Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αμφισβείται ιστορικά η ύπαρξη του Μωάμεθ από επιστήμονες

Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία ρίχνουν φώς στην ανύπαρκτη ιστορικότητα της ίδιας της ζωής του Μωάμεθ, και για τα οποία όλοι γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο έχουν φιμωθεί.....Ο Robert Spencer, ο οποίος είναι διευθυντής της Jihad Watch, εξέδωσε ένα...
νέο βιβλίο με τίτλο: Υπήρξε ο Μωάμεθ; Μία Έρευνα στις Ανεξήγητες Απαρχές του Ισλάμ (Did Muhammad Exist? An Inquiry into Islam's Obscure Origins).

Περίπου πριν από ένα μήνα, στις 24 Απριλίου, ο κος Spencer συμμετείχε σε ομιλία σχετικά με το βιβλίο του, στη Νέα Υόρκη που διεξήχθη από το Φόρουμ για τη Μέση Ανατολή και το Ινστιτούτο Gatestone.

O Μωάμεθ υπήρξε πραγματικά, ή ήταν ένας μύθος που δημιουργήθηκε από το κοράνι δεκαετίες μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του;

Ο Robert Spencer αντιμετώπισε αυτό το καυτό ζήτημα κυρίως με τον παρακάτω σκοπό:
- Να ενισχύσει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης ως αντίβαρο και επαναστατική πράξη εναντίον της τυραννίας της λογοκρισίας από την Οργάνωση της Ισλαμικής Συνεργασίας και την εμμονή στην πολιτική ορθότητα - η οποία επιχειρεί να φιμώσει οποιαδήποτε έρευνα και αντίλογο σχετικά με τα ισλαμικά ζητήματα.
Οι δογματικοί ισλαμιστές μπορεί να ακυρώσουν το ερώτημα ώς μία απλή προβοκάτσια, αγνοώντας για τα ιστορικά στοιχεία που ενισχύουν την υπόθεση του επιστήμονα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η απόλυτη απουσία αναφοράς στο πρόσωπο του Μωάμεθ, του Ισλάμ ή του κορανίου είτε από τους Άραβες κατακτητές είτε από τους ηττημένους σε γραπτά ντοκουμέντα, επιγραφές, νομίσματα κ.ο.κ κατά την περίοδο 630-690 – δηλαδή κατα την περίοδο που έγιναν οι μουσουλμανικές κατακτήσεις έπειτα από τον υποτιθέμενο θάνατο του Μωάμεθ.
Επιπρόσθετα, η ζωή του Μωάμεθ περιπλέκεται από πέπλο μυστηρίου καθώς οι πρώτες βιογραφίες για το πρόσωπό του γράφτηκαν όχι νωρίτερα από 125 χρόνια μετά το θανατό του, και έχει αναγνωριστεί και από μουσουλμάνους ακαδημαϊκούς ότι πολλά από τα χαντίντς τα οποία περιγράφουν τα λεγόμενα και τις πράξεις του προφήτη είναι ψεύτικα, και δημιουργήθηκαν τεχνηέντως για πολιτικούς σκοπούς.

Βέβαια, ούτε το ίδιο το κοράνι είναι μία αξιόπιστη ιστορική πηγή: υποτίθεται ότι συλλέχθηκε και διανεμήθηκε στην κύρια του έκδοση του όχι αργότερα από το 653, αλλά κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει μία ιστορική αναφορά για αυτό μέχρι τη δεκαετία 690...
Συμπερασματικά, οι ιστορικές αποδείξεις μας λένε μία πολύ διαφορετική εκδοχή από την παραδοσιακή...
Τα πολιτικά και στρατιωτικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν όταν ορισμένες Αραβικές φυλές επεκτάθηκαν εις βάρος της Περσικής και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας απαιτούσαν έναν συνδετικό κρίκο ο οποίος θα λειτουργούσε ως το κέντρο της αραβικής ταυτότητας, και αυτός δεν ήταν άλλος από τη δημιουργία μίας ψευδοθρησκείας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου