Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Τούρκοι για Καστελόριζο: «Εδώ είναι δική μας ΑΟΖ»


Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος πραγματοποιούσε έρευνα στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου και εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όταν μία τουρκική φρεγάτα έσπευσε στην περιοχή προκειμένου όχι μόνο για να το παρενοχλήσει, αλλά και για να ενημερώσει τους επιβαίνοντες σε αυτό ότι βρίσκονται «εντός της τουρκικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης». Σκοπός της έρευνας ήταν η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων αναφορικά με την...
μορφολογία του βυθού , στο πλαίσιο της διερεύνησης και της μελέτης των προϋποθέσεων για το ενδεχόμενο διέλευσης αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ισραήλ προς την Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, λίγα μόνο 24ωρα μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε Αθήνα και Θράκη, και λίγο μετά τις προκλητικές διαδοχικές δηλώσεις του ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Το ιταλικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή για λογαριασμό του Ισραήλ και έχοντας λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές για έρευνες νότια του Καστελόριζου, ζήτησε τα όρια της ΑΟΖ και η τουρκική φρεγάτα στις συντεταγμένες της οποίες έδωσε συμπεριέλαβε και στην περιοχή του Καστελόριζου, αναγκάζοντας στη συνέχεια το ερευνητικό σκάφος να απομακρυνθεί από την περιοχή. Η τουρκική φρεγάτα αποχώρησε μόνο όταν το ιταλικό σκάφος βρέθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο δεν είναι το μόνο το οποίο έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και ανησυχητικό. Η τουρκική πρόκληση είναι ενδεικτική τον τουρκικών προθέσεων, αλλά και της αντίληψης που επικρατεί στη γειτονική χώρα για το Καστελόριζο, καθώς η Τουρκία επιδιώκει την εξαίρεσή του από τη συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα. Εξάλλου ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την πολύ πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ζήτησε την εξαίρεση του Καστελόριζου από την συζήτηση που αφορά σε όλα τα ελληνοτουρκικά θέματα και στο Αιγαίο.

Οι προκλήσεις των Τούρκων, είτε στη θεωρία, είτε στην πράξη, κλιμακώνονται μετά και από την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και στο Ισραήλ για τον καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η Αθήνα επιβάλλεται όχι απλά να παρακολουθήσει με πολύ μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα τις εξελίξεις, αλλά και να απαντήσει άμεσα τόσο στους τουρκικούς ισχυρισμούς, όπως ακριβώς διατυπώθηκαν από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και στις τουρκικές προκλήσεις.

http://www.newsbomb.gr/

20 σχόλια:

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΘΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ?
    ΘΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ?
    ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΙΣΧΟΣ ΣΟΥ!!!!!!!!
    ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΛΙΟΠΡΟΔΟΤΗ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΜΑΖΙ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι Τουρκοι επιβαλουν αυτο που θελουν, ο ΓΑΠ και η παρεα ολη στη βουλη θελουν κρεμασμα για παραδειγματισμο, στην πλατεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Ναι ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    Έχουν κάθε δικαίωμα να προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα «καλύτερα» για τη χώρα τους.
    Το ίδιο δεν κάνουν και οι Σκοπιανοί που μάλιστα τα έχουν καταφέρει κιόλας.
    Έχω βαρεθεί πια να θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από τους τρίτους. Όλο οι άλλοι φταίνε, είναι άδικοι, είναι ανιστόρητοι, έχουν επεκτατικές βλέψεις εις βάρος της δήθεν «αθώας μικρής Ελλαδίτσας».
    Έχω εγώ ποτέ όμως αναρωτηθεί τι έχω κάνει για αυτές τις «άδικες», «ανιστόρητες» και «επεκτατικές» βλέψεις? ΤΙΠΟΤΑ. Απεναντίας τις ενισχύω.
    • ΕΓΩ ήμουν αυτός που έβαλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Τσάμιδες Αλβανούς προφέσορες για να κάνουν διάλεξη για το δήθεν θέμα της Τσαμουριας.
    • ΕΓΩ είμαι αυτός που δημιούργησα ανθρωπιστικές Μ.Κ.Ο στην Ελλάδα, οι οποίες κάθε λίγο και λιγάκι την μηνύουν στα δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή καταπιέζει τους Μακεδόνες που ζουν σε αυτήν.
    • ΕΓΩ είμαι αυτός που βγαίνω κάθε λίγο και λιγάκι στα ΜΜΕ και δηλώνω ελληνόφωνος Μακεδόνας ή Οθωμανός.
    • ΕΓΩ έγραψα βιβλία για συνωστισμούς στο λιμάνι της Σμύρνης το ΄22.
    • ΕΓΩ είμαι αυτός που είπα ότι πέρναγα καλά στην Τουρκοκρατία.
    • ΕΓΩ είμαι αυτός που θα κάνω το μάθημα της Ιστορίας προαιρετικό και το μάθημα των θρησκευτικών μη αναγκαίο.
    • ΕΓΩ θα κατεβάσω την εικόνα του Χριστού από τα σχολεία και στην θέση της θα τοποθετήσω ρολόι τοίχου για να βλέπουν οι μαθητές την ώρα.
    Εγώ τα κάνω όλα αυτά. Εγώ και κανένας άλλος και με μισώ γι αυτό. Με μισώ τόσο πολύ που αντιδρώ. Με βρίζω συνέχεια στα blogs, (γιατί στα άλλα ΜΜΕ δεν μου επιτρέπω να μιλήσω) και γράφω συνέχεια εναντίον μου φράσεις όπως:
    • Φωτιά και τσεκούρι στον προσκυνημένο!
    • Θάνατος στον άπιστο!
    • Αίσχος με αυτά που κάνεις!
    • Αντίχριστε!
    • Να είσαι καταραμένος και να υπάγεις στην κόλαση!
    Και άλλα σχετικά που κατά καιρούς δημοσιεύω και περιμένω να εισακουστώ. Όμως δεν εισακούγομαι και απορώ. ΓΙΑΤΙ?.
    Διότι μου στέρησα την «Ιδέα». Μου στέρησα το «όραμα», την «ελπίδα», τα «ιδανικά» και με δίχασα. Με γαλούχησα με στερεότυπα συνθήματα του τύπου «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» ή ότι μόνο «οι αριστερές» είναι « προοδευτικές δυνάμεις», (λες και όλοι οι υπόλοιποι είναι οπισθοδρομικοί) και κατάφερα να με πείσω να ζω με τον τρόμο μήπως εκκολαφτεί ξαφνικά το «αυγό του φιδιού» που σκότωσα στην μεταπολίτευση.
    Όμως ακόμα και τώρα που βλέπω ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασα, ακόμα και τώρα που βλέπω ότι μου κάνω ζημιά, που πτωχεύω από όλες τις απόψεις, ακόμα και τώρα που βλέπω ότι δεν με στηρίζω όπως τα προηγούμενα 30 χρόνια, ακόμα και τώρα δεν βάζω μυαλό. Συνεχίζω και με βάζω να εχθρεύομαι τον εαυτό μου που είναι διορισμένος στο δημόσιο, που είναι ιδιωτικός υπάλληλος, που είναι συνταξιούχος, που είναι άρρωστος, που είναι άνεργος, που είναι φοιτητής. Ακόμα και τώρα……
    Και μετά λέω ότι μου φταίνε όλοι οι άλλοι. Ε λοιπόν πολύ καλά να πάθω!

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΡΕ 'ΚΥΡΙΑΚΟ ΡΟΥ' ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΡΙΞΕΣ ΤΗ 'ΧΟΥΝΤΑ' ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΩΘΗΚΕΣ.
    ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΤΑ ΔΩ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΣΥΧΙΖΕΣΑΙ....ΑΡΑΞΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΒΑΛΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΤΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΙΣ ΑΠ'ΑΥΤΑ, "τον εαυτό μου που είναι διορισμένος στο δημόσιο, που είναι ιδιωτικός υπάλληλος, που είναι συνταξιούχος, που είναι άρρωστος, που είναι άνεργος, που είναι φοιτητής."
    ΡΙΧΤΟΥ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ...
    ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ... ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΑΣ...
    ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ....
    ΕΣΥ ΗΡΕΜΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΕΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΙ ΛΥΚΟΣ ΤΙ ΑΡΚΟΥΔΑ. ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΛΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΘΕΛΕΙ ΛΑΟ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΟΜΠΙ .ΑΙΑΝΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και με το δεδομένο της τελευταίας Τουρκικής πρόκλησης νότια της Καρπάθου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, αναρωτιόμαστε πότε η Κυβέρνηση των Αθηνών θα ανακηρύξει επί τέλους την Ελληνική ΑΟΖ με βάση το διεθνές δίκαιο, μάλιστα την στιγμή που μία τρίτη χώρα το Ισραήλ την έχει ήδη αναγγείλει αντί ημών. Παράλληλα η μικρή Κύπρος έχει ανακηρύξει την δική της χωρίς να φοβάται αντιδράσεις των Τούρκων που διατηρούν και στρατεύματα κατοχής στο έδαφος της.
    Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ανακήρυξης της Ελληνικής ΑΟΖ δεν μπορεί παρά να έχει όλα τα χαρακτηριστικά Εθνικής Μειοδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πατριωτική Παλλαική σύμπνοια για Άμυνα.
    Ας δούμε και το Πατριωτικό Μέτωπο ΠΑΜ τι λέει !
    Οργανώνει και Δημοπρατήριο γεωργικών προιόντων στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον, ανώνυμε 4:29, δεν κατάλαβες το νόημα του κειμένου μου και τα συμπεράσματα που έβγαλες είναι τουλάχιστον άστοχα. Πιθανόν να μην κατάφερα να αποδώσω σωστά τις απόψεις μου μέσα από αυτό. Σε κάθε περίπτωση φίλε μου προσπάθησε να το ξαναδιαβάσεις τοποθετώντας στη θέση του «Εγώ», την «πολιτεία», το «κράτος», τα «συμφέροντα», τους «εντολοδόχους», τα «κόμματα» ή όποιον άλλο νομίζεις εσύ. Όλοι όμως αυτοί είναι Έλληνες (τουλάχιστον στην ιθαγένεια). Και η ευθύνη για το κατάντημά μας βαρύνει εμάς τους Έλληνες και όχι τους ξένους που επιβουλεύονται και καπηλεύονται, γιατί αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν. Εμείς συνεπώς φταίμε και όχι οι άλλοι.
    Τώρα για τα υπόλοιπα υποτιμητικά που αναφέρεις δεν νομίζω ότι χρήζουν απάντησης.
    ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΜΑΓΚΕΣ.ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ?? ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΤΕ ΤΟΣΟ..ΟΛΟ ΒΡΙΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ!! ΟΛΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΒΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ....ΑΝΤΕ ΤΡΑΒΑΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΤΩΡΑ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ,ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΟ ΝΑ ΒΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΚΙΟΛΑΣ ΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΤΑ ΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ...ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ..ΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Fysika ke tha kanoun to synferon tous oi Gytones mas efoson tous pernaei! Oi Dikoimas les ke exoume to 1930 mas to pane akou na dis me to e-mail to mathane to Bradi xa xa xa Ti malakia eine pali afti?? Olokliros o stratos mas diladi koimate?? i Aktofylaki koimate ki aftoi?? kala gia Malakes mas pernane aftoi oloi tous opos fenete. Gi'afto o Antreas stin Bouli eixe kserathi to stoma tou ke den mborouse na milisi kala eproxtes.... Paliomalakes <prodotes tou Ellinikou kratous esxos esxos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο ΓΕΕΘΑ λένε ότι "Το βράδυ μάθαμε τι έγινε από ένα mail που έστειλαν οι Ιταλοί"! Kala re pedia zoume sto 2011 edo ke tora ke aftoi theloun na mas poune oti den to kserane?? Diladi an den mathewotane apo tin Agkira to episodio oute ke tha to elegan. kala eisaste poli kathikia oloisas!
    To F.I.R. stin athina ti ekane itan oloi gia Frappe?? i koimosantan?? Kanenas den akouse pou tous kalousan??(Oloi Koufoi?? i malon Koufalaloi?) Oi Prodotes prepi na perastoun apo Dikastirio peri Prodosias ke nan kloistoun mesa ta epomena 20-30 Xronia gia na isaxasoume me ta Remalia tou kerata, Masonoi paliopoustes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Erxete ki aftonon i ora pou tha pai poli konta eine opos fenete.O Antreas ke o Pagkalos eine oi Protoi pou tha to geftoun to ksilo tis xronias tous pou leme. Kalo tha itan na tous kanoun opos stin korintho ...prota xonto ksylo ke meta stin Platia desimo + merikes fotografies gia to diadiktio ke na grapsoun afto kanoume emeis oi Ellines se Ypourgous/Bouleftes pou prodonoun tin ellada ke koitane mono tin party tous ke tin stoa tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο άγιος

    Μη μαλώνετε μεταξύ σας ,,, χρειαζόμαστε συναίνεση και την ίδρυση μίας νέας Φιλικής εταιρίας γιαυτό σας κάνουνε ότι θέλουνε ..
    Καιρός είναι να μαζευτούμε μερική αντάρτες του πνεύματος και να γίνουμε 3 εκατομμύρια
    ενεργά παλαμικοί υπερασπιστές πόλεων !

    Αθρόο 1... Να διώξουμε κάθε ξένο παραβατικότητα στοιχειό από την ΕΛΛΑΔΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΤΕΙΛΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΣΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ,ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.....ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΟΝΟ.ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΚΤΟΠΛΟ`Ι`Α ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ.....
    ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ολοι κλο κλο είσατε, αλλά από αυγό ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακούστε λίγο τον Κυριάκο Ρ. και ηρεμήστε λίγο. Ο ψευτο-τσαμπουκάς στο internet, δεν περνάει, κάντε διάλογο. Χαιρετίσματα από Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τις ημύνθη περί πάτρης;

    Αυτά έγραφε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στην εφημερίδα «Ακρόπολις» στα τέλη του 19ου αιώνα:
    «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος»
    -«Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους»!
    - «Τότε σ' εξεθέωναν οι προεστοί κ' οι 'γυφτοχαρατζήδες', τώρα σε 'αθεώνουν' οι βουλευταί κ' οι δήμαρχοι».
    - «Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν 'φούρνους με καρβέλια', δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ' τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, όν ήθελαν παρουσιάσουν»

    -«Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει τη φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού...».

    -«Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθορά, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ' επιδεξιώτερον τον κόθορνον».

    -«Aμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας»

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1945554

    Νομίζω ότι οποιαδήποτε σχόλια περιττεύουν.....

    ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο Αθώος.... Λοίπον τα πράγματα έχουν ως έξης τυχαίνει να βρισκόμουν πόλυ πρόσφατα στο Καστελόριζο γιά περίπου 6 μήνες...απο πρώτο χέρι σας λέω οτι τις διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων τις μαθαίνουν άμεσα στο ΓΕΕΘΑ....Το θέμα είναι οτι δεν κάνουν ποτέ απολύτος τπτ...!!!Σχεδόν κάθε μέρα οι τούρκικες πυραλάκατοι οργώνουν τ θαλάσσια περιοχή γύρω απο τις 2 βραχονησίδες π υπάρχουν εκεί(ΡΩ ΣΤΡΟΓΚΥΛΗ) κ τ καστελόριζο χωρίς να εκτελούν αβλαβή διέλευση χωρίς να μας το λένε τ ΜΜΕ...Επίσης στο καστελόριζο υπάρχει λιμένικο σώμα π και να θέλει να κάνει σωστά τ δουλειά του δεν μπορεί καθώς διαθέτει ενα σάπιο σκαφος που κινήται πολύ αργά...Σαν συμπέρασμα της εικόνας του καστελόριζου θέλουν να το έχουν υποβαθμισμένο για ευνώητους λόγους οταν απεναντι υπάρχει ολόκληρη πόλη(ΚΑΣ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή