Anti-ntp:Ξυπνάτε ρεεεε ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΦΑΛΑΓΓΙ Ο UCK!!!
Σε «θολά νερά» κινείται η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξεύρεση των κακοποιών που έστησαν παγίδα θανάτου στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που τους καταδίωκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο αστυνομικοί και να τραυματιστούν άλλοι δύο. Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) αποφασίστηκε στις έρευνες να συμμετάσχουν όλα τα....
τμήματα της αστυνομίας (Ασφάλεια, Ανθρωποκτονιών, Δίωξης Ναρκωτικών, Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Αντιτρομοκρατική) ενώ έχει ζητηθεί και η αρωγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Οι ελληνικές διωκτικές αρχές κυριολεκτικά προχωρούν στο να «σαρώσουν» τον υπόκοσμο, με σκοπό να υπάρξει έστω και μια πληροφορία που θα παρέχει «αποχρώσες ενδείξεις» για το ποιοι και από πού προέρχονται οι κακοποιοί.
Παράλληλα, έχουν ενταθεί οι παρακολουθήσεις σε «ιθύνοντες νους» του κοινού ποινικού εγκλήματος στη χώρα μας, με την ΕΛΑΣ να έχει δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω τους περιμένοντας ένα «λάθος» εκ μέρους τους. Κάτι βέβαια που είναι αρκετά δύσκολο, μιας και αν κάποιοι από αυτοί εμπλέκονται στην υπόθεση, θα έχουν πάρει με τη σειρά τους τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειάς τους.
Πιθανές εκδοχές
Τα σενάριο που επικρατεί για το χώρο από τον οποίο προέρχονται οι κακοποιοί είναι ένα. Οι δράστες ανήκουν στο κοινό ποινικό έγκλημα και δεν πρόκειται για Έλληνες. Αυτό που προβληματίζει την ΕΛΑΣ είναι πως οι εν λόγω κακοποιοί είναι καλά εκπαιδευμένοι και μπορούν να χειριστούν με «μαεστρία» τα όπλα, δεδομένο που τους κάνει εξαιρετικά επικίνδυνους.
«Ο τρόπος που έδρασαν, η ακρίβεια των βολών τους και η μέθοδος διαφυγής τους, δείχνουν πως έχουν στρατιωτική εκπαίδευση», μας ανέφερε αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Ο ίδιος μας τόνισε ότι: «Αυτή είναι η επικρατέστερη εκδοχή και το σενάριο να πρόκειται για τρομοκράτες που αναζητούσαν χρήματα και εντοπίστηκαν είναι μη ρεαλιστικό». Συμπληρώνοντας: «αυτό ήταν κλασική περίπτωση εμπλοκής κακοποιών με αστυνομικούς, με βασικό στοιχείο πως δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει πως το έγκλημα στην Ελλάδα έχει σημειώσει ποιοτικά άλματα».
Αλλαγές στο «διωκτικό σχήμα» επικίνδυνων κακοποιών
Πέρα από τις όποιες ενέργειες γίνονται για τον εντοπισμό των κακοποιών, η ΕΛΑΣ αποφάσισε- μετά το αιματηρό περιστατικό- να προχωρήσει σε αναδιάταξη των δυνάμεών της και σε καλύτερο συντονισμό των επιχειρησιακών ενεργειών.
Μια από αυτές τις αλλαγές είναι η ομάδα «ΔΙΑΣ» και γενικότερα οι δικυκλιστές της ΕΛΑΣ να μην εμπλέκονται πλέον σε «σοβαρά περιστατικά», αλλά το ρόλο αυτό να τον αναλάβουν ειδικές ομάδες (στα πρότυπα της ΕΚΑΜ) που θα φέρουν βαρύ οπλισμό και αλεξίσφαιρα γιλέκα με πλάκες, ώστε να μπορούν να «σταματήσουν» ένα βλήμα προερχόμενο από τυφέκιο εφόδου. Οι ομάδες αυτές θα μετακινούνται αποκλειστικά με αυτοκίνητο και επικουρικά θα συνδράμουν σε αυτές δικυκλιστές.
Επίσης αποφασίστηκε- κατόπιν εορτής - να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός των αστυνομικών που περιπολούν σε «κόκκινες ζώνες» και εντός του άμεσου χρονικού διαστήματος θα υπάρξει διαγωνισμός για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού, ενώ θα υπάρξει «επιστροφή στα θρανία» ανδρών και γυναικών της ΕΛΑΣ για να εκπαιδευτούν εκ νέου από «παιδαγωγούς» made in USA…
Αμέλεια ή άγνοια;
Και εδώ υπάρχει μια σημαντική, αλλά αγνοημένη λεπτομέρεια που δείχνει το μέγεθος της «υποτίμησης» του κοινού ποινικού εγκλήματος από την ΕΛΑΣ.
Το τυφέκιο εφόδου ΑΚ-47 Kalasnikov, θεωρείται το φονικότερο στον κόσμο, όχι μόνο του διαμετρήματος τού βλήματος που εκτοξεύει (7,62 χιλιοστά) αλλά και της εσωτερικής κατασκευής του, που πολλαπλασιάζει την δύναμη πρόσκρουσης του. Ειδικότερα στα Βαλκάνια, είναι το πιο διαδομένο όπλο και σύμφωνα με εκτιμήσεις της Europol αυτή την στιγμή στη «μαύρη αγορά» της Χερσόνησου του Αίμου βρίσκονται «προς πώληση» περίπου 1.000.000 τυφέκια αυτού του τύπου.
Δεκάδες λοιπόν συμμορίες που δραστηριοποιούνται στον υπόκοσμο της χώρας μας, έχουν στις τάξεις τους κακοποιούς που προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, πολλοί από τους οποίους ανήκαν σε επίλεκτες δυνάμεις των χωρών τους, που μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης έμειναν άνεργοι, βρίσκοντας «στέγη» σε εγκληματικές οργανώσεις.
Ερωτηματικά ζητούν απάντηση
Και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά σχετικά με τον τρόπο που έγινε η συγκεκριμένη καταδίωξη. Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος να θέσει τα παρακάτω ερωτήματα:
-Πως έστειλε το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ σε καταδίωξη εγκληματιών που οπλοφορούν, δικυκλιστές, όταν εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να φέρουν πλάκες προστασίας στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους λόγω του αυξημένου βάρους που καθιστά αδύνατη την μεταφορά τους σε δίκυκλα;
-Γιατί ακόμη και οι αστυνομικοί των περιπολικών που στάλθηκαν στην καταδίωξη δεν έφεραν πλάκες προστασίας από βλήματα τυφεκίου εφόδου;
-Γιατί δεν υπήρχε κοινός συντονισμός περιπολικών και δικυκλιστών;
-Πόσο είχε υποτιμηθεί η αξία των διωκόμενων;
-Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση ελικόπτερο της αστυνομίας που διαθέτει υπέρυθρες κάμερες για νυχτερινή καταδίωξη; Ή μήπως δεν λειτουργούσαν (και αυτά) λόγω έλλειψης κονδυλίων;
-Ποιος ο ρόλος του περίφημου C4I (Command, Control, Communication, Computers-Intelligence);
Η ανάγνωση όλων αυτών είναι πασιφανές σε ποιο συμπέρασμα μας οδηγεί: Η Ελληνική Αστυνομία, χρειάζεται εκ βάθρων αναδιάταξη και αναδόμηση. Μπορεί να έχει την ικανότητα να εξαπολύει δακρυγόνα και χημικά με ακρίβεια σε άοπλους, αλλά είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει το έγκλημα, που μέρα με τη μέρα θεριεύει λόγω της οικονομικής κρίσης. Και οι πολίτες δεν ζητούν μια ΕΛΑΣ με κατασταλτικό και πολιτικό ρόλο αλλά με αστυνομικό.
Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του «Ηλία του 16ου» και αυτό πρέπει να το καταλάβει η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και το κυριότερο: να μην αναζητεί ενόχους και αστοχίες σε φυσικούς και επιχειρησιακούς «αστάθμητους παράγοντες», γιατί ο σχεδιασμός της επιχείρησης ήταν ελλιπής όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι αξιωματικοί της.
Εκτός αν πιστεύουν κάποιοι πως ο εξοπλισμός είναι ακριβότερος από τις ανθρώπινες ζωές, λόγω της ύφεσης…
http://greeknation.blogspot.com/2011/03/blog-post_5043.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου