Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Οργισμένος ο Μπερλουσκόνι με την υποβάθμιση της Ιταλίας...

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι επέκρινε έντονα την υποβάθμιση της χώρας του από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard & Poor΄s. H πιστοληπτική ικανότητα της χώρας κρίθηκε από Α-1+ σε Α-1. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βλέπει πίσω από την υποβάθμιση...
της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας του παιχνίδια των μίντια. «Οι εκτιμήσεις της Standard & Poor΄s υπαγορεύθηκαν.... περισσότερο από τις ειδήσεις των μίντια παρά από την πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει λάβει ήδη συμπληρωματικά μέτρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών. Ο Οίκος Αξιολόγησης Standard & Poor΄s προχώρησε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας από Α-1+ σε Α-1. Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές μια και τώρα ο δανεισμός για την Ιταλία θα γίνει πιο ακριβός. Το χρέος της Ιταλίας αντιστοιχεί αυτή τη στιγμή στο 120% του ΑΕΠ. Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση υιοθέτησε ένα νέο πακέτο λιτότητας 54 δις ευρώ. Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια τα μέτρα λιτότητας θα κατάφερναν να μειώσουν αντίστοιχα το έλλειμμα. Το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη αντέδρασε το πρωί με μικρή πτώση ενώ ένας χρηματιστής ανέφερε πως ‘η εκτίμηση του οίκου δεν έρχεται και τόσο αιφνιδιαστικά, ωστόσο δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές’. Η Ιταλία είναι μετά την Ελλάδα η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη, παράλληλα όμως είναι και η τρίτη ισχυρότερη οικονομία μέσα στην ΟΝΕ.
Πηγη 

7 σχόλια:

  1. Ε, ΕΝΤΑΞΕΙ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΜΕΤΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι πρεπει οχι σαν τους δικους μας Υπουργους που Χαζογελανε σαν Διανοιτηκοι αναπυροι οταν η υποβάθμιση της χώρας μας από τον Οίκο Αξιολόγησης Standard & Poor΄s ηταν και ειναι φυσικα στον Πατο και δεν ειπαν ποτε τιποτα διοτι εχοθν την Φολια τους Χεσμενι οπως λεμε στα Ελληνικα αφου αφτοι τα φαγανε να λενε τωρα τη; Κανενας δεν λεει τιποτα αλλα οπως κσερουμε και βλεπουμε η Ωρα τους οσο παει και ερχετε ολοταχος κοντυτερα για να Δηκαστουν!

    Στο Κελι 33...... χαχαχαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΗ KANTA OLA SKONH ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχει δικιο ο Σίλβιο. Του ετοιμαζουν κι αυτου την πτωση και του την εχουν στημενη. Απασχολουν τον κοσμο με τις γυναικες που του αρεσουν , ενω το σκανδαλο ειναι οτι δεν θελουν να υπαρχει ηγετης που να νοιαζεται για την χωρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οταν λέμε οργισμένος, τι εννοούμε?
    Οτι οποια βρει, θα την πηδήξει απο τα νεύρα του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα, σώπα ρε Σίλβιο...Τα μίντια φταίνε για την υποβάθμιση...? Σε ποια μίντια αναφέρεσαι;;
    Κάτσε εσύ είσαι δισεκατομμυριούχος και οι επιχειρήσεις σου είναι; Μα τι είναι; ΜΙΝΤΙΑ ΜΗΠΩΣ; Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει Σίλβιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΣΙΛΒΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΗΚΟΥΛΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή