Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Γιατί έρχεται ο Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα; Μήπως "μύρισε" πετρέλαιο;

Η είδηση «τρέχει» σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. «Ο Μπιλ Κλίντον έρχεται στην Ελλάδα και θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά». Μάλιστα, η έλευση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα μας, πλαισιώνεται από την πρόσκληση που του έγινε από την διεθνούς ΜΚΟ «Ελληνική Πρωτοβουλία» (Hellenic Initiative), η οποία αποτελεί οργάνωση που συνέστησαν επιφανείς...
Ελληνοαμερικανοί της διασποράς (όλοι μας, φυσικά, γνωρίζουμε πως οι ΜΚΟ έχουν «έργο» το οποίο δεν συνάδει απαραίτητα με αγαθές προθέσεις).

Και συνεχίζεται η εκ των ΜΜΕ σχετική προπαγάνδα: «Η Πρωτοβουλία έχει σκοπό τόσο να συμβάλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο διεθνές στερέωμα για την Ελλάδα, όσο και να συγκεντρώσει ποσό ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα πρόκειται να διατεθούν, μέσω συνεργασίας με ελληνικές ΜΚΟ, προς ανακούφιση (ιατροφαρμακευτική, κοινωνικοπρονοιακή κ.ά) των πλέον δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Αγαθές, λοιπόν οι προθέσεις του ερχομού ενός πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ή, έτσι τουλάχιστον θέλουν να μας πείσουν πως είναι.

Επειδή, όμως, κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές (εκτός και εάν το νόμισμα είναι κάλπικο), εμείς τολμάμε να κοιτάξουμε και στην αθέατη πλευρά του νομίσματος, δηλαδή σε όλα εκείνα που δεν «θυμούνται» να μας πούνε τα περί πολλών άλλων τυρβάζοντα ΜΜΕ.

Ποιος είναι ο κ. Κλίντον σήμερα; Μήπως είναι ο μεγαλομέτοχος της Noble Energy, ενός πετρελαϊκού κολοσσού; Κι επειδή δεν μπορούμε να λησμονούμε την αρχαία Ελληνική ρήση «φοβού τους Δαναούς δώρα φέροντες…» αναρωτιόμαστε, μήπως έρχεται στην Ελλάδα όχι για να προσφέρει, αλλά για εξασφαλίσει (μέσω της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά) ότι θα πάρει κάτι (μάλλον μεγάλο) από τα ενεργειακά οικόπεδα της χώρας μας;

Κάποιοι ίσως σκεφτούν πως ήδη γίνονται έρευνες στο Ιόνιο για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, άρα δεν υπάρχει κάτι για να πάρει από την Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος της Noble Energy… Ίσως να ήταν κι έτσι, αλλά εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω την Ζουράφα (ανατολικά της Σαμοθράκης), ούτε τον Μπάμπουρα (νοτιο-ανατολικά της Θάσου), ούτε φυσικά την ευρύτερη περιοχή των Αρκιών (Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι), αλλά ούτε και το τεράστιο κοίτασμα νοτίως της Κρήτης… Μέσα σε όλα αυτά δεν μπορώ να λησμονήσω ούτε το… Καστελλόριζο, το νησί από όπου μάθαμε πως μπαίνουμε στο μνημόνιο και αρχίζουμε το ταξίδι για την Ιθάκη…

Και θα παραμείνω στο Καστελλόριζο, το οποίο έχει ιδιαίτερη ενεργειακή σημασία. Τόση μεγάλη είναι –μάλιστα- η σπουδαιότητά του, που ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αναγκάστηκε να γελοιοποιηθεί λέγοντας πως το νησί είναι Ελληνικό, αλλά «επιπλέει» επί της ΑΟΖ, η οποία είναι τουρκική!

Και την σπουδαιότητα του Καστελλόριζου δεν την γνωρίζει μόνο ο κ. Νταβούτογλου, αλλά και άλλες πολύ πιο σπουδαίες προσωπικότητες από αυτόν.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, όταν σε ένα ταξίδι αστραπή η Χίλαρι Κλίντον είχε επισκεφθεί την Αθήνα κι έμεινε για μία βραδιά στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Μόνο που την ημέρα της παραμονής της και μετά από μερικές τυπικές συναντήσεις με κάποιους ελληνόφωνους πολιτικούς, έκανε και ένα γρήγορο ταξίδι με ελικόπτερο. Και σε αυτό το fast track ταξίδι της, επισκέφθηκε το Καστελλόριζο. Και θα θεωρούσαμε –πραγματικά- πως ήθελε να δει τις ομορφιές του Αιγαίου, εάν δεν συνοδευόταν από τέσσερις αμερικανούς ειδικούς εμπειρογνώμονες στα ενεργειακά. Μάλιστα, κατά την εναέρια «επίσκεψή» της στο Καστελλόριζο, η κυρία Κλίντον καλυπτόταν από πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού(φρεγάτες), τα οποία ανέλαβαν την ασφάλειά της στην περιοχή της πτήσης.

Και τι ήθελε η κυρία Κλίντον στο Καστελλόριζο; Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ειδικοί εμπειρογνώμονες συζητούσαν για ένα ενεργειακό ορυκτό, μεγάλης σπουδαιότητας, το οποίο θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην μελλοντική παραγωγή ενέργειας και το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη υποθαλάσσια περιοχή του Καστελλόριζου.

Έτσι, η κυρία Κλίντον ήλθε και απήλθε, μετά από μία μικρή επίσκεψη (που έγιναν τεράστιες προσπάθειες να κρατηθεί μυστική) στο Καστελλόριζο. Και τώρα, μαθαίνουμε πως θα έρθει και ο Μπιλ Κλίντον (μεγαλομέτοχος της Noble Energy) στην Ελλάδα, για να βρεθούν χρήματα που θα δοθούν σε ΜΚΟ προκειμένου να βοηθηθούν οι Έλληνες πολίτες που έχουν ανάγκη. Αλλά, σε αυτή του επίσκεψη θα βρεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά…, με τον οποίο θα ανταλλάξουν απόψεις για να βρεθούν λύσεις(;) για την Ελλάδα!

Κανένας μέχρι σήμερα δεν βρήκε λύση για την χώρα μας και θα την βρει τώρα ο Σαμαράς με τον Κλίντον! Το πιστεύει κανείς; Μάλλον όχι. Προφανώς ήρθε η στιγμή να αρχίσει το μοίρασμα των καλών ενεργειακών οικοπέδων. Και φυσικά, δεν μπορεί να ξεκινήσει ένα μοίρασμα χωρίς να διαλέξει πρώτα ο αμερικανός το δικό του κομμάτι…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Παρακαλούμε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο οποίο υπηρετούν Έλληνες και όχι Ελληνόφωνοι, να δημοσιεύσει τα σχετικά αρχεία τα οποία αποδεικνύουν την επιχείρηση κάλυψης της βόλτας που έκανε η κυρία Κλίντον στο Καστελλόριζο. Αποτελεί μείζονος σημασίας θέμα, το οποίο αποδεικνύει το πόσο καλά σχεδιασμένη είναι η υφαρπαγή του Ελληνικού ορυκτού πλούτου (υποθαλάσσιου και μη). Αποτελεί χρέος των Αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, να γνωστοποιήσουν τα συγκεκριμένα (αλλά και όποια άλλα) στοιχεία διαθέτουν, τα οποία αποδεικνύουν πως η χώρα μας έχει γίνει θύμα μιάς διεθνούς συμμορίας, τραπεζιτών, πετρελαιάδων και πολιτικών, που έχουν σχεδιάσει την πρωτοφανή κλοπή μίας ολόκληρης χώρας.
πηγη 

2 σχόλια:

  1. Καλα κάνουν και φέρνουν μελλοντικους ''εκμεταλλευτές''καθώς αυτοί έχουν την τεχνογνωσία να αντλήσουν το πετρέλαιο.Δηλαδή τι πρέπει να πιασουμε τα φτυάρια και τους γκασμάδες και να βγάλουμε το πετρέλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Entaksei as to vgaloun to petrelaio, to thema einai to poso tha paroun aftoi kai to poso tha paroun oi Ellines polites, giati apo o,ti katalavaino, oi Ellines politikoi den apaitoun.Einai kairos pleon gia tous Ellines politikous, na sikosoun kefali kai na apaitisoun xoris na paraxorisoun tipota pou tha vlapsei tous Ellines.Ellines politikoi, antistrepste tous orous. Apaiteite, kai an den aresei stous amerikanous, as mi dextoun tous orous kai as gyrisoun piso stin patrida tous oraia kai isuxa.Oso gia tous mko, prosekste. Prosekste poly. Oi perissoteroi apo aftous den einai gia kalo skopo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή