Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ...

ΜΕΧΡΙ τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) οι οκτώ όμιλοι που έχουν παραμείνει στον διαγωνισμό, καθώς στόχος της διοίκησης είναι η ανάδειξη του αγοραστή το αργότερο μέχρι το Πάσχα.
Οι 8 όμιλοι που θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους είναι οι...
εξής: 1. Damnco Energy S.A. (Ελλάδα), 2. ED&F MAN Holdings Limited (Ηνωμένο Βασίλειο), 3. LITEX Commerce JSC (Βουλγαρία), 4. Nordzucker A.G. (Γερμανία), 5. Polski Cukier S.A. (Πολωνία), 6. Sadzucker A.G. (Γερμανία), 7. Sunoko DOO Novi SAD (Σερβία), 8. Επίλεκτος Κλωστοϋφαντουργία ΑΕΒΕ (Ελλάδα).
Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Δριβελέγκας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην 24η Agrotica, ο βασικός όρος που θα τεθεί στους δέκα επενδυτές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το 82,33% της μεγαλομετόχου ΑΤΕ είναι η στήριξη της ελληνικής τευτλοπαραγωγής.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Χριστόφορος Γερούκης διευκρίνισε ότι προβάδισμα στον διαγωνισμό θα δοθεί σε όποιον υποψήφιο προβλέπει στη δεσμευτική του προσφορά τη λειτουργία και των τριών εργοστασίων επεξεργασίας ζάχαρης σε Σέρρες, Πλατύ και Ορεστιάδα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο η διοίκηση της εταιρίας θα πραγματοποιήσει ραντεβού με τους υποψήφιους επενδυτές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Ηδη έχουν κλειστεί τα έξι ραντεβού και απομένει να οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες τα άλλα τέσσερα.
Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών θα γίνει βάσει κριτηρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το προσφερόμενο τίμημα, ο προτιθέμενος βαθμός αξιοποίησης του υφιστάμενου προσωπικού της εταιρίας, η σχεδιαζόμενη στρατηγική και το σχέδιο δράσης, που θα διασφαλίζουν τη βιώσιμη λειτουργία της, καθώς και η χρηματοοικονομική και επιχειρησιακή ισχύς και φήμη του υποψηφίου.


Κέρδη έναντι ζημιών
Ο κ. Δριβελέγκας έκανε αναφορά και στις προσπάθειες του υπουργείου να ενισχύσει την τευτλοκαλλιέργεια μέσω της ένταξής της σε τριετές πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, αν φυσικά εγκριθεί από την Ε.Ε. «Δεν αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά την καλλιέργεια. Θέλουμε να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας πάνω από τους τευτλοπαραγωγούς που κινδύνευσαν να εξαφανιστούν», υπογράμμισε ο κ. Δριβελέγκας. Πρόσθεσε, δε, ότι η όποια κίνηση γίνει θα έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε., προκειμένου να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος και πρόστιμα εκ των υστέρων, όπως τελευταία με την απόφαση της Κομισιόν να ζητήσει την επιστροφή ύψους 150 εκατ. ευρώ που δόθηκαν ως ενισχύσεις σε συνεταιρισμούς για το σιτάρι.
Σημειώνεται ότι το 2011 είχαν καλλιεργηθεί μόλις 58.000 στρέμματα ζαχαρότευτλων και η παραγωγή είχε πέσει σε αδιανόητα χαμηλά επίπεδα, με μόλις 38.000 τόνους ζάχαρης.

Express

1 σχόλιο:

  1. το εργοστασιο ειναι αυτο που οριζει ποσα
    στρεμματα εχει το δικαιωμα να καλλιεργησει ο παραγωγος με αποτελεσμα να μην πιανουν τις 300000
    τοννους ζαχαρης που απαιτηται για την λειτουργια του εργοστασιου χρονια μεθοδευεται το σχεδιο εξοντωσης παραγωγων και εργαζομενων την οποια παραγωγη την κρατουσαν στις αποθηκες η την αγοραζαν χυμα οι σερβοι, βουλγαροικαι εμεις την αγοραζαμε ξανα την δικη μας ζαχαρη ως εισαγωμενο συσκευασμενο προιον τοσο δραματικα αστειο!!οι εργαζομενοι στις αποθηκες για το 2011 εχουν
    1700Ε ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΝΤΕ ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή