Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΕΛΙΟ: "ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΑΝ ΒΥΘΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ"


Την προειδοποίηση ότι «αν βυθιστεί η Ελλάδα, θα κινδυνεύσει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση», απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο σε συνέντευξή του στον γαλλικό Τύπο. Σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Φιγκαρό», ο συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ «να μιλάει με μια φωνή» ώστε να ...
διαλύσει «τις αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης».
Η Πορτογαλία και η Γαλλία συμφώνησαν ότι η ευρωζώνη χρειάζεται να επιταχύνει την επικύρωση των αποφάσεων που έλαβε στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Οι αποφάσεις αυτές περιλάμβαναν το δεύτερο πακέτο ενίσχυσης της Ελλάδας και διεύρυνση της εντολής του ταμείου
χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ευρωζώνης.
«Είναι ανάγκη να βοηθήσουμε την Ελλάδα και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την ΕΕ, να δημιουργήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη οικονομική κυβέρνηση η οποία θα ασχολείται ιδιαίτερα με τα δημοσιονομικά ζητήματα», δήλωσε ο Πάσος Κοέλιο.
Μια επιδείνωση της ελληνικής κρίσης θα καθιστούσε δυσκολότερη την οικονομική ανάκαμψη της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χώρα του οποίου ακολούθησε την Ελλάδα και την Ιρλανδία στο δρόμο της στήριξης από την ΕΕ και το
ΔΝΤ.
Ο Πάσος Κοέλιο υπεραμύνθηκε της πολιτικής λιτότητας που υιοθετήθηκε από την κυβέρνησή του αφότου ανέλαβε την εξουσία, τον Ιούνιο, και υποσχέθηκε πως η Λισαβόνα θα αναποκριθεί στους στόχους να μειώσει φέτος το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 5,9%.
Πολλοί επενδυτές έχουν δείξει ενδιαφέρον για το πορτογαλικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Οι επενδυτές έρχονται από την Ευρώπη, αλλά και από αναδυόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, και από αρκετές αραβικές χώρες.
Η λιτότητα θα δημιουργήσει ύφεση στην Πορτογαλία, παραδέχθηκε ο Πάσος Κοέλιο. «Οι μεσαίες τάξεις θα πρέπει να κάνουν σημαντικές θυσίες», δήλωσε προσθέτοντας ότι αυτό είναι «το τίμημα που πρέπει να καταβάλλουμε επειδή η χώρα δαπανούσε
υπερβολικά για πολύ καιρό».
Η εσωτερική ζήτηση θα είναι αρνητική ως το τέλος του 2012, όμως οι εξαγωγές θα αντισταθμίσουν την τάση αυτή, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

πηγή

6 σχόλια:

  1. ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του
    ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

    ===================================
    Τα μυστικά που του επιτρέπουν να λειτουργεί ως «εργαλείο» ιμπεριαλισμού.

    Τα μυστικά, που του επιτρέπουν να βοηθά τα καρτέλ να λεηλατούν τους λαούς της Ευρώπης.


    Έχει αναρωτηθεί κάποιος γιατί το Ευρώ έχει τα χαρακτηριστικά που έχει ως νόμισμα;


    Είναι τυχαία ή μήπως εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένη στρατηγική;


    Γιατί, για παράδειγμα, ενώ η Ε.Ε. μιμείται τις ΗΠΑ στην οικονομική πολιτική, δεν τις μιμήθηκε και στο θέμα του χαρτονομίσματος;


    Γιατί, ενώ το δολάριο έχει στο σύνολο των χαρτονομισμάτων του το ίδιο μέγεθος και την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, το Ευρώ δεν το μιμείται;

    Γιατί το Ευρώ έχει ανισομεγέθη χαρτονομίσματα ανάλογα με την αξία που αποτυπώνεται πάνω τους;

    Γιατί η "εικόνα" του κάθε χαρτονομίσματος είναι απευθείας ανάλογη της αξίας την οποία αντιπροσωπεύει;


    Γιατί δεν υπάρχει χαρτονόμισμα του ενός Ευρώ;

    Με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό δημιούργησαν ένα κέρμα των δύο ευρώ, που είναι κάτι παραπάνω από δύο δολάρια;

    Με ποια λογική και με ποιο σκεπτικό τα χαρτονομίσματα ξεκινούν από τα πέντε Ευρώ, που είναι κάτι παραπάνω από πέντε δολάρια;


    Το Ευρώ ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο, για να οδηγήσει στην κερδοσκοπία.

    Γιατί;

    Διότι αυτό εξυπηρετούσε την ιμπεριαλιστική πολιτική των Αμερικανών.

    Την πολιτική, που θα τους επέτρεπε να ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Της πιο πλούσιας αγοράς του Πλανήτη. Χρησιμοποίησαν το Ευρώ, για να μπορέσουν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους.

    Ευνόησαν μια πολιτική, η οποία θα οδηγούσε στη λεηλασία των φτωχών από τους πλούσιους, τόσο στο επίπεδο των κρατών όσο και σ' αυτό των πολιτών.
    Το Ευρώ σχεδιάστηκε από την αρχή για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Έλληνας σήμερα είναι φτωχός.

    Πιο φτωχός από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας. Ακόμα και μπροστά σε ένα περίπτερο είναι αδύναμος καταναλωτής. Διψάει και το σκέφτεται ν' αγοράσει ένα μπουκάλι νερό.

    Πεινάει και το σκέφτεται να πάρει ένα σάντουιτς. Δεν έχει πλέον χρήματα στην τσέπη του.

    Η ακρίβεια εξανεμίζει τον μισθό του. Η ακρίβεια τον έχει κάνει φτωχό. Ένας από τους λόγους, που μας οδήγησε στην ανεξέλεγκτη έκρηξη της ακρίβειας, ήταν το Ευρώ.

    Το νόμισμα, όχι από την άποψη την καθαρά οικονομική, η οποία έχει σχέση με τις ισοδυναμίες των νομισμάτων, αλλά από την άποψη του σχεδιασμού του, ως νόμισμα.
    Αυτήν την έκρηξη ακρίβειας δεν μπόρεσε να τη σταματήσει κανένας, γιατί όλοι αιφνιδιάστηκαν. Στον αιφνιδιασμό αυτόν συνετέλεσαν δύο πράγματα.

    Η αξία και η μορφή του νέου νομίσματος, καθώς και η συναλλακτική νοοτροπία των πολιτών, η οποία είχε καλλιεργηθεί εξαιτίας των παλαιών νομισμάτων.
    Σε μια οικονομία, όπως η ελληνική με τα δεδομένα μικρά μεγέθη της και τη δεδομένη νοοτροπία της, μπήκε ένα ιδιόμορφο κέρμα. Ένα κέρμα τεράστιας αξίας.

    Όμως, σε μια οικονομία που "υποτιμούσε" το κέρμα, αυτό ήταν παγίδα. Οι αυξήσεις γίνονταν με τρόπο τον οποίο δεν μπορούσε ν' "αντιληφθεί" το κοινό.

    Έδινε ο Έλληνας ένα κέρμα των επτακοσίων δραχμών, για να πάρει ένα αναψυκτικό —το οποίο την προηγούμενη ημέρα κόστιζε εξήντα δραχμές— και ντρεπόταν να ζητήσει ρέστα, γιατί απλούστατα στην προηγούμενη νομισματική πραγματικότητα το κέρμα ήταν ανύπαρκτης αξίας.

    ====================================

    ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του
    ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν λοιπόν στο πεντακοσάρικο οι μπριζόλες από τέσσερις γίνουν τρεις, υπάρχει "συναγερμός", γιατί οι μπριζόλες δεν φτάνουν πλέον για όλους.

    Το πεντακοσάρικο δεν λύνει ένα πρόβλημα, το οποίο μέχρι τότε το έλυνε.

    Θα πρέπει η νοικοκυρά να πάρει κι άλλα χρήματα μαζί της και αυτό χτυπάει "συναγερμό".

    Όταν ακριβαίνει ο καφές, υπάρχει "συναγερμός", γιατί αλλάζει η καθημερινότητα του φοιτητή.

    Θα πάρει τσιγάρα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πάει σπίτι του.

    Δεν φτάνει το πεντακοσάρικο και για καφέ. Θα πρέπει να διαλέξει τι θα κάνει και αυτό χτυπάει "συναγερμό".

    Όταν ακριβαίνουν τα "ψιλικά" στα περίπτερα, ο συνταξιούχος δεν μπορεί να ικανοποιήσει τα εγγόνια του και αυτό επίσης χτυπάει "συναγερμό".
    Με το Ευρώ έπαψε να υπάρχει αυτός ο "συναγερμός" και εκεί παγιδεύτηκαν οι Έλληνες.

    Ως αξία ήταν μεγαλύτερη από τη "γραμμή" άμυνάς τους, αλλά ήταν κέρμα. Οι Έλληνες υποτιμούσαν τα κέρματα. Δεν τα γνώριζαν. Δεν τους έλυναν προβλήματα της καθημερινότητας και ως εκ τούτου έπρεπε να πάρουν αριθμομηχανή για να καταλάβουν τι συμβαίνει.

    Στο μεσοδιάστημα αυτό έγιναν όλα τα κερδοσκοπικά εγκλήματα.

    Η αγορά παραδόθηκε στους κερδοσκόπους, γιατί, όταν απειλούσες το κέρμα των δύο Ευρώ, δεν υπήρχε "συναγερμός".

    Υπήρχε αδράνεια.

    Έπινε ο Έλληνας έναν καφέ και άφηνε φιλοδώρημα μεγαλύτερης αξίας απ' όσο κόστιζε ο ίδιος ο καφές την περίοδο της δραχμής, λίγες μέρες πριν.
    Αυτόν τον άθλιο και πονηρό σχεδιασμό εξυπηρετούσε όλη η γκάμα των νομισμάτων των Ευρώ. Δεν ήταν μόνον το κολοσσιαίας αξίας κέρμα των δύο Ευρώ.

    Τα ανάλογα έγιναν και με τα χαρτονομίσματα.

    Εκ του πονηρού επιλέχθηκε η ανισότητα στο μέγεθος των χαρτονομισμάτων ανάλογα με την αξία τους.

    Γιατί;

    -------------------------------------------

    ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του
    ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΤΕ ΠΑΛΙΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΟΥΝΟΙ ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΟΙ ΚΑΙ ΒΗΣΙΓΟΤΘΟΙ.ΖΩΑ ΑΙΜΟΧΑΡΗ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ.Η ΛΕΟΠΑΡΤΔΑΛΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ.ΖΩΑΑΑΑ εεεε ΖΩΑΑΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2:56...
    αδερφε θα ελεγα ακριβως το ιδιο...
    στ' αρχιδια μας αν βουλιαξετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή