Το κόκκινο κρέας αυξάνει τις πιθανότητες διαβήτη 2
Δυο κομμάτια μπέικον, ένα hot dog ή μια μερίδα έτοιμου κρέατος καθημερινά, φάνηκε να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2, αποκάλυψε νέα σημαντική αμερικανική έρευνα...
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Harvard School of Public Health και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Clinical Nutrition’.
Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων κατεργασμένου κόκκινου κρέατος καθημερινά αύξανε τον κίνδυνο διαβήτη κατά 51%, ενώ η κατανάλωση 100 γρ. μη κατεργασμένου κόκκινου κρέατος κάθε μέρα αύξανε τον κίνδυνο κατά 19%.
Ωστόσο ο κίνδυνος μειώθηκε όταν το κόκκινο κρέας αντικαταστάθηκε με ξηρούς καρπούς, άσπρο κρέας, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά ή πρωτεΐνες από δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Frank Hu, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία του γενικού πληθυσμού δεδομένης της αύξηση της επιδημίας διαβήτη 2 και της αυξημένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι τα καλά νέα είναι ότι τέτοιοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να εξισορροπηθούν με την αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος από πιο υγιεινές πρωτεΐνες.
Τα στοιχεία για την έρευνα προέκυψαν από απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο 204.000 Αμερικανίδων νοσηλευτριών και επαγγελματιών υγείας οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 14 έως 28 χρόνια.
Οι ερευνητές επικαιροποίησαν επίσης μια μεταανάλυση που περιελάμβανε στοιχεία ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερους από 442.000 εθελοντές.
www.iatronet.gr
Δυο κομμάτια μπέικον, ένα hot dog ή μια μερίδα έτοιμου κρέατος καθημερινά, φάνηκε να αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη 2, αποκάλυψε νέα σημαντική αμερικανική έρευνα...
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Harvard School of Public Health και αποτελεί τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Clinical Nutrition’.
Η κατανάλωση 50 γραμμαρίων κατεργασμένου κόκκινου κρέατος καθημερινά αύξανε τον κίνδυνο διαβήτη κατά 51%, ενώ η κατανάλωση 100 γρ. μη κατεργασμένου κόκκινου κρέατος κάθε μέρα αύξανε τον κίνδυνο κατά 19%.
Ωστόσο ο κίνδυνος μειώθηκε όταν το κόκκινο κρέας αντικαταστάθηκε με ξηρούς καρπούς, άσπρο κρέας, γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά ή πρωτεΐνες από δημητριακά ολικής αλέσεως.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Frank Hu, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν μεγάλη επίπτωση στην υγεία του γενικού πληθυσμού δεδομένης της αύξηση της επιδημίας διαβήτη 2 και της αυξημένης κατανάλωσης κόκκινου κρέατος παγκοσμίως. Πρόσθεσε ότι τα καλά νέα είναι ότι τέτοιοι παράγοντες κινδύνου μπορεί να εξισορροπηθούν με την αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος από πιο υγιεινές πρωτεΐνες.
Τα στοιχεία για την έρευνα προέκυψαν από απαντήσεις σε ερωτηματολόγιο 204.000 Αμερικανίδων νοσηλευτριών και επαγγελματιών υγείας οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 14 έως 28 χρόνια.
Οι ερευνητές επικαιροποίησαν επίσης μια μεταανάλυση που περιελάμβανε στοιχεία ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερους από 442.000 εθελοντές.
www.iatronet.gr
να υποθεσω τωρα οτι ερχεται το υγιεινο κρεας σακουλας(?)
ΑπάντησηΔιαγραφήτο παραπανω λογικα αναφερεται σε εταιριες τυπου μακντοναλντς που εδω και χρονια σερβιρουν κρεας στους πελατες τους γεννετικα τροποποιημενο απο αγελαδες που μονο αγελαδες δεν τις λες...
allo kokkino kreas allo hot dog kai fast food...to kokkino kreas exei evergetikes epidraseis ston organismo se logikes posotites fysika.einai aristi pigi proteinis exei olo to symplegma b kai einai aparaitito gia ti paragogi aimosfairinis...eimaste thylastiko pamfago xreiazomaste na trome ta panta ektos apo zaxari kai aleyra.fysika oi viomixanies kryvoun kala tis alitheies gia to axristo gala kai to epikyndino aleyri.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ολα τα κρεατα αναφερεται.Οχι μονο στα κατεργασμενα.Τα κατεργασμενα ειναι χειροτερα.Αλλα ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΑΒΗΤΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι αυτο ολος ο κοσμος εχει ζαχαρο.