Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ (ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ) ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ


ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Οι νέοι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α και κατέκλεισαν πραγματικά το αμφιθέατρο της Γ.Α.Δ.Α. Οι έως τώρα παρεμβάσεις του Σωματείου μας δεν κατάφεραν να «ιδρώσει το αφτί» των υπεύθυνων για το γεγονός να είναι ακόμη απλήρωτοι οι... νέοι 500 Ε.Φ. και το χειρότερο  να μην υπάρχει προσδοκία αποκατάστασης της μισθοδοσίας τους.

Μεταξύ των νέων συναδέλφων , παρευρέθηκαν και παλαιότεροι συνάδελφοι σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Τοποθετήθηκαν αρχικά τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του ΣΕΦΕΑΑ αναφερόμενοι στις έως σήμερα ενέργειες στου Σωματείου, όπως επίσης και για τους πραγματικούς λόγους οι οποίοι οδήγησαν στο σημερινό τραγικό σημείο.

Ο πρόεδρος του ΣΕΦΕΑΑ Ντούμας Βασίλης στην ομιλία του επισήμανε ότι: «η Ελληνική πολιτεία δυστυχώς υποδέχτηκε νέους ανθρώπους, νέα παιδιά που στο ξεκίνημα της ζωής τους και της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. τους απαξίωσε με το χειρότερο τρόπο. Οι νέοι συνάδελφοι ερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας στην καρδιά της χώρας αλλά και της εγκληματικότητας σπαταλώντας και τις τελευταίες οικονομίες των ιδίων και των οικογενειών τους, βρίσκονται απέναντι από το ποιο σκληρό πρόσωπο του κράτους»

Τελειώνοντας ζήτησε την συμμετοχή στην πλέον δυναμική αντίδραση διαμαρτυρίας στις προσεχείς μέρες και κάθε είδους μετωπική σύγκρουση με το ανάλγητο κράτος.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Ταξίαρχος κ Βρέντζος Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Αρχηγείου και της Διεύθυνσης Οικονομικών. Ο Ταξίαρχος κατανοώντας την αναγκαιότητα της άμεσης επίλυσης του προβλήματος διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό.

Οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης Χρηματικού, κύριοιΛιάρος και Μπουλούκος παρέθεσαν έγγραφα που προέκυπταν οι ενέργειες της διεύθυνσης και απάντησαν σε ερωτήματα των συναδέλφων.

Στην συγκέντρωση παρέστη και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος κ.Λιούκας Ιωάννης ο οποίος αφού τους καλωσόρισε εξέφρασε την συμπαράσταση του και αναφέρθηκε σε υπηρεσιακά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες της Αττικής. Ακολούθως απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των νέων συναδέλφων και κατέγραψε παράπονα και καταγγελίες τους.
Οι αποφάσεις της συγκέντρωσης προέκυψαν ομόφωνα και είναι ως εξής : 


Ένστολη Διαμαρτυρία την ερχόμενη εβδομάδα έμπροσθεν υπηρεσίας που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και θεωρείται η πλέον (μεταξύ άλλων) υπεύθυνη για την στάση πληρωμών των Συναδέλφων Ειδικών Φρουρών.


Την έναρξη συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης σε σχέση με την μη υπαγωγή στο Ι.Κ.Α των νέων Ειδικών Φρουρών και την επαναφορά τους στο Δημόσιο.

Ταυτόχρονα θα αναληφθεί προσπάθεια να πειστούν οι συναρμόδιοι φορείς, ότι ουδείς νεοπροσλαμβανόμενος (Ειδικός Φρουρός Αστυφύλακας και Αξιωματικός) πρέπει να ασφαλίζεται στο Ι.Κ.Α διότι το ειδικό εργασιακό καθεστώς των ένστολων (θάνατοι εν υπηρεσία, μάχιμα έτη, ΕΚΑΜ κ.λ.π) στα σώματα ασφαλείας είναι τέτοιο που το καθιστά ανεφάρμοστο.






1 σχόλιο:

  1. Το κράτος έχει αναθέσει στους αστυνομικούς εντελώς άσχετες εργασίες, όπως πχ την έκδοση εγράφων, με αποτέλεσμα να δεσμεύεται προσωπικό για άσχετα θέματα, και άρα οι υπόλοιποι να χρειάζεται να εργάζονται περισσότερο ή να πρέπει να προσληφθούν περισσότεροι, που όμως το κράτος αδυνατεί να πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή