Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πραγματοποιήσει, το Σάββατο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Τουρκία, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Κ.Μπάιντεν θα γίνει δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με τον οποία αναμένεται να συζητήσει ζητήματα που αφορούν στη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την Ομογένεια της Πόλης αλλά και γενικότερα ζητήματα που συνδέονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.


Σε δηλώσεις του στην Ουάσιγκτον ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φρόμαν σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο κ.Μπάιντεν στην Τουρκία θα τεθεί το ζήτημα των εσωτερικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα, «συμπεριλαμβανομένης της ελπίδας μας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τον Οκτώβριο του 2009, είχε επισκεφθεί τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο στην επίσημη Κατοικία του όπου ο κ.Μπάιντεν παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη κορυφαίου Αμερικανού Αξιωματούχου στο Φανάρι σε διάστημα λίγων μηνών, γεγονός που δηλώνει το αμείωτο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τα θέματα που απασχολούν την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας. Προηγήθηκε η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κυρίας Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον η οποία είχε μια πολύ γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, κατά την διάρκεια της συνάντησής της, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

πηγη


\

1 σχόλιο:

  1. Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;Γιατι τόσο ενδιαφέρον των Αμερικανών για το Φανάρι ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή