Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

H αλήθεια που κρύβουν πίσω από την Ευρωπαϊκή κρίση ή αλλιώς, «εις υγείαν των κορόιδων»

Πως εξαπατούν τον Ελληνικό λαό και με ποιο τρόπο η Γερμανία κερδίζει εις βάρος μας! Πόσα και από ποιους τομείς κερδίζει η Γερμανία; Απαντήσεις σε απλά Ελληνικά!!!

Απο το 2009 μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει δέκτες σεναρίων,...
υποθέσεων, ψευδών και παραπλανητικών δηλώσεων έως πολιτικές εξαπάτησης, από κυβερνητικά στελέχη και «Εφιάλτες», ως πολίτες αυτής της χώρας.

Η οικονομική κρίση συνεχίζεται, κράτη εντός της Ευρωζώνης, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, όμως, χωρίς κάποιος υπεύθυνα εδώ στην χώρα μας, πολύ δε περισσότερο στην Ευρώπη να δύναται ή τουλάχιστον να προσπαθεί πραγματικά να ξεκαθαρίσει το “τοπίο”.

Δηλαδή ποια είναι τα πραγματικά αίτια αυτής της οικονομικής κρίσης, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι, και ποια θα είναι η διάρκειά της, ποιοι επωφελούνται εάν επωφελούνται, κυρίως όμως τον “οδηγό” εξόδου από αυτήν την κρίση.

Η ΕΕ ως ένας οικονομικός οργανισμός προέκυψε μέσα από μία κυρίαρχη οικονομική-πολιτική συμφωνία των ισχυρών κρατών της Ευρώπης, προσβλέποντας στο οικονομικό-πολιτικό “κέρδος” εις έκαστος εκ των εταίρων-κρατών.

Μόνον που αυτό ήταν το “τυρί” και η “φάκα” ήταν άλλη, απεδείχθη ότι η ουσιαστική και μοναδική παράμετρος η οποία ισχυροποιήθηκε από αυτήν την ένωση ήταν οι Τράπεζες, το αποτέλεσμα σήμερα ύστερα από χρόνιους “χειρισμούς” ανάλογους από τους Τραπεζίτες είναι πασιφανές.

Ποιος κυβερνά σήμερα την ΕΕ; Tο μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο δηλ. οι Τραπεζίτες!

Η Ευρώπη ως μεγάλη “αγορά” είναι ιδανικός χώρος ανάπτυξης πολιτικών συσσώρευσης κεφαλαίου, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, μόνον που αυτή η υπερ-συσσώρευση κεφαλαίων από τοyς Τραπεζίτες, προκάλεσε “οικονομική ασφυξία” στις μεσαίες και χαμηλόμισθες κοινωνικές τάξεις, στην Ευρώπη, και η “κρίση” δεν άργησε να έρθει.

Το ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό ταμπλόιντ Bild, σε σημερινό δημοσίευμά του αναφέρει ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ».

Πράγματι, τα πολύ χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Γερμανία (σ.σ. οι Τράπεζες της Γερμανίας) αποβαίνουν σε όφελος του κρατικού προϋπολογισμού και των ιδιωτικών τραπεζών.

Ειδικότερα οι τράπεζες επωφελούνται από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων την οποίαν εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να αποσοβηθεί η κρίση.
Αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν στοιχίζει τίποτα στη Γερμανία, γράφει η Bild.

Ο μηχανισμός ο οποίος λειτουργεί σε αυτήν την περίπτωση είναι σχετικά απλός και είναι ο εξής :

Καταρχήν επωφελείται από την κρίση το ομοσπονδιακό κράτος που δανείζεται ακόμη και με αρνητικά επιτόκια.

Πράγμα το οποίο επιτρέπει στον υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πλουτίζει τη χώρα του.

Ο υπουργός Οικονομικών "Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται", χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα, εξήγησε η Bild.

Περίπου 60 δις ευρώ κέρδη μετράει ο Σόιμπλε τους τελευταίους 30 μήνες σύμφωνα με ανάλυση της Bremer Landesbank που επικαλείται η Bild.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μείωσε τα επιτόκια σε επίπεδα ιστορικά χαμηλά. Αυτό έγινε για δύο λόγους :

πρώτον, για να ενισχύσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δεν διαθέτουν ρευστότητα και

δεύτερον για να ξαναρίξει “φρέσκο” χρήμα στην πραγματική οικονομία ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις.

Οι γερμανικές τράπεζες δανείζονται σήμερα με επιτόκιο 0,75% από την ΕΚΤ, δηλαδή με το ίδιο επιτόκιο που δανείζονται και οι τράπεζες των χωρών με οικονομικές δυσκολίες.

«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της», ανέφερε η Bild, επικαλούμενη έναν οικονομικό της αναλυτή.

Αν προστεθεί στο ποσό αυτό «η αύξηση των φορολογικών εσόδων κι η μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ».

«Το κέρδος των 60 δις ευρώ το οποίο απεκόμισε η Γερμανία από τον τρόπο δανεισμού της, είναι πολύ πιο πάνω από τα 47 δις ευρώ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Ελλάδα» καταλήγει το απροκάλυπτο δημοσίευμα της Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο τομέας των ακινήτων επωφελείται επίσης από τα χαμηλά επιτόκια, όπως και οι καταναλωτές οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακόμα, οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, συμπεραίνει η Μπιλντ.

«Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίζει τη χορήγηση νέας βοήθειας.

Δεν θα δώσετε κι άλλα γερμανικά χρήματα στις χρεοκοπημένες χώρες, κύριε Ντράγκι, αλλιώς η Bild θα σας πάρει πίσω το πρωσικό κράνος» γράφει απροκάλυπτα η γερμανική εφημερίδα που έχει 12 εκατομμύρια αναγνώστες.

Γιατί άραγε να μην σωθούν οι χρεοκοπημένες χώρες της Ευρωζώνης ;;;

Γιατί πολύ απλά αυτό συμφέρει την Γερμανία, η σημερινή κατάσταση στην Ευρωζώνη ωφελεί και εξυπηρετεί την Γερμανία (κυρίως τις Τράπεζές της).

Εξ ού και η αντιμετώπιση της Ελλάδος από την Κα Μέρκελ όλο αυτό το διάστημα, αυτός ο λόγος επιβολής “μνημονίων”, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, κτλ.

Για αυτόν τον λόγο και διατηρείται μία κατάσταση οριακού “θανάτου” στις χώρες υπό κρίση, συμφέρει και αποφέρει κέρδη !!!
πηγη

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω ότι η κρίση είναι πρώτα πολιτική και συνεπώς οικονομική. Σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει ένα υπουργείο οικονομικών, δεν υπάρχει υπουργείο πολιτικής! Το πρόβλημα είναι σήμερα ότι σε όλες τις χώρες το υπουργείο οικονομικών καλύπτει όλα τα άλλα, σαν να μην υπάρχουν. Και το άλλο πρόβλημα είναι ότι αυτό που όλοι, ακόμα κι οι Έλληνες, ονομάζουν "οικονομία" αυτό που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει το τραπεζικό σύστημα το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομία δηλαδή με τον νόμο του οίκους. Σε αυτό πρέπει να δούμε εμείς, εσείς οι Έλληνες κι εμείς οι άλλοι Ευρωπαίοι που το έχουμε καταλάβει, τι μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε, εννοώ χωρίς τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί που ούτε κι αυτοί είναι πολιτικοί αφού ασχολούνται μόνο με την οικονομία που δεν είναι οικονομία, μας έχουν οδηγήσει ως εδώ και θα συνεχίσουν, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουν τώρα. Και να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη δεν θα αλλάξει τίποτα από τη στιγμή που δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε ένα δικό μας σύστημα που να μοιάζει με την δημοκρατία, χωρίς αντιπρόσωπους αλλά να την βελτιώσουμε. Να επανέλθουμε σε ανθρώπινες διαστάσεις, σε περιοχές, γειτονιές, "πόλεις Κράτη", στο πνεύμα του Ελληνισμού, το αντίθετο της παγκοσμιοποίησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή