητικα να πω)
το σοβαρο ομως στην παρουσα περιοδο ειναι οτι ο καθενας κοιταει μονο την παρτη του(ο καλογερος το μοναστηρι του, ο επιχειρηματιας το μαγαζι του, ο συνδικαλιστης τα προνομια του,ο πολιτικος τις λαμογιες του αλλα... ο απλος ανθρωπος τι? να επιβιωσει αξιοπρεπως ... ενστικτο αυστηρα σημαντικοτερο ανευ συγκρισης και ακατανικητο)
θα δουμε ποιος θα χασει στο τελος αρκει να ενωθουν ολοι αυτοι οι απλοι ανθρωποι.)
τιποτα αλλο

Ανώνυμος είπε...

H ETΑΙΡΕΙΑ " EKLLISIΑ S.A." ΠΟΤΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ??

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΔΛΔ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.

ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΤΗΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.

ΟΥΣΤ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΛΑΜΟΓΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΡΑΣΣΟΦΟΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε σκουλικι μη βριζεις την εκκλησια!καποιοι τετοιοι σαν και σενα φερανε τα σοβιετ στη Ρωσια.Ετσι θα εναντιωθητε στην νεα ταξη πραγματων?Αν σκεφτεσται ετσι δεν εχετε ιδεα τι ειναι η εκκλησια.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως δέν μπορείτε να πείτε...Η εκκλησία Λάμπει δια της απουσίας της!!!!

Ανώνυμος είπε...

γιατι τα βαζετε μερικοι με αυτους που βριζουν τους εκπροσωπους της εκκλησιας. Ειναι μασωνοι και εχουν καθε δικαωμα στο βρισιμο. Το ρασο δεν κανει τον παπα μην το ξεχνατε. Η εκκλησια δεν θα χαθει αν εξαφανιστουν οι εκπροσωποι της...
Τα πιστευω δεν ειναι δυνατον να εξαρτωνται απο τη συμπεριφορα υποδουλων στο διαολο "ιερεων".
Ο Χριστος ξερει τι υπαρχει στις καρδιες των ανθρωπων. Ας μην βρωμιζουμε γι' αυτα τα σκουληκια της λασπης της γης.
Οι εναρετοι μονο θα μεινουν σ΄αυτη τη διαλογη που γινεται' ας αποδειξουμε ολοι μας οτι διαφερουμε κανοντας αυτο που δεν κανει κανεις και τα υπολοιπα τα τακτοποιει Αυτος.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΚΟΡΠΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ
ΟΙ ΥΠΟΙΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ