Απέρριψε οριστικά η Δικαιοσύνη το αίτημα της ΔΕΛΤΑ για απόσυρση του Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα στα ζωικά προϊόντα ή για παράλειψη του ονόματός της.
Ετσι, ο Οδηγός κυκλοφορεί κανονικά και χωρίς κανέναν περιορισμό αναφοράς στο όνομα και τη βαθμολογία της....ΔΕΛΤΑ.
«Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τον ....πολυετή αγώνα της Greenpeace και των ελλήνων καταναλωτών για το δικαίωμα να γνωρίζουμε αν καταναλώνουμε μεταλλαγμένα, διαβάζοντας απλά την ετικέτα των προϊόντων πριν τα επιλέξουμε», δήλωσε η Αλεξία Βουρεξάκη, υπεύθυνη της εκστρατείας ενάντια στα μεταλλαγμένα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. «Θα συνεχίσουμε δυναμικά τη δράση μας για να διασφαλίσουμε την υλοποίηση ενός αξιόπιστου κρατικού σήματος για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στα ζωικά προϊόντα. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τη σήμανση πάνω στις συσκευασίες των ελληνικών ζωικών προϊόντων», συνέχισε η Αλεξία Βουρεξάκη.
Στην ανακοίνωσή της η Greenpeace αναφέρει πως η ΔΕΛΤΑ κινήθηκε νομικά εναντίον της Greenpeace τον Φεβρουάριο του 2011, ζητώντας την απόσυρση της τρέχουσας έκδοσης του Οδηγού Καταναλωτών, στην οποία παρουσιάζει σημαντική πτώση στη βαθμολογία της. Σύμφωνα με την οικολογική οργάνωση, η εταιρεία, ενώ είχε προσκομίσει στην Greenpeace όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη μη χρήση μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές, αθέτησε τη δέσμευσή της να προβεί σε σχετική αναγραφή στη συσκευασία του τελικού προϊόντος έως το Μάϊο του 2010.
Το δικαστήριο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, απέρριψε τις κατηγορίες της ΔΕΛΤΑ τόσο για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού όσο και για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ αναγνώρισε ότι «ο τρόπος βαθμολόγησης είναι διαφανής, ίδιος προς όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες και αμερόληπτος». Επιπλέον απεφάνθη πως «η αναγραφή μη χρήσης μεταλλαγμένων- στη συσκευασία δεν είναι παράνομη» όπως ισχυριζόταν η ΔΕΛΤΑ «αφού δεν αντίκειται σε διάταξη του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών».
http://www.e-geoponoi.gr/
H ΔΕΛΤΑ θεωρεί ως δυσφήμιση την κατηγορία μη αναγραφής ενώ "είχε προσκομίσει εγγυήσεις" ότι δεν χρησιμοποιεί μεταλλαγμένα. Γιατί; Με την αιτιολόγηση ότι δεν υποχρεούται να το αναγράφει; Τα συντηρητικά γιατί αναγράφονται δηλαδή; Αυτά είναι πιο 'light';
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος πάντων. Παίζουν με τις λέξεις. Το ζουμί είναι ότι πρέπει (υποχρεωτικά) να αναγράφεται στο προϊόν αν περιέχει μεταλλαγμένα ή αν στη διαδικασία παραγωγής του έχουν χρησιμοποιηθεί μεταλλαγμένα. Εκτός από διαφάνεια, δίνει και την ευχέρεια στον καταναλωτή να κάνει τις επιλογές του (και στηρίζει το δικαίωμά του αυτό). Για να μην πω ότι θα έπρεπε να λέει "Κίνδυνος - Θάνατος" αλλά έστω...
μην δίνετε αξία στην Greenpeace και στις άλλες εταιρίες της νέας ταξης διότι σε λίγο καιρό θα μας κυβερνούν αυτές, αν κάνετε τον κόπο να ψάξετε για τούς χρηματοδότες της θα ήταν μια καλή αρχή, μετά ψάξτε να βρείτε ποια η σχέση των χρηματοδοτών με τα γνωστά ονόματα ὀπως ...όρος ...ότσιλντ και άλλα "λαμόγια" της χούντας..........
ΑπάντησηΔιαγραφήη δελτα ανεκαθεν διακινουσε μεταλαγμενα,δεν εχετε παρα να δειτε τα νουμερα που ειναι υποχρεωμενοι να χτυπανε στο κατω μερος των συσκευασιων του γαλακτος για παραδειγμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤ-imes 10x,11x,19x και παει λεγοντας επι,το Τχ δειχνει ποσες φορες επαναχρησημοποιησαν το περιεχομενο που διακινουν.Ειναι πιο ευδιακριτο στις πλαστικες συσκευασιες "φ"ιλκο ενω στις χαρτινες μιας και το μελανι σβηνει οχι ιδιαιτερα.
επισης μεχρι προτεινος αλλα ακομα και τωρα τα γαλακτοκωμικα της εχουν γαλα απο Γαλλια Ολλανδια Γερμανια.
Βεβαια υπαρχει και το παραμυθι μικρες οικογενειακες "κ"αρμες,αλλα για σκεφτειτε το λιγο ποιες αγελαδες κατεβαζουν τοσες εκατονταδες χιλιαδες τονους γαλα καθε μερα αν οχι οι τονοι σκονης και το εισαγομενο γαλα που χρησιμοποιουν?
και κλεινωντας η δελτα επαψε να ειναι ελληνικη εταιρεια εδω και καιρο μιας και οευφυης υιος Δασκαλοπουλος την εσπασε και την πουλησε σε αγγλους γαλλους γερμανους...αυτα ,ελπιζω να πηρατε μια ιδεα.
για οσους δεν καταλαβαν τα "Τ",επαναχρησημοποιουν τις επιστροφες..
ουε και η αλλη αθηναϊκη ισοδυναμη της ως ανω ειναι καλυτερη,μια απ'τα ιδια και αυτη...