Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Παρουσίαση της ελληνικής εταιρείας Νανοτεχνολογίας Glonatech στην Exposec 2011


Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ONEX HELLENIC κ. Πάνος Τ. Ξενοκώστας παρουσίασε στο Συνέδριο της Exposec 2011 τη θυγατρική εταιρεία Glonatech ΑΕ (Global Nanotechnologies) καθώς και τα οφέλη που προσφέρει αυτή στο νέο περιβάλλον Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας. H Glonatech είναι στη διαδικασία κατασκευής της πρώτης βιομηχανικής μονάδας παραγωγής νανοϋλικών στην Ελλάδα, δυναμικότητας 6 τόνων ανά έτος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του ....2011. Στα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση της παραγωγής στους 35 τόνους μέχρι το 2015.Το ύψος της επένδυσης έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα €0,5 εκατ, ενώ αναμένεται να φτάσει τα €6,5 εκατ. μέχρι το 2015.


Η εταιρεία, πέραν της βιομηχανικής δραστηριότητας, έχει επίσης πολύ έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Ήδη στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας της έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, ευρωπαϊκών και διεθνών και έχει κερδίσει επάξια στην διεθνή κοινότητα την αναγνώριση του “NANOTECHNOLOGY KNOW-HOW PARTNER”.
Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου προέκυψε πως η Glonatech εξυπηρετεί απόλυτα τους στόχους της νέας στρατηγικής της χώρας στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας, η οποία συνίσταται στη δημιουργία εγχώριας υψηλής προστιθεμένης αξίας βιομηχανικής βάσης και την επένδυση σε έρευνα και τεχνολογία, έτσι ώστε «οι αμυντικές δαπάνες να μετατραπούν σε αμυντικές επενδύσεις» σύμφωνα με το μότο της εταιρίας. Η επένδυση στη Glonatech και η ανάπτυξη προϊόντων Νανοτεχνολογίας μέσω αυτής «έχει πολλαπλασιαστικά εθνικά οφέλη και εξασφαλίζει τελικά γρήγορο και εγγυημένο Return on Investment (RoI) για τον Έλληνα φορολογούμενο, κάτι το οποίο είναι το ζητούμενο τη σημερινή εποχή έτσι ώστε η χώρα να βγει από την οικονομική κρίση και να εξασφαλίσει ένα σίγουρο μέλλον για τις επόμενες γενιές», τόνισε ο κος Πάνος Ξενοκώστας.
Λίγα λόγια για τη Glonatech AE…
Η Glonatech, με πλήρη επωνυμία, Global Nanotechnologies SA, αποτελεί εταιρεία Spin-Out του ομίλου ONEX HELLENIC και ιδρύθηκε το 2009 με αποκλειστικό αντικείμενο τη Νανοτεχνολογία. Η εταιρεία έχει ως σκοπό την παραγωγή προϊόντων νανοτεχνολογίας (νανοϋλικά) σε εμπορική κλίμακα, καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών R&D. Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί η παραγωγή πολύ υψηλής ποιότητας νανοϋλικών με ανταγωνιστικό συγκριτικά κόστος και η καθετοποιημένη υποστήριξη στην μεταφορά τεχνογνωσίας στους πελάτες της, κάτι που την έχει αναδείξει σε πρώτη επιλογή για πολλές διεθνείς εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου