Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Aπέπλευσε το θρυλικό USS Enterprise για το τελευταίο του ταξίδι

Anti-ntp:Ξέρετε τι ωραια βουλιάζει αυτό στον περσικό κόλπο ε; Είναι και πυρηνοκίνητο...


Για μια τελευταία αποστολή που μπορεί να εξελιχθεί και σε "θερμή" απέπλευσε χθες για τη Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το USS Enterprise, από τον ναύσταθμο στο Νόρφολκ της ...
πολιτείας Βιρτζίνια.

Πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που καθελκύστηκε το 1961 επί προεδρίας Τζων Κένεντι, λαμβάνοντας μέρος στην κρίση των πυραύλων της Κούβας, τον Πόλεμο του Βιετνάμ, τους δυο πολέμους στον Περσικό, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή ταινία Top Gun το 1986…

Το USS Enterprise, το μεγαλύτερου μεγέθους αεροπλανοφόρο στον αμερικανικό Στόλο, κόστισε 451 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει οχτώ πυρηνικούς αντιδραστήρες, ενώ πάνω σε αυτό έχουν υπηρετήσει περισσότεροι από 200.000 άτομα και 22 διαφορετικοί τύπο μαχητικών, ελικοπτέρων και AWACS.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ, ΑΚΟΜΗ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ.

    ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ (ΜΕ ΤΟ ENTERPRISE) ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ.
    ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΞΟΔΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΚΟ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΦΟΥ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΡΤΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΠΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή