Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα προϋποθέτει ότι πρέπει να βγούμε από την ΕΕ. Αυτό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του με τα θετικά να είναι λίγο περισσότερα.Για πιο λόγο θα υποτιμηθεί το νέο μας νόμισμα; Ποιός θα το εκδώσει κατ' αρχάς;
Αν το εκδόσει η ΤΤΕ, δηλαδή εμείς, θα αντικαταστήσει τα ευρώ με δραχμές ή νέες δραχμές ή όπως θέλετε το ονομάζετε. Τα ευρώ που θα...
μαζέψει θα είναι χρήμα εν ισχύ στην παγκόσμια οικονομία και θα αποτελέσουν συναλλαγματικό απόθεμα το κράτους και δεν θα καταστραφούν, όπως όταν το κράτος πήρε τις δραχμές και μας έδωσε ευρώ.Τα χρήματα αυτά φτάνουν και περισσεύουν για να βγούμε από το μνημόνιο και να μας καλύψουν το έλλειμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών για ένα περίπου χρόνο.
Τα χρήματα αυτά θα αποτελούν βέβαια πληθωριστικό χρήμα, το οποίο όμως δεν θα μπει μέσα στην δικιά μας οικονομία, αλλά ένα μέρος του θα πάει στην οικονομία της ΕΕ και θα δημιουργήσει εκεί πληθωριστικό πρόβλημα.
Τα υπόλοιπα, σταδιακά θα πάνε στο εξωτερικό μέσω των πληρωμών των εισαγωγών μας.
Σε αυτή την περίπτωση το ευρώ θα υποτιμηθεί έναντι του δικού μας νομίσματος αρχικά και για περίπου ένα χρόνο μέχρι να ισορροπήσει το σύστημα.
Αν το δικό μας νόμισμα το εκδώσει η ΕΚΤ, δηλαδή η ΕΕ, και μας το δώσει παίρνοντας τα ευρώ μας τότε το πληθωριστικό χρήμα θα πάει κατευθείαν στην ΕΕ υποτιμώντας άμεσα το ευρώ σε σχέση με το δικό μας νόμισμα.
Ένα νόμισμα υποτιμάται κατά την διάρκεια των συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ποιός θα δεχθεί να πουλήσει π.χ. δραχμές για δολάρια σε χαμηλότερη τιμή από ότι έχει αγοράσει τις δραχμές από το ελληνικό κράτος, ώστε να υποτιμηθεί το νόμισμά μας;
Θα πουλάει το κράτος φθηνότερα το νόμισμά μας από μόνο του, όταν η ΕΕ θα έχει πληθωριστικό χρήμα από τα δικά μας ευρώ;Το να έχουμε το δικό μας νόμισμα είναι το μόνο που μας σώζει εμάς σαν λαό και σαν οικονομία μακροπρόθεσμα, αλλά είναι αυτό που δεν συμφέρει τους δανειστές μας και τους λίγους έλληνες που έχουν μεγάλο πλούτο και για αυτό δεν θα μας αφήσουν να το κάνουμε.
Το να υποτιμηθεί βέβαια το νόμισμά μας αργότερα, δεν είναι κατ' ανάγκη κακό. Στις 13/3/97 είχαμε κάνει υποτίμηση 13% και μετά από δύο χρόνια μπήκαμε στην ευρωζώνη με 2% πληθωρισμό και πολύ καλά οικονομικά στοιχεία, χωρίς πολλές θυσίες από τον λαό, σίγουρα λιγότερες από ότι τώρα που μας τα παίρνουν από παντού και πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/blog-post_4030.html
Προσθεσε σε ολα αυτα,οτι θα αναβιωσει η καλλιεργεια γης με σκοπο την εξαγωγη γεωργικων προϊοντων.Συν τοις αλλοις,θα επιστρεψουν ολες οι βιοτεχνιες και θα δημιουργηθουν,τουλαχιστον αλλες τοσες,διοτι θα πεσουν τα μεροκαματα.Αν βαλουμε τωρα οτι,ο τουρισμος θα αυξηθει τουλαχιστον στο διπλασιο,μηπως πρεπει να αρχισουμε ολοι να το σκευτωμαστε διαφορετικα?Ετσι κι αλλοιως αυτοκινητα,τηλεορασεις και οτι αλλο συναφες,δοξα το Θεο,ολοι οι ελληνες εχουμε φροντισει,να εχουμε αρκετα απ'αυτα!!!!Τι λετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίσω στη δραχμή ολοταχώς. Να φύγουμε από την Ευρωπαική ένωση των πολυεθνικών, στην οποία προσχωρήσαμε χωρίς να ερωτηθεί ο λαός.
ΑπάντησηΔιαγραφήφτιάξτε μια ψηφοφορία για το θέμα και θα δείτε τι θα γίνει, ναι να γυρίσουμε στη δραχμή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ..ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ?? Η ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ?? ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣΤΟΝ 10:06 ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΤΟΧΕΙΡΟΤΕΡΟ? ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ, ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ(ΟΠΟΥ ΠΟΤΕ =ΕΥΡΩ=ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ)
ΑπάντησηΔιαγραφή